فرماندار: تدوین طرح جامع گردشگری شهرستان پاوه نیاز ضروری است
نمایی از شهر پاوه

کرمانشاه- ایرنا- فرماندار شهرستان پاوه با اشاره به ثبت جهانی اورامانات گفت: تدوین یک طرح جامع به منظور ساماندهی گردشگری در حوزه‌های مختلف آن یکی از نیازهای بسیار ضروری این شهرستان گردشگرپذیر است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا؛ «اردشیر رستمی» در نشست کارگروه گردشگری و ستاد خدمات سفر شهرستان پاوه در فرمانداری، رونق گردشگری را مستلزم فراهم کردن زمینه حضور سرمایه گذاران دانست و افزود: این مهم فقط با همراهی، حمایت و برداشتن موانع پیش روی سرمایه گذاران اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: شهرستان پاوه یکی از مناطق کم نظیر است که در تمام فصول سال ظرفیت و پتانسیل های لازم برای حضور گردشگران را دارد، لذا با برنامه ریزی و هدفمند کردن گردشگری می‌شود یک تحول شگرفی در شهرستان ایجاد کرد.

رستمی با بیان اینکه شهرستان پاوه دارای روستاهای هدف گردشگری است، افزود؛ نگاه گردشگری شهرستان، گردشگری روستایی است لذا با توجه به این ظرفیت مهم باید روستاهای هدف گردشگری افزایش پیدا کند.

فرماندار پاوه در ادامه بر شناسنامه دار کردن اماکن اقامتی و خانه های مسافر و نظارت دقیق و مستمر بر این اماکن تاکید کرد.

رستمی با تقدیر از فعالیت های آقای «آرام عبدی» در تشکیل شرکت رزراسیون گردشگری «سیران» پاوه، گفت ؛ این شرکت برای همین راه اندازی و دایر شده که رزرواسیون اقامتگاه‌ها و خانه های مسافر را پوشش دهد برای چند نفر هم اشتغال ایجاد کرده؛ امکانات و سیستم خوبی فراهم کرده اند لذ باید از ظرفیت این شرکت هم برای ساماندهی خانه های مسافر و آگاهی بخشی به مسافران برای اسکان حتما استفاده شود.

وی تاکید کرد مصوب است که تمام اقامتگاه ها در این شرکت ثبت نام کنند و هر اقامتگاه و یا مکان اسکانی که در این شرکت ثبت نشود از نظر ما غیرقانونی است.

به گزارش ایرنا، شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.

هورامان سال ۱۴۰۰ ثبت جهانی شد

در نشست روز سه شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰(۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱) چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات/ هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، اورامانات/ هورامان به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات/ هورامان در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است. این پرونده سال ۱۳۹۹ به یونسکو ارسال شد.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل می‌شود. بخش اصلی منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات شامل دره‌های ژاوه رود، اورامان تخت، لهون است.

حدود ۷۰۰ روستا در منطقه اورامانات/ هورامان قرار دارد. در سال ۱۳۹۹ ارزیابی میدانی منظر فرهنگی اورامانات / هورامان توسط یک ارزیاب ایکوموس جهانی انجام شده است.

منطقه هورامان/اورامانات منطقه‌ای فرهنگی در غرب کشور بین دو استان کردستان و کرمانشاه واقع شده که دارای کوه‌های سربه فلک کشیده و رودهای خروشان است. وجود این عوامل طبیعی دره‌هایی را شکل داده که ساکنان هورامان/ اورامانات، هزاران سال در تعامل با طبیعت زندگی کرده و این تعامل را می‌توان در باغ های پلکانی، معماری پلکانی زندگی هوار نشینی(کوچ گاه های موقت)، جشن‌ها و آیین‌های اصیل، صنایع‌دستی منحصر بفرد منطقه و مشاهده کرد.

منطقه‌ هورامان دارای قدمت تاریخی با پیشینه‌ای کهن فرهنگی، آداب و رسوم و نمادهای فرهنگی ویژه‌ای است که هر کدام از این نمادها روشنگر گوشه‌هایی از زوایای فرهنگ غنی و پربار این منطقه را نمایان می‌کند. پیشینه‌ سکونت در این منطقه به پیش از تاریخ بر می‌گردد که کشف قباله‌های هورامان وجود حاکمیت آشوریان، مادها، هخامنشیان و یونانیان را تأیید کرده است.

کهن‌ترین آثار سکونت انسان در بررسی‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسی در اطراف روستای هجیج یافت شده و مربوط به دوران پارینه سنگی است که طبق گزارش باستان‌شناسان بیش از ۴۰ هزار سال تا حدود ۱۲ هزار سال قدمت دارند.

معماری پلکانی اورامان تخت و خانه‌های دیدنی آن، روستا را به‌شکل هرم‌گونه درآورده است که در راس این هرم قلعه‌ای باستانی قرار دارد.

پیش از اجلاس چهل و چهارم کمیته میراث جهانی یونسکو، ۲۲ اثر فرهنگی -تاریخی و ٢ اثر طبیعی ایران به عنوان آثار فرهنگی ملموس و ١۶ اثر و عنصر ارزشمند ایران به عنوان آثار فرهنگی ناملموس در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده بود که در این دور از اجلاس راه آهن سراسری ایران به عنوان نخستین میراث صنعتی کشورمان همچنین منظر فرهنگی اورامانات/ هورامان به ترتیب به عنوان بیست و پنجمین و بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس در این فهرست قرار گرفتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha