دبیرکل سازمان ملل هماهنگ کننده جدیدی برای ابتکار غلات دریای سیاه منصوب کرد

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، عبدالله عبدالصمد دشتی را به عنوان  هماهنگ کننده جدید سازمان ملل متحد برای ابتکار غلات دریای سیاه منصوب کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی از انتصاب عبدالله عبدالصمد دشتی از کشور کویت به عنوان هماهنگ کننده سازمان ملل متحد برای ابتکار غلات دریای سیاه خبر داد.

دشتی جانشین امیر محمود عبدالله از سودان می شود. وی از اوت ۲۰۲۲ به عنوان هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در زمینه صادرات غلات اوکراین فعالیت می کرد. سازمان ملل درباره دلیل این انتصاب جدید توضیحی نداده است .

عبدالله عبدالصمد دشتی هماهنگ کننده جدید سازمان ملل برای ابتکار غلات دریای سیاه، در سال ۲۰۲۱ از نیروهای مسلح کویت با درجه نایب دریاسالاری بازنشسته شد . او در ۴۰ سال گذشته تجار متعددی در زمینه عملیات دریایی، رهبری و مدیریت در داخل کویت و ماموریت های چند ملیتی داشته است.

وی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ وابسته دفاعی نظامی کویت در بلژیک و نماینده کویت در ناتو بود.

نماینده جدید گوترش در طرح ابتکار غلات دریای سیاه، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، رئیس دانشکده فرماندهی و ستاد مشترک مبارک العبدالله کویت بود و پیش از آن، به عنوان مدیر مطالعات دانشکده (۲۰۱۱-۲۰۱۵) و مشاور اصلی فرماندهی ارتش کویت منصوب شده بود.

وی همچنین به عنوان فرمانده گروه ویژه کشتی های ترکیبی ۱۵۲ (۲۰۱۲-۲۰۱۳) نظارت بر برنامه ریزی و اجرای عملیات در خلیج فارس، مدیر مؤسسه نیروی دریایی کویت (۲۰۰۹-۲۰۱۱)، معاون فرمانده ناوگان کویت (۲۰۰۷-۲۰۰۹)، و فرمانده اسکادران های ۷۲،۷۳ و ۷۴ (۲۰۰۵-۲۰۰۷) نیروی دریایی کویت فعالیت کرده است.

وی دارای مدرک کارشناسی ارشد در مطالعات بین المللی از کینگز کالج لندن و دارای مدرک کارشناسی آموزش و تدریس از دانشگاه صنعتی سیدنی است.

ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین در ۲۲ جولای ۲۰۲۲ توافقنامه ای را در استانبول برای از سرگیری صادرات غلات و کود اوکراین و روسیه به دلیل جنگ دو کشور امضا کردند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha