قاچاق کالاهای اساسی با حذف ارز ترجیحی صرفه اقتصادی ندارد

تهران- ایرنا - مدیرکل اموال تملیکی استان سیستان و بلوچستان گفت: قاچاق کالاهای اساسی با حذف ارز ترجیحی صرفه اقتصادی ندارد.

به گزارش ایرنا، غلامرضا اربابی روز دوشنبه در حاشیه همایش سراسری مدیران سازمان اموال تملیکی، اظهار داشت: با آزادسازی قیمت‌های کالای اساسی و حذف ارز ترجیحی دیگر قاچاق کالاهای اساسی به نفع سوداگران نیست.

وی افزود: با سیاست و درایت آیت‌الله رییسی و وزیر اقتصاد و امور دارایی این اتفاق رقم خورد که به طور قاطع اکنون حتی یک لیتر روغن خوراکی قاچاق نمی‌شود.

مدیر اموال تملیکی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه ارز ترجیحی منجر به قاچاق معکوس کالاهای اساسی شده بود، گفت: در سال ۱۳۹۹ روغن کالای اساسی بود و دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کرد که متوجه شدیم این روغن خریداری شده به کشور پاکستان قاچاق معکوس می‌شود.

وی ادامه داد: از فروردین تا خردادماه ۱۴۰۱، یک هزار و ۷۰۰ تن کشفیات قاچاق معکوس روغن بوده است که یک هزار و ۵۰۰ تن از این روغن‌ها تعیین و تکلیف و در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفت و از طریق تعاون روستایی بین نیازمندان واقعی توزیع شد.

اربابی بیان داشت: مصرف سالانه استان سیستان و بلوچستان ۸۰ هزار تن روغن است این در حالی است که ۱۹۰ هزار تن روغن با ارز ترجیحی وارد شده بود و با قاچاق معکوس ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سود قاچاقچیان بود.

کالاهای مانده رسوبی نداریم

وی با تأکید بر اینکه میانگین رسوب کالا در کشور ۲۶ درصد است، گفت: در سیستان و بلوچستان ۲ درصد رسوب کالا داریم، اگر سالی سه هزار پرونده تشکیل شود، سه هزار و ۵۰۰ پرونده دیگر تعیین تکلیف می‌شود که بخشی از این پرونده‌ها از سال‌های گذشته مانده است.

وی افزود: از چهار انباری که سازمان اموال تملیکی در اختیار دارد که ۲ انبار کاملاً تخلیه شده و یک انبار ۱۰ درصد و انباری دیگر ۷۰ درصد کالاهای اموال اشغال شده است.

مدیر اموال تملیکی استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: تا ۲ ماه آینده سومین انبار کاملاً تخلیه شده و انبار مرکزی به ۳۰ درصد ظرفیت می‌رسد، با تمام کمبودها و محدودیت‌ها در تعیین تکلیف کالاها تلاش کرده‌ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha