۶ دی ۱۴۰۱، ۷:۵۴
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 84981317
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیره زندگانی حضرت زهرا اسوه زنان ایرانی

۶ دی ۱۴۰۱، ۷:۵۴
کد خبر: 84981317
سیره زندگانی حضرت زهرا اسوه زنان ایرانی

زنجان- ایرنا - سیره زندگانی حضرت فاطمه زهرا (س) در موضوعات مختلف از قبیل همسرداری، تربیت فرزندان، نحوه برخورد با مردم، چگونگی حضور در جامعه و فعالیت‌های اجتماعی الگویی برای زنان ایرانی است تا آنها با بهره گیری از این سیره و روش به منزلت حقیقی خود دست یابند.

به گزارش ایرنا، زن در دین مبین اسلام جایگاه ویژه‌ای دارد و اسلام به شخصیت والای او اهمیت داده و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خود را از بین بردن بی عدالتی‌ها نسبت به زنان قرار داده است.

زنان رکن اصلی جامعه انسانی هستند و علاوه بر هر مسوولیتی، مهم‌ترین نقش را در کانون خانواده برعهده دارند.

در نظام ارزشی اسلام، خانواده از منزلت و قداست خاصی برخوردار است و زنان علاوه بر وجهه انسانی خویش و نیز نقش اجتماعی‌ در سطح جامعه مهم‌ترین نقش را در مدیریت کانون خانواده ایفا می کنند.

در این میان حضرت فاطمه زهرا (س) برترین اسوه و الگو برای زنان و دختران هستند، این شخصیت بزرگوار همانند دیگر زنان نقش مادر و همسر را در خانواده داشته و همواره آرامش و محبت را به اعضای خانواده هدیه می‌دادند، بنابراین زنانی که همواره به دنبال رستگاری خود و خانواده هستند، حضرت فاطمه زهرا (س) را اسوه خود قرار می‌دهند.

زندگانی حضرت زهرا(س) نمونه خوبی برای عبرت آموزی و الگو برداشتن است؛ ایشان زندگی ساده، بی آلایش و در عین حال با برکتی داشتند و در طول عمر کوتاه خود دنیایی از درس های سرشار از معنویت را برای بشریت باقی گذاشتند که روشنگر راه انسان ها است.

الگو گرفتن از ایشان می تواند در زندگی انسان های آزاداندیشی که می خواهند سیر و سلوک سعادت الهی را طی کرده و تقوا را پیشه زندگی کنند، راه گشای بسیار خوبی باشد و آشنایی با سیره زندگی حضرت زهرا (س) می تواند موجب پیشرفت جامعه اسلامی و مانع از انحطاط و سقوط جامعه شود.

در زندگانی شخصی ایشان نیز کیفیت زندگی، معاشرت با همسر و فرزندان و ساماندهی و مدیریت امور خانه، شاخص ترین الگو برای خانواده ها محسوب می شود چون ایشان آیین همسرداری و خانه داری را به خوبی رعایت می کرده و در زندگی، شریک و همراه همیشگی امام علی (ع) بوده اند.

سیره حضرت زهرا الگویی بی بدیل برای همگان

مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان زنجان در این خصوص معتقد است: سیره حضرت زهرا(س) سرمشق و الگوی بی بدیلی برای همگان است که در زندگی کنونی نیز می توان آن را به کار بست.

حجت الاسلام عنایت الله شامی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) در عمر با برکت خود در تمامی حوزه ها الگویی تمام عیار بود، افزود: با نگاهی به زندگانی ایشان می توان این مسائل را به خوبی مطالعه و درک کرد.

وی با اشاره به دوران پس از ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و نگاهی که به زن و حتی زنده به گور کردن دختران در دوران جاهلیت وجود داشت، گفت:با تولد حضرت فاطمه زهرا فرهنگ حاکم، دچار تغییراتی شد و نگاه دیگری در این بخش شکل گرفت.

سیره زندگانی حضرت زهرا اسوه زنان ایرانی

حجت الاسلام شامی افزود: در روایات زیادی که از پیامبر اکرم نقل شده شخصیت فاطمه زهرا (س) به القابی همچون ام ابیها یعنی مادر پدر، ذکر شده و این مهم بیانگر عظمت جایگاه و شخصیت ایشان است.

وی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) در بعد مسائل خانواده نقش سازنده ای داشت، اظهار داشت: مدیریت خانواده را به خوبی انجام می داد و علاوه بر آن در مسائل عبودیت و بندگی نیز بی نظیر بود.

مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد استان زنجان ادامه داد: این شخصیت بزرگوار در بعد مسائل روابط خانوادگی، تربیت فرزندان و ارتباط با همسر در بالاترین مرتبه اخلاقی قرار داشت که این موضوع برای الگوپذیری زنان ایرانی در حال حاضر از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی اضافه کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) در مسائل سیاسی و اجتماعی به ویژه در دفاع از حق و ولایت رنج فراوان کشید و در واقع اولین شهیده دفاع از حریم ولایت به شمار می آید.

حجت الاسلام شامی با بیان اینکه می توان از شخصیت، دیدگاه ها و عملکرد ایشان در حوزه های مختلف و بخش های خانوادگی، مدیریت جامعه، دفاع از حق و حقیقت به نحو مطلوب استفاده کرد، خاطرنشان کرد: اخلاقیات و روابط اجتماعی از جمله ویژگی های این بانوی ۲ عالم است که می توان آن را در هر زمان و مکان به کار بست.

به گفته مسئوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان زنجان، هم اکنون جامعه با آسیبهایی در ارتباط با تربیت فرزند و همسرداری مواجه است که حضرت فاطمه زهرا الگویی نمونه در این بخش ها هستند. مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان زنجان: اخلاقیات و روابط اجتماعی از جمله ویژگی های بانوی ۲ عالم است که می توان آنها را در هر زمان و مکانی به کار بست.

سیره حضرت زهرا (س) برای نسل جوان بازگو شود

یک استاد حوزه و دانشگاه نیز در این خصوص معتقد است: به ابعاد مقاومت حضرت فاطمه زهرا(س) در مقابل باطل به منظور احقاق حق کمتر پرداخته شده و همواره وفات ایشان خطاب قرار گرفته در حالیکه یکی از ویژگی های ایشان، مبارزات سیاسی بود.

زهرا علمی فرد با بیان اینکه باید با زبان قصه و تاریخ، سیره زندگی حضرت زهرا (س) را به کودکان و نوجوانان آموخت، اضافه کرد: متاسفانه در این زمینه آگاهی بخشی محدود است و می طلبد تا این الگوی سیاسی در فضاهای مختلف مجازی و رسانه‌ای بیش از گذشته اطلاع رسانی شود.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) برای اینکه بتوانند در خصوص ولایت علی(ع) آگاهی بخشی داشته باشند، در خانه‌های مردم مدینه را می زدند، گفت: این آگاهی بخشی در حال حاضر نیز باید به صورت عملی اجرا شود و صرفا بر صحبت و قول تکیه نشود.

سیره زندگانی حضرت زهرا اسوه زنان ایرانی

علمی فرد با بیان اینکه اگر در جامعه امروز نمی‌توانیم از سیره حضرت زهرا (س) الگوگیری کنیم به فقدان آگاهی و آشنایی ما از ایشان بر می گردد، تاکید کرد: اگر با سیره ایشان آشنا شده و بر هوای نفس خود غلبه کنیم آن وقت می‌توانیم سیره ایشان را عملی کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: در حال حاضر مشکل ما در خصوص مردان و زنان این است که با بی انگیزگی و بی هویتی مواجه شده اند و نگاه ما به اندیشه حضرت زهرا(س) و هدف زندگی ایشان نیست.

علمی‌ فرد با بیان اینکه جهل ما جهل معنایی و اعتقادی است، خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوان در وضعیت فعلی از سیره ایشان الگو سازی کرد، باید بسیار سرسخت بود و در برابر دشمن مقاومت کرد.

ماندگارترین حرکت حضرت زهرا (س) در دفاع از حریم ولایت بود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به سیره حضرت فاطمه زهرا(س) در مدت عمر کوتاه با برکت ایشان، گفت: این بانوی بزرگوار در ابعاد سیاسی، عاطفی، خانوادگی، جامعه شناسی و روانشناختی بسیار سرآمد بوده و نقش اثرگذاری داشتند.

حجت الاسلام محرمعلی شیرمحمدی افزود:این بانوی بزرگوار در بعد مسائل خانواده نقش سازنده ای داشت، مدیریت خانواده را به خوبی انجام می داد و علاوه بر آن در مسائل عبودیت و بندگی و تربیت فرزندان نیز بی نظیر بود.

سیره زندگانی حضرت زهرا اسوه زنان ایرانی

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه شجاعانه و آگاهانه بر مدار دین، جریان سیاسی را مدیریت کرد، اظهار داشت: علاوه بر آن به روشنگری و تبیین افکار عمومی پرداخت که ماندگارترین حرکت ایشان در دفاع از حریم ولایت بود.

این مسوول گفت: همچنین دستگیری از نیازمندان یکی از ویژگی های بانوی ۲ عالم حضرت فاطمه زهرا (س) است و به نوعی جریان انسانی و پایگاه عاطفی عمیق و تاثیرگذار را به حرکت در می آورد.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: تربیت فرزندان سالم و صالح ثمره حضور مادران در خانواده است که متاسفانه این نقش در جامعه کمرنگ شده و به خوبی برای دختران ایرانی به عنوان مادران آینده تببین نشده است. مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان: دستگیری از نیازمندان یکی از ویژگی های بانوی ۲ عالم حضرت فاطمه زهرا(ُس) است.

این مسوول با تاکید بر اینکه فقدان شناخت و استفاده از الگوهای الهی و باور پذیری عملی نسبت به آنها به کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه منجر شده است، ادامه داد: این موضوع معضلاتی از قبیل شکاف طبقاتی را به وجود آورده است تا آنجا که در شرایط کنونی جامعه، نخبگان کشورمان در بخش های مختلف به ویژه در حوزه آموزش عالی آنگونه که باید و شاید به باور عملی نسبت به بهره گیری از این الگوهای الهی نرسیده اند.

این کارشناس دینی یادآور شد: فاصله گرفتن از الگوهای الهی و فقدان باور پذیری عملی به آنها در میان مردم به ویژه جوانان به مشکلات و معضلات متعددی منجر شده است.

برآیند:

سیره زندگانی حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی برای زنان ایرانی در موضوعات مختلف اجتماعی از همسرداری تا تربیت فرزندان و مبارزات سیاسی است و جا دارد سیره زندگانی ایشان برای نسل های جدید جامعه به ویژه دختران که مادران آینده این سرزمین هستند بیشتر تبیین و معرفی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha