معاون دبیرکل سازمان ملل در پی ممنوعیت فعالیت امدادگران زن به افغانستان می رود

نیویورک- ایرنا-  مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراری، برای گفتگو با مقامات دولت طالبان در پی ممنوعیت کار امدادگران زن در افغانستان به این کشور سفر می کند.

  یک مقام ارشد سازمان ملل روز پنجشنبه اعلام کرد که مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراری در هفته‌های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقامات ارشد دولت  طالبان در خصوص ممنوعیت کار امدادگران زن در این کشور گفتگو کند.

رامیز الاکبروف، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، به خبرنگاران گفت: ما از اینکه تصمیم طالبان بر امدادرسانی های سازمان ملل تاثیر گذاشته است متاسف هستیم.

وی تصریح کرد که نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد بوده و سازمان ملل متعهد به ماندن در این کشور و ارائه کمک است.

این مقام سازمان ملل گفت که سازمان ملل فعالانه در تلاش است تا ممنوعیت کار زنان امدادگر در افغانستان را لغو کند.

اخیرا سر پرست وزارت تحصیلات عالی افغانستان با نشر خبرنامه‌ای از تعلیق آموزش دختران در دانشگاه‌ها خبر داد؛ خبری که واکنش گسترده جامعه جهانی را بدنبال داشت.

مولوی ندامحمد ندیم سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان افغانستان در گفت‌وگویی با تلویزیون ملی، به چهار دلیل مسدود شدن دانشگاه‌ها به روی دختران اشاره کرده است: رفت‌وآمد دختران از راه های دور به دانشگاه ها بدون محرم، یکی از دلایل مسدود شدن دانشگاه‌ها به روی دختران اعلام شده است.

به گفته این مقام طالبان، عدم رعایت حجاب از سوی دانشجویان دختر، ادامه‌ اختلاط میان دانشجویان دختر و پسر در برخی دانشگاه‌ها و حضور دختران در دانشکده‌هایی مثل مهندسی و کشاورزی که به گفته او، «برای عزت و وقار آن‌ها مساعد نیست»، سه دلیل دیگر برای تعلیق آموزش دختران در دانشگاه‌ها است.

در پی واکنش های داخلی و بین المللی به این تصمیم، مولوی عبدالکبیر یک مقام سیاسی حکومت طالبان افغانستان با تاکید بر اینکه این کشور در بخش های مختلف به کاردهای متعهد نیاز دارد، گفت که حکومت طالبان مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی خاتمه یابد.

دولت طالبان پس از آن نیز، به سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی از آمدن سر کار منع کنند.

به گزارش ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی افغانستانی آمو، این اقدام چهار روز پس از ممنوعیت حضور زنان در دانشگاه‌ها توسط طالبان انجام شد؛ اقدامی که اعتراض جهانی را برانگیخت.

وزارت مالیه طالبان در نامه‌ای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمان‌هایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، درهای مدارس در مقطع بالاتر از پایه ششم را نیز بر روی دختران بستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha