به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن طلایی مینایی، روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این دیار بعنوان قُطب تولید طلا و ماشینآلات مربوطه، در مجموع بیش از ۶۰ درصد از سهم تولید و صادرات کشور را در اختیار دارد و به همین دلیل شایسته بود "میز طلای کشور" بعنوان مهمترین محل تبادل نظر و رفع موانع تولید و صادرات این محصول تحت ریاست وزیر صمت در اصفهان تشکیل شود که با پیگیری انجمن ما، این مهم تحقق یافت.
وی اضافه کرد: اصفهان در زمینه تولید ماشینآلات و دستگاههای مربوط به ساخت طلا نیز در کشور پیشتاز است و ۳۷ واحد تولیدی مرتبط در این استان فعالیت دارند.
طلایی مینایی با اشاره به چالش اصلی در زمینه صادرات طلا خاطرنشان کرد: قبل از سال ۸۶ صادرکنندگان با صدور طلای ساخته شده، معادل وزنی آن شمش طلا را تحت عنوان"شمش مُعوض"بدون پرداخت عوارض ورودی و سود گمرکی به کشور وارد میکردند، اما در آن زمان سازمان توسعه تجارت طی بخشنامهای، شمش مُعوض را مشمول پرداخت ۴ درصد عوارض ورودی گمرکی دانست و باعث شد که بسرعت و ظرف مدت کمتر از یک سال صادرات از حدود ۷۰۰ میلیون دلار به نزدیک صفر تنزُل یابد.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر برای اجرای این قانون مالیاتهای گزاف برای صادرکنندگان در نظر گرفته و حساب بسیاری از آنها مسدود شد که این موضوع تا امروز نیز ادامه دارد.
طلایی مینایی اضافه کرد: با پیگیری انجمن، این موضوع در "شورای گفتوگوی بین دولت و بخش خصوصی" مطرح و در نهایت پس از سالها در هیات مقرراتزُدایی بعنوان مقررات مُخل شناسایی و دستور ابطال آن اعلام که هنوز ابلاغ اجرایی آن صادر نشده است و صادرکنندگان منتظر صدور و اجرای آن هستند.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا اصفهان با اشاره به حذف قانون مالیات ارزش افزوده از اصل طلا اظهار داشت: با حذف این قانون، پرداخت مالیات بر ارزش افزوه فقط شامل ساخت طلاست که برای تصویب این بند از قانون(ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده) هیات مدیره انجمن تلاش بسیاری داشت.
طلایی مینایی با بیان اینکه طراحی و ساخت طلا از دیگر مباحث اشتغالزا و شتابخش صادرات است، اظهار داشت: بر همین مبنا کمیته طراحان در انجمن تشکیل شد، زیرا معتقدیم طراحان یکی از مهمترین عوامل زنجیره ارزش در تولید و صادرات مصنوعات طلا و جواهر هستند اما بدلیل رویکردهای سنتی در بازار کمتر مورد توجه بودند ولی از منظر ملاحظات بینالمللی بسیار اهمیت دارند.
به گفته وی، برگزاری نمایشگاه تخصصی طلا، فلزات گرانبها، گوهر سنگها، ماشینآلات و صنایع وابسته، اصلاح قانون ۲۹ مادهای مبارزه با قاچاق کالا، تلاش برای ابطال نشدن کُدهای استاندارد صادرکنندگان و حمایت از جوانان فعال در این عرصه از دیگر اقداماتی است که رونق این صنعت را رقم خواهد زد.
وی با اشاره به پیشنهاد تاسیس بانک مرتبط با صنعت طلا تصریح کرد: این بانک میتواند در زمینه ارائه تسهیلات به تولید و صادرکنندگان فعالیت کند که بیشک رونق این صنعت از یکسو و کاهش قیمت تمام شده از سوی دیگر را در پی خواهد داشت که کمکی به مشتریان نیز خواهد بود.
رییس این انجمن تصریح کرد: در سال ۹۲ حدود یک هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی ساخت طلا و جواهر در استان فعالیت داشتند که این تعداد اکنون به ۸۰۰ واحد کاهش یافته است.
وی یکی از نیازهای تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی استان را تاسیس ":شهرک طلا" دانست و خاطرنشان کرد: ساخت این مجموعه از حدود ۱۰ سال قبل مطرح شد اما تا به امروز به سرانجام نرسیده است، البته قطعه زمین ۳۰ هکتاری جنب فرودگاه اصفهان برای این امر اختصاص داده اند که به نظر ما مساحت آن باید به یکصد هکتار افزایش یابد.
طلایی مینایی تاکید کرد: تاسیس این شهرک گام موثری در رشد و توسعه صنعت طلا و اشتغالزایی خواهد داشت و افزایش صادرات را نیز رقم خواهد زد.
همچنین دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی اصفهان نیز در این نشست گفت: این انجمن در سال ۹۵ ذیل اتاق بازرگانی با هدف کمک به ساماندهی امور مرتبط با تولید و صادرات، تاثیرگذاری بر فرایندهای قانونگذاری و ارائه مشاوره تخصصی به نهادهای حاکمیتی تشکیل شد.
فرهاد بهادر خاطرنشان کرد: این انجمن با ارائه مشاوره تخصصی به نهادهای مُرتبط میکوشد جایگاه صنعت طلا را در کشور ارتقا دهد و در عرصه بینالمللی نیز ایران را به جایگاه اصلی و شایسته خود بازگرداند.
نظر شما