۴ دی ۱۴۰۱، ۹:۳۹
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 84979546
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نارضایتی چین از افزایش کمک نظامی آمریکا به تایوان

تهران- ایرنا- وزارت امور خارجه چین روز نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را نسبت به قانون مجوز دفاع ملی ایالات متحده اعلام کرد که به تازگی از سوی جو بایدن رئیس جمهوری این کشور به امضا رسیده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از رویترز، چین که تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند، به بودجه نظامی سال آینده آمریکا که در آن کمک‌های نظامی به تایوان افزایش یافته، واکنش شدیدی نشان داد و «مخالفت قاطعانه» خود را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، وزارت خارجه چین بر این باور است که بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری آمریکا که تا سقف ۱۰ میلیون دلار برای کمک امنیتی و تسریع روند خرید سلاح برای تایوان در نظر گرفته است می تواند موجبات بروز آسیب‌های جدی به صلح و ثبات تنگه تایوان را فراهم آورد.

«وانگ یی» وزیر امور خارجه در تازه ترین گفت‌وگوی تلفنی با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که واشنگتن باید دست از قلدری بردارد و مانع توسعه چین نشود.

وانگ افزود: واشنگتن باید به نگرانی‌های مشروع پکن توجه داشته باشد، از فشار برای جلوگیری از توسعه چین دست بردارد و مدام خطوط قرمز چین را به چالش نکشد.

اظهارات وانگ به دیدار «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین با «جو بایدن» همتای آمریکایی اشاره دارد که دو طرف در حاشیه نشست "جی ۲۰" در بالی بر سر موضوعات کلیدی از جمله تایوان بحث و گفت‌وگو کردند. این نخستین گفت‌وگوی رهبران دو کشور از سال ۲۰۱۷ به این سو بود.

چین تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و معتقد است که واشنگتن در حال نابودی منافع پکن است و و به آمریکا هشدار داده که باید از اقدامی که می تواند به چین برای واکنش قدرتمندانه چراغ سبز دهد، پرهیز نماید.

از سوی دیگر، بایدن به آنچه که اقدامات خصمانه و تهاجمی فزاینده چین در قبال تایوان می داند، اعتراض دارد؛ اقداماتی که به گفته رئیس جمهوری آمریکا صلح و ثبات را در سراسر تنگه تایوان تضعیف کرده و آرامش جهانی را به خطر می‌اندازد.

اما رئیس جمهوری چین تایوان را نخستین خط قرمز خود دانسته و تاکید دارد که آمریکا نباید از آن عبور کند.

به استناد گزارش های خبری، تایوان از سال ۱۹۴۹ توسط دولت محلی اداره می شود و از آن زمان تاکنون تایوان پرچم و نمادهای جمهوری خلق چین را برای خود حفظ کرده اما نمی خواهد تحت حاکمیت چین باشد و معتقد است جمعیت ۲۳ میلیون نفری این جزیره خود باید برای سرنوشت شان تصمیم بگیرند. این در حالیست که دولت چین همواره معتقد است که این جزیره بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین مادری چین است و نمی تواند مستقل شود و هرگز استفاده از زور برای کنترل تایوان را رد نکرده است.

واشنگتن همواره یکی از اصلی ترین و مهم ترین حامی بین المللی و تامین کننده سلاح برای تایوان به شمار می آید. در حال حاضر آمریکا به رغم نداشتن روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان همواره به فروش سلاح به تایوان ادامه می دهد و این مساله سبب شده است فروش سلاح به تایپه تبدیل به تنشی جدی در روابط بین واشنگتن و پکن تبدیل شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha