تجربه زمستان گردی در طبیعت گرمسیری گچساران

۴ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۰۴
کد خبر: 84979616
فرزانه شریفی
تجربه زمستان گردی در طبیعت گرمسیری گچساران

یاسوج - ایرنا - هنوز چند روزی از آغاز فصل زمستانی که سرما و یخبندان ارمغان آن است نگذشته اما این روزها طبیعت سرسبز شهرستان گرمسیری گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با هوای مطلوب جلوه ای بسیار بدیع و چشم نواز از بهار را به نمایش گذاشته است.

اینجا در استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد مرز میان بهار و زمستان تنها چند کیلومتر است و می توان با فاصله ۵۰ کیلومتر از آب و هوایی سرد و برفی شهرستان بویراحمد وارد منطقه ای بهاری، سرسبز و با طراوت در گچساران شد.

این روزها کوه ها و دشت های این شهرستان به ویژه در مناطق بی بی حکیمه، امامزاده جعفر و لیشتر به برکت باران های پاییزی سرسبز گشته است و رویش گل های وحشی در کنار سرسبزی طبیعت و هوای دلپذیر به ویژه در میانه روز در شهرستان گچساران بسیار تماشایی است.

مناطق قشلاقی گچساران که این روزهای زمستانی محل اسکان عشایر کهگیلویه و بویراحمد است با مراتع سرسبز، هیاهوی نی و حی حی چوپان ها، نوای آرام لالایی مادران عشایری به گویش لری و زبان ترکی جلوه با شکوه دیگری از جذابیت های سفر به گچساران است.

تجربه زمستان گردی در طبیعت گرمسیری گچساران

بوی نان تیری که در میانه های روز از سوی زنان عشایر پخت می شود،بانوانی که مشغول بافت صنایع دستی یا ریسندگی پشم با دست هستند و دختران و پسرانی که در حال بازی های محلی چون الختر و قطورند بخش دیگری از این زیبایی هاست که به راستی واژگان را یارای توصیف آن نیست.

در حالیکه بسیاری از مردم در شهرهای بزرگ و صنعتی نای نفس کشیدن در هوای آلوده ندارند، می توان با سفر در این مناطق بکر، دشت های سبز و زیبا طعم واقعی هوای پاک بهاری را تجربه کرد.

شهرستان گچساران در مساحتی به گستره ۶۸۴ کیلومتر،ارتفاع ۷۲۶ متر از سطح دریا و میانگین دمای سالیانه ۲۲ درجه سانتیگراد درجنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و در این روزهای زمستانی حال و هوایی بهاری دارد.

این سرزمین زیبا که در محل اتصال استان های فارس،خوزستان و بوشهر قرار دارد به دلیل جاذبه های طبیعی،تاریخی و مذهبی و اقلیم بهاری روزهای گرم گردشگری خود را سپری می کند .

تجربه زمستان گردی در طبیعت گرمسیری گچساران

اگر قرار باشد از مسیر استان های فارس یا خوزستان وارد گچساران شوید وجود جاده های چهارخطه ایمنی سفرتان را تضمین می کند.

کوه های سربه فلک کشیده و پر چین و شکن ، دشت های سرسبز، ساحل دریاچه نیلگون سدها، جاذبه های تاریخی و گردشگری و وجود بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) از جاذبه های دیدنی پرطرفدار گچساران است.

ظرفیت های گردشگری گچساران

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران گفت: طبیعت نخستین روزهای زمستان این شهرستان تجربه سفری به یادماندنی را در اذهان مسافران ماندگار می کند.

رحیم خردمند اظهار داشت: با توجه به هوای خوب، قرار داشتن حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) در گچساران و بیش از ۱۳۰ اثر تاریخی و فرهنگی این شهرستان که در فهرست آثار ملی ثبت شده گچساران جاذبه های زیادی برای زمستان گردی دارد.

وی عنوان کرد:باغ فردوس،پل خیری محمد خان و قلعه بابا کلان؛ کاروانسرای خان عوض صفوی، قلعه آرو کهنه و گنبد لیشتر از بناهای تاریخی مهم در گچساران است.

پرنده نگری دیگر ظرفیت گردشگری زمستانی گچساران

پرنده نگری (bird-watching) فعالیتی است تفریحی که در آن به مشاهده پرندگان در زیستگاه طبیعی خودشان پرداخته می شود. پرنده نگری به شکل های مختلفی برگزار می گردد و گستره آن بر خلاف دیگر شاخه های مشاهده حیات وحش (wildlife observation ) به شهرها و پارک های شهری نیز کشیده شده و از همین رو طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: پرندگان آبزی و کنار آبزی که از مناطق سردسیری آسیا و شمال کشور در کنار منابع آبی استان به ویژه شهرستان گچسارانی مشغول زمستان گذرانی هستند گردشگران زیادی را به آبگیرهای گچساران کشانده است.

تجربه زمستان گردی در طبیعت گرمسیری گچساران

جمشید عبدی افزود: این پرندگان از گروه های اگرت ، حواصیل ، اردک ، باکلان و کشیم هستند که با توجه به شرایط توپوگرافی ، اقلیمی و وجود زیستگاه های مناسب ، هر ساله آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران را برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند.

وی بیان کرد: رودخانه های بشار ، مارون ، زهره ، تنگ سرخ ، کبکیان ، خرسان ، شاه بهرام و سدهای مارون ، کوثر ، شاه قاسم ، تالاب های برم الوان و مورد زرد زیلایی از جمله آبگیرهای کهگیلویه و بویراحمد است که میانه شهریور تا اواخر زمستان میزبان پرندگان مهاجر آسیایی هستند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد می گوید: کوچ پرندگان به معنای حرکت دسته جمعی آنان از سرزمین های کم ارتفاع به مناطق کم ارتفاع و یا بر عکس اطلاق می شود که پدیده مهاجرت فصلی پرندگان در زمانی خاص زادگاه و محل تولیدمثل خود را ترک و دوباره به زادگاه خود برمی گردند.

پرندگان مهاجر آسیایی مهمان در آبگیرهای استان از گونه‌های انواع لک‌لک، حواصیل خاکستری و سفید و مرغابی سار، چنگر، کاکانی، پرستوی دریایی، گیلانشاه و بالکان هستند.

به گفته کارشناسان و براساس آمار سال های گذشته ۷۰ درصد از پرندگان مهاجرت کننده به کهگیلویه و بویراحمد آبزی و ۳۰ در صد نیز کنار آبزی هستند.

زیرساخت های گردشگری گچساران

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران اظهار داشت:بیش از ۳۲ زیرساخت گردشگری در مناطق روستایی و شهری این شهرستان برای رفاه بهتر گردشگران ایجاد شده است.

خردمند بیان کرد: یک هتل چهار ستاره، یک مهمان پذیر، ۶ باغ تفریحی، سه رستوران بین راهی ،چهار اردوگاه گردشگری ، یک کمپینگ اقامتی،چهار آژانس مسافرتی،چهار اردوگاه تفریحی و هشت سرویس بهداشتی از جمله زیرساخت های گردشگری در گچساران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha