فیض الله برزگر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اینک روزانه کمتر از ۱۰۰ دُز واکسن کرونا در پایگاه سلامت، خانه های بهداشت و مراکز تجمیعی این استان تزریق می شود این در حالی است که ظرفیت تزریق روزانه پنج هزار دُز واکسن کرونا در خراسان شمالی وجود دارد.
وی افزود: براساس آخرین آمارها ۱۳ درصد جمعیت هدف خراسان شمالی دُز چهارم و ۶۰ درصد نیز دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کردند که این رقم از نقطه مطلوب واکسیناسیون فاصله دارد.
برزگر ادامه داد: براساس شیوه نامه های سازمان بهداشت جهانی، ۶ ماه بعد از گذشت تزریق واکسن باید افراد برای تزریق دُز بعدی آن اقدام کنند تا به ایمنی لازم برسند اما متاسفانه این روزها افراد با تصور اینکه کرونا از بین رفته است تمایلی به تزریق دُزهای بعدی واکسن ندارند.
رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی با تاکید بر ضرورت تزریق دُز یادآور برای مصونیت از کرونا، گفت: بسیاری از افرادی که در موج قبلی فوت کردند ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته بود و تزریق دُز بعدی واکسن خود را جدی نگرفته بودند.
وی افزود: از سوی دیگر با توجه مشاهده سه مورد ابتلا به زیر سویههای جدید امیکرون با نامهای BQ۱ و XBB در کشور، مسوولان وزارت بهداشت اعلام کردند که موج هشتم کرونا آغاز شده است، بنابراین از مردم می خواهیم نسبت به دریافت دُز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، بجنورد در وضعیت نارنجی، فاروج و گرمه در وضعیت آبی و پنج شهرستان مانه و سملقان، جاجرم، رازوجرگلان، شیروان و اسفراین نیز در در رنگبندی زرد کرونایی قرار دارد.
براساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تا به امروز ۲ هزار و ۲۵۰ نفر قربانی داشته است.
به گزارش ایرنا، در روزهای ابتدایی ۲۰۲۲ بود که ابتلای انفجاری به امیکرون در هند آغاز شد و به مرور به سایر کشورهای مختلف از جمله ایران سرایت کرد و اکنون زیر سویه های جدید این بیماری در حال همه گیر شدن است.
مقامات سازمان جهانی بهداشت میگویند که سویه امیکرون ویروس کرونا بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر میگذارد و علائم خفیفتری نسبت به سویههای قبل دارد. گفته شده بود که امیکرون برخلاف سویههای قبلی که به شدت ریه را درگیر میکردند، این طور نخواهد بود.
نظر شما