ابداع نشانگر دیجیتال برای تشخیص بیماری عروق کرونر قلب

تهران - ایرنا - محققان با استفاده از یادگیری ماشینی و داده‌های بالینی از سوابق پزشکی الکترونیک، یک نشانگر برگرفته از رایانه (computer-derived) برای بیماری عروق کرونر (CAD) قلب به منظور اندازه‌گیری بهتر بالینی مشخصات مهم این بیماری ساخته‌اند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «مدیکال پرس»، این یافته ها که ۲۰ دسامبر به صورت آنلاین در نشریه The Lancet منتشر شد، می‌تواند به تشخیص هدفمندتر و مدیریت بهتر بیماری عروق کرونر بینجامد.

بیماری عروق کرونر شایع ترین نوع بیماری قلبی و عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می‌شود. مطالعه دانشکده پزشکی «ایکان» در «مونت سینای» نیویورک اولین تحقیق شناخته شده برای ترسیم مشخصه‌های بیماری عروق کرونر روی یک طیف است. مطالعات قبلی فقط روی این موضوع متمرکز بود که آیا بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر است یا خیر.

بیماری عروق کرونر و سایر مشکلات رایج در طیفی از بیماری وجود دارد. ترکیب عوامل خطر و فرآیندهای بیماری برای هر فرد تعیین می کند که آن شخص در کجای طیف قرار می گیرد. با این حال، اکثر مطالعات این طیف بیماری را به کلاس (طبقه‌بندی) سفت و سخت از مورد (بیمار بیماری دارد) یا کنترل (بیمار بیماری ندارد) تقسیم می کنند که این امر به گفته محققان ممکن است به تشخیص‌های نادرست، مدیریت نامناسب و نتایج بالینی ضعیف‌تر منجر شود.

دکتر «ران دو» نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «اطلاعات به‌دست‌آمده از این مرحله‌بندی غیرتهاجمی بیماری می‌تواند با ارزیابی دقیق‌تر وضعیت بیمار قدرت پزشکان را افزایش دهد و امکان ایجاد طرح‌های درمانی هدفمندتری را فراهم سازد.»

وی افزود: «مدل مورد استفاده ما جمعیت بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر را در یک طیف بیماری مشخص (یا ترسیم) می‌کند که می تواند شناخت بیشتری در مورد پیشرفت بیماری و نحوه پاسخ افراد مبتلا به درمان ارائه دهد.»

این مدل که محققان نام آن را «نشانگر دیجیتال» گذاشته اند، صدها ویژگی بالینی مختلف را از پرونده سلامت الکترونیکی شامل علایم حیاتی، نتایج آزمایش‌های آزمایشگاهی، داروها، علایم و تشخیص‌ها وارد کرده و آن را با یک امتیاز بالینی موجود برای بیماری عروق کرونر و نیز یک امتیاز ژنتیکی برای این بیماری مقایسه کرد.

ابداع نشانگر دیجیتال برای تشخیص بیماری عروق کرونر قلب

محققان دریافتند که احتمالات ارائه شده توسط این مدل به دقت میزان باریک شدن عروق کرونر (تنگی عروق کرونر)، میزان مرگ و میر و عوارضی مانند حمله قلبی را ردیابی می کند. این محققان در مرحله بعد در نظر دارند یک مطالعه در مقیاس بزرگ آینده‌نگر را برای تایید بیشتر کاربرد بالینی و قابلیت عمل این نشانگر دیجیتال را به انجام برسانند. آنها همچنین قصد دارند نسخه قابل حمل تری از این مدل را مورد ارزیابی قرار دهند که در سرتاسر جهان و در نظام‌های سلامت مختلف قابل کاربرد باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha