سید محمدرضا سیدحسینی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: توسعه کشت قراردادی گندم برای تامین امنیت غذایی با استفاده از الگوی کشت درست و رسیدن به بهرهوری تولید، افزایش ارزش افزوده، کاهش ضایعات و تعادل قیمت ضروری بوده و انجام آن در اولویت جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد:عدم آورد رودخانه هیرمند سطح زیر کشت گندم در سیستان و بلوچستان کاهش چشمگیری خواهد داشت بطوریکه پیشبینی میشود بیشاز ۵۰ درصد سطح زیر کشت گندم در استان در قالب کشت قراردادی انجام شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در برنامه جهاد کشاورزی است با مشارکت کشاورزان تا اواسط دیماه کار کشت قراردادی بیشاز ۱۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت محصول استراتژیک گندم در سطح استان به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: کشت قراردادی گندم نقش مهمی در تغییرالگوی کشت دارد و گامی ارزشمند در رفع مشکلات بخش کشاورزی از جمله نیاز نقدینگی کشاورزان گندم کار برای خرید نهاده و ماشین آلات محسوب میشود.
حسینی با بیان اینکه یکی از محصولات بنیادی برای توسعه اقتصادی کشاورزی، گندم است که به عنوان محصولی راهبردی و پایه در تامین بخش اعظمی از نیازهای اساسی مردم نقش موثری دارد، گفت: از همه کشاورزان درخواست میشود با توجه به سیاستهای حمایتی وزارت جهادکشاورزی برای کشتهای قراردادی، هر چه سریعتر نسبت به قراردادی کردن مزارع زیر کشت خود اقدام کنند.
وی با برشمردن مزایای کشاورزی قراردادی مانند رعایت الگوی کشت، افزایش بهرهوری در تولید، افزایش ارزش افزوده، کاهش ضایعات، تعادل عرضه و تقاضا، تعادل ریسک قیمت در بین عوامل بازار، تاکید کرد و افزود: این مدل کشت در نهایت با خلق ارزش در حلقههای به هم پیوسته زنجیره، رضایت، تولید کنندگان، مصرف کنندگان و سایر عوامل بازار را در پی خواهد داشت.
نظر شما