محمد کاملی دیرستانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم اظهار کرد: در روز جاری با تاثیر سامانه بارشی در نقاطی از استان ناپایداری وضعیت جوی و دریایی مورد انتظار است.
وی ادامه داد: تحت تاثیر موج ناپایدار در سطح استان افزایش ابرناکی و در پاره ای نقاط (بیشتر مناطق غربی استان و جزایر غربی) رگبار پراکنده باران گاهی با رعد وبرق و افزایش لحظه ای سرعت باد پیش بینی می شود.
رییس اداره هواشناسی جزیره قشم توضیح داد: در روز جاری در مناطق دریایی استان به ویژه در جزایر غربی افزایش سرعت باد جنوب شرقی مورد انتظار است، ضمن اینکه وقوع تند باد لحظه ای در جزایر کیش و لاوان محتمل خواهد بود.
کاملی دیرستانی اضافه کرد: روز یکشنبه (چهارم دیماه) با تغییر سوی باد در بنادر غربی، احتمال وقوع تند باد لحظه ای در سواحل شرقی تنگه هرمز محتمل خواهد بود.
وی اعلام کرد: توصیه می شود با توجه به نامساعد بودن شرایط رفت و آمدهای دریایی، ضمن خودداری از تردد شناورهای سبک، تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافربری اتخاذ شود.
رییس اداره هواشناسی جزیره قشم اظهار داشت: از لحاظ دمایی بدلیل افزایش ابرناکی در غالب نقاط کاهش نسبی دما در طول روز مورد انتظار است.
کاملی دیرستانی با آینده نگری وضعیت جوی و دریایی استان هرمزگان اضافه کرد: از روز دوشنبه با تاثیر یک موج بارشی جدید تا روزهای پایانی هفته در نقاط از استان از جمله مناطق دریایی رگبار باران و رعد وبرق و مواج شدن دریا پیش بینی می شود.
وی بیشینه دما و رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۲۰ درجه و ۵۴ درصد و شهر قشم را ۲۰ و ۵۷ درصد اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، تنگه هرمز، آبراهی است بین استان هرمزگان در ایران و استان مسندم در کشور عمان که دریای عمان را به خلیج فارس پیوند میدهد.
این گذرگاه یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی در جهان به شمار میآید.
طول این آبراه ۱۵۸ تا ۱۶۷ کیلومتر و عرض آن از بندرعباس تا راس شوریطه در عمان بین ۳۹ تا ۹۶ کیلومتر میباشد.
ژرفای تنگه هرمز از خلیج فارس بیشتر است و به دلیل شیب تند کف آن از قسمت شمال به جنوب متغیر است، به طوری که در نزدیکی جزیره لارک، در حدود ۳۶ متر و در ساحل جنوبی و در نزدیکی شبه جزیره مسندم در کشور عمان به بیش از ۱۰۰ متر میرسد.
در حالی که حداکثر عمق آب در خلیج فارس ۹۰ متر است. قوس آن، رو به شمال و به طرف درون فلات ایران قرار دارد و در نتیجه بیشترین خط ساحلی آن در راستای کرانههای ایران قرار گرفتهاست.
تنگه هرمز دومین تنگه بینالمللی شلوغ دنیاست. هر روز حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتیهای نفتکش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است.