مصطفی زبردست روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد:طی ۲ ماه گذشته صادرات دام به دلیل تنظیم بازار گوشت قرمز در استان آغاز و در این راستا ۵۹ هزار راس دام به کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال شده است.
وی با اشاره به ایجاد الزامات بهداشتی برای صادرات دام از استان ادامه داد: انجام الزامات بهداشتی لازم در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغالزایی باعث رونق بازار برای عرضه محصولات خام دامی و حضور موفق در بازارهای جهانی و منطقه ای خواهد شد.
وی اظهار داشت: همچنین امسال ۶۵۰ تن پای مرغ، ۶۰ تن شیر خشک و ۴۹۰ تن خوراک آبزیان از لرستان به کشورهای همسایه صادر شده است.
زبردست با اشاره به مشکلات و سختی های پیش روی ایجاد الزامات بهداشتی برای صادرات بیان کرد: شرکت پگاه لرستان نیز با پیگیری های انجام شده در آستانه کسب کد IR ( لازمه صادرات فرآورده های خام دامی) جهت صادرات محصولات است.
وی اظهار داشت: امسال با پیگیری های صورت گرفته و کسب کد IR توسط یک مرکز تولیدی، امکان صادرات پای مرغ از لرستان به کشور قرقیزستان نیز فراهم شد چراکه یکی از سیاست های اداره کل دامپزشکی، تسریع در روند صادرات مواد خام دامی تولیدی استان به کشورهای منطقه است.
زبردست با بیان اینکه این اقدام علاوه بر تقویت و حمایت از مشاغل استان سبب ارز آوری حداکثری و حضور پررنگ لرستان در بازارهای جهانی خواهد شد گفت: ۱۲ مرکز بسته بندی و قطعه بندی گوشت مرغ و ماهی در سطح استان فعال است که محصولات این واحدها نیز به سایر استان های کشور فرستاده می شود.
اقدامات دامپزشکی لرستان در حوزه واکسیناسیون دام
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: در راستای پیشگیری از ابتلای دام های عشایری به بیماری ها، واکسیناسیون به صورت رایگان انجام می شود و با توجه به ماهیت زندگی عشایری که در ماه های نخست سال در مناطق قشلاقی ساکن هستند واکسیناسیون آبله و طاعون نشخوارکنندگان دام ها از ابتدای دی ماه انجام می شود.
زبردست با بیان اینکه این اقدام با حضور ۱۶ تیم بخش خصوصی و ۳۰ نفر در بخش دولتی در حال انجام است اظهار داشت: بهمن ماه نیز واکسیناسیون تب برفکی و بروسلوز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به توزیع سموم رایگان و تهیه بروشورهای آموزشی برای مناطق عشایری ادامه داد: در راستای نظارت و کنترل بیماری دام های عشایری استان معاینه دایمی دام ها بصورت رایگان در اولویت این اداره کل قرار دارد.
زبردست اظهار داشت: در این راستا واکسیناسیون دام های سبک عشایری استان در مناطق اطراف پلدختر، ایلام و خوزستان در دستور کار قرار گرفته است که در نهایت، حدود ۷۵۰ هزار راس دام سبک بصورت رایگان واکسینه خواهد شد.
وی با اشاره به سم پاشی اماکن و جایگاههای دامی استان عنوان کرد: باتوجه به اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک انسان و دام تلاش می شود تا پایان سال علاوه بر تعهدات تکمیل شده برای دام های استان تمام دام های عشایری نیز واکسینه شود.
مدیرکل دامپزشکی لرستان اظهار داشت: هم اکنون سه میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین در مناطق روستایی و عشایری استان وجود دارد.
چند باب واحد عرضه مواد خام دامی در لرستان فعال است؟
زبردست بیان کرد: اکنون سه هزار واحد عرضه کننده تولیدات خام دامی در سطح استان فعال است که بصورت واحدهای خرد هستند و افزایش بی رویه این واحدها باعث شده است نظارت بر این واحدها با سختی مواجه شود.
وی با اشاره به ضرورت راه اندازی سوپر پروتئین ها در سطح استان افزود: تاکنون چند واحد سوپر پروتئین در استان راه اندازی و مجوز چند واحد دیگر نیز به تازگی صادر شده است.
وی با اشاره به ارسال ۱۳۰ پرونده تخلفاتی کشتار غیرمجاز دام و طیور به مراجع قضایی استان در سال جاری اظهار داشت: به منظور ارایه گوشت با کیفیت در سطح استان، لیبل ها ( برچسب) یکنواخت و نوع گوشت دام بر روی لیبل مشخص شده است.
انجام خدمات و تشخیص به موقع بیماری های دامی در لرستان
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: یکی از اقدامات این اداره کل تجهیز ناوگان حمل و نقل می باشد که با توجه به ماهیت کاری،تاکنون ۱۸ دستگاه خودرو در این راستا تهیه شده است تا خدمات، به دورافتاده ترین نقاط استان نیز ارایه شود.
زبردست افزود: باتوجه به شیوع بیماری "آنگارا" در بسیاری از واحدهای مرغ و گوشت کشور و گزارش چندین مورد در لرستان، امکانات لازم تشخیص این بیماری در مرکز تشخیص بیماری های دامی استان تهیه و نصب شده که به عنوان آزمایشگاه پایلوت برای بسیاری از استان های همجوار فعال است.
وی ادامه داد: تولید دارو، واکسن، مواد بیولوژیک و خودکفایی در این عرصه یکی دیگر از دستاوردهای استان می باشد که فعالیت ۲ کارخانه بزرگ داروسازی با تولید بیش از ۱۰۰ قلم انواع داروی دامی علاوه بر تامین نیاز بازار استان و کشور، در واقع یک فرصت مناسب برای صادرات داروهای دامی است.
آیا برنامه ای جهت ارایه مرغ سایز در لرستان وجود دارد؟
زبردست با اشاره به تغییرات فنی در بحث نهاده های دامی و تولید مرغ سایز در این حوزه گفت: تلاش می شود با توجه فواید مصرف مرغ سایز، در این حوزه فرهنگسازی های لازم انجام و مرغ سایز روانه بازار مصرف شود.
وی ادامه داد: مدت زمان پرورش مرغ سایز، ۳۵ تا ۴۰ روز و وزن آماده مصرف آن یک کیلو و ۴۰۰ گرم تا ۲ کیلوگرم است که در این راستا باید فرهنگ مصرف مرغ تغییر کند تا مرغ های با وزن بیشتر با تقاضای کمتر مواجه شوند.
وی با بیان اینکه بر اساس شاخص های فرآوده های خام دامی مدت پرورش مرغ با وزن بالا بیشتر است اظهار داشت: در بافت های چربی اندرونه مرغ هایی که در زمان بیشتری پرورش یابند آنتی بیوتیک بیشتری وجود دارد و سلامت مصرف کننده را تهدید می کند.
زبردست ادامه داد: یکی از الزامات مورد نظر کشورهای مقصد مرغ پرورشی، مرغ با اندازه و سایز نرمال است که مرغداری ها در این راستا باید به سمت اصلاح الگوی پرورش طیور حرکت کنند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز لرستان در اخبار پرونده تخلفاتی کشتار دام و طیور در لرستان تشکیل شد، بیش از ۸۵۱ تن فرآورده دام و طیور از لرستان به خارج از کشور صادر شد ،۳۰ تن فرآورده دامی خام در لرستان معدوم شد به لزوم عرضه مواد خام دامی در استان پرداخته است.
نظر شما