به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید زمانی یکشنبه درحاشیه بازدید از واحدهای صنعتی و تولیدی شهرک صنعتی شمس آباد در جمع خبرنگاران افزود: اکنون تمامی صنایع این شهرستان به نحوی با مساله تامین سوخت گاز شهری درگیر بوده و نگران تامین انرژی مورد نیاز برای ادامه فعالیت خود هستند که با مدیریت و صرفه جویی در مصرف سوخت قطعا مشکلات مرتفع خواهد شد .
وی یادآور شد: مساله تامین سوخت با وجود اهمیت آن برای تمامی صنایع، برای برخی واحدهای تولیدی به ویژه تولیدکنندگان شیشه، بلور و کریستال از ضرورت بیشتری برخوردار است.
زمانی اظهار داشت: در صورت توقف تامین سوخت برای صنایع حوزه شیشه و کریستال، زمینه خاموشی و کاهش دمای کوره این صنایع ایجاد می شود که خسارت بسیار بالایی برای آنان به دنبال دارد.
فرماندار ویژه شهرستان ری، خاموشی کوره صنایع بلور و کریستال را زمینه ساز توقف تولید آنها برشمرد و گفت: در همین زمینه ضمن تلاش برای جلوگیری از قطعی گاز این تولید کنندگان ، با مسئولان شرکت گاز هماهنگ شد تا بدون هماهنگی و اطلاع به صاحبان صنایع، از قطع گاز صنایع پر مصرف خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: با بازدید از تمامی شرکت های تولید شیشه و بلور، سعی شد تا به آنان آرامش و دلگرمی برای حل مشکل تامین سوخت داده شود، اگرچه این مشکل تا نیمه بهمن پابرجاست.
زمانی ادامه داد: در صورتی که بتوان این وضعیت دشوار در تامین سوخت را تا ۱۵ بهمن مدیریت کرد، می توان از این شرایط خارج شد ضمن آنکه تا آن زمان، با ورود سیستم در حال تعمیر عسلویه به مدار گاز رسانی، وضعیت گازرسانی به صنایع بهتر می شود.
فرماندار ویژه شهرستان ری گفت: برخی صنایع می توانند با سوخت جایگزین ( گاز ال پی جی ) نیز فعالیت کنند که در تلاش هستیم تا این واحدها به سمت تامین سوخت جایگزین بروند، این اقدام از سویی می تواند مشکل کنونی آنان را مرتفع سازد و از سوی دیگر در شرایط بحرانی که امکان تامین سوخت گاز شهری وجود نداشته باشد، می تواند مانع از توقف فعالیت بنگاه های اقتصادی شود.
معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری طی روز جاری از پنج واحد تولیدی و صنعتی بازدید داشت که مشکل مشترک تمامی آنها تامین سوخت گاز مایع بود.
۲ مورد از این صنایع، واحدهای تولیدی شیشه و کریستال بود که اعلام کردند هر نوع قطعی گازی منجر به خاموشی کوره و در نهایت تعطیلی واحد به علت انتظار برای افزایش دمای کوره می شود.
کریستال سازی
در همین زمینه علی آزاد معاون مالی شرکت جهان زیوان یکی از مهمترین مشکلات این واحد صنعتی در زمستان را تامین سوخت گاز شهری خواند و گفت: در صورتی که به دلیل قطعی گاز، دمای مذاب کوره این واحد کاهش پیدا کند، مواد موجود در کوره به جای کریستال، شیشه تحویل می دهند.
وی تاکید کرد: برای رسیدن کوره به دمای مطلوب تولید کریستال به حداقل نزدیک به سه ماه زمان نیاز داریم و خاموشی یا کاهش دمای آن به معنای تعطیلی واحد تولیدی و آغاز به کار آن از نو خواهد بود.
آزاد با بیان اینکه این واحد صنعتی از سال ۱۳۹۳ در زمینه تولید کریستال های تک پوست و ۲ پوست فعالیت دارد، ظرفیت تولید آن را چهار هزار قطعه کریستال ۲ پوست و ۴۰۰ تن کریستا پرسی یا تک پوست برشمرد.
معاون مالی شرکت جهان زیوان با بیان اینکه اکنون ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و سه هزار نفر به شکل غیر مستقیم در این واحد صنعتی فعالیت می کنند.
اشتغال ۱۰۰ نفر از بانوان
کریم پور امین رئیس هیات مدیره شرکت جهان چلیک ایرانیان نیز در همین زمینه با بیان اینکه این شرکت سه واحد تولیدی و صنعتی دارد گفت: ما ظروف فلزی بسته بندی محصولات مختلف تولید می کنیم که طی یک سال گذشته ظروف پلاستیکی نیز به خط تولید ما اضافه شده است.
وی با بیان اینکه از میان ۵۰۰ نیروی کار این واحد صنعتی ۱۰۰ نفر را بانوان تشکیل می دهند، افزود: ما بسته بندی مورد نیاز ۲۱۰ شرکت مختلف فعال در حوزه مواد غذایی، رنگ، رزین، چسب، مواد شیمیایی و مواد نفتی و پالایشگاهی را تولید می کنیم.
پور امین به مشکلات پیش روی این واحد صنعتی اشاره کرد و یادآور شد: در تابستان مشکلات برق و در زمستان قطعی گاز داریم، برخی زمانها درست در اوج تولید محصول دچار کمبود یکی از آنها می شویم.
رئیس هیات مدیره به تعبیه ژنراتوری برای تولید برق مورد نیاز این شرکت اشاره کرد.
دولت سیزدهم مشکل محیط زیست را حل کرد
وی با اشاره به همکاری شرکت گاز برای تامین سوخت گفت: با اداره محیط زیست نیز مشکل داشتیم که با ورود دولت سیزدهم این مشکل برطرف شد.
پور امین با بیان اینکه برخی محصولات تولیدی این شرکت به کشورهای خارجی از جمله کانادا، عراق و ارمنستان صادر می شود، خاطرنشان کرد: سالانه ۵۰ هزار تن تولید انواع بسته بندی را داریم که ارزش اقتصادی آن میان ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان است که حدود ۱۰ درصد آن صادر می شود.
رئیس هیات مدیره شرکت جهان چلیک مهمترین مشکل این واحد صنعتی را تامین سوخت گاز در فصل سرما دانست.
با هدف بالا بردن راندمان تولید کار می کنیم
رامین کریمی رئیس هیات مدیره سیرنگ دانه ناجین تولیدکننده کامپانتانت و پلیمرهای رنگی در شهرک صنعتی شمس آباد که یکی دیگر از مقصدهای بازدید فرماندار ویژه شهرستان ری بود، گفت: در این شرایط که تحریم ها موجب شده تا نتوانیم بطور کامل مواد اولیه را تولید کنیم و همچین با کمک دوستانی که در تولید و اشتغالزایی فعالیت دارند، بتوانیم خطوط جدید و به روزرهاندازی کرده و باعث افزایش راندمان و اشتغال شویم.
وی به حل مشکل مالیاتی این شرکت اشاره کرد و افزود: برخی ممیزان مالیاتی به واحدهای تولیدی نگاه درستی به عنوان تولیدکننده ندارند و مشابه خریدار و فروشنده با آنان برخورد می کنند.
کریمی یاد آورشد: برخی مواقع با چنین نگاهی در جریان مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی نیستند و بدون در نظر گرفتن آنها، اقدام به رسیدگی به صورت های مالیاتی می کنند.
رئیس هیات مدیره سیرنگ دانه ناجین ظرفیت تولید این شرکت را بیش از ۱۰۰ تن مواد اولیه پلیمری رنگی برشمرد و از فعالیت ۵۰ نفر خبر داد که به این تعداد نیروی کار در صورت فعال شدن خط تولید جدید ۲۰۰ نفر افزوده می شود.
تلاش برای کاهش مصرف سوخت
بهزاد بنایی مدیرعامل شرکت پایاپندار نیز که میزبان فرماندار شهرستان ری بود، از اصلاح ساختار گلخانه این شرکت برای صرفه جویی در مصرف سوخت خبر داد و گفت: سقف این گلخانه ها به صورت ۲ لایه و با فاصله ایجاد شده تا با وجود کاهش فضای تغذیه اکسیژن بوته های خیار، در مصرف سوخت صرفه جویی شود.
وی با بیان اینکه می توان در این مجموعه به جای سوخت گاز شهری از گاز مایع یا گازوئیل نیز استفاده کرد، تامین سوخت از بازار را گران و دشوار اعلام کرد.
بنایی از تولید روزانه یک تن خیار در این گلخانه خبر داد و گفت: برای طرح توسعه این مجموعه، بخش های مختلف تولیدی، صنایع تبدیلی مواد غذایی، هتل، مرکز صنایع دستی و گردشگری پیش بینی شده است که در صورت رفع مشکل مجوزها می توان در سریع ترین زمان ممکن این بخش ها را به بهره برداری رساند.
شهرک صنعتی شمس آباد
شهرک صنعتی شمس آباد بعنوان یکی از بزرگترین شهرک های صنعتی کشور در جنوب شهرستان ری در استان تهران واقع شده و از ۲ مسیر قابل دسترسی می باشد.اولین مسیر اتوبان تهران قم بعد از فرودگاه امام خمینی دومین خروجی به سمت شهرک صنعتی شمس آباد و دومین مسیر از طریق جاده قدیم قم بعد از شهر حسن آباد شهرک صنعتی شمس آباد می باشد.نزدیکترین ایستگاه مترو به این منطقه (شهر ری و شاهد) است.
صنایع شیمیایی و پلاستیک، سلولزی، دخانی، نساجی و پوشاک، غذایی و آشامیدنی، برق و الکترونیک، فلزی و ماشینسازی، کانی غیرفلزی و خدمات از جمله صنایعی هستند که در شهرک صنعتی شمسآباد فعالیت میکنند.
عملیات اجرایی شهرک صنعتی شمسآباد در سال ۱۳۷۲ با وسعتی بالغ بر سه هزار هکتار به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی ایران و خاورمیانه پایهگذاری گردید. در حال حاضر کلیه زمینهای صنعتی آن با ۲۳۰۰ قرار داد منعقده واگذار گردید که در حال حاضر تعداد واحدهای صنعتی فعال در این شهرک بالغ بر ۱۴۰۰ واحد صنعتی بوده و وسعت زمینهای صنعتی به دوبخش با مقدار ۹۰۰ هکتار آن طرح موجود و ۷۵۰ هکتار آن در طرح توسعه است.
در سال ۱۳۹۲ ۲۰ هزار نفر در این شهرک مشغول به کار بودند و با تکمیل شدن واحدهای صنعتی غیرفعال آن تعداد اشتغالزایی این شهرک به ۵۰ هزار نفر میرسد.
مساحت فضای سبز شهرک صنعتی شمس آباد که از شاخصه های این ابر شهرک می باشد، بالغ بر ۲۴۰ هکتار است که با عنایت به اقلیم منطقه ای، یکی از درخشان ترین مدیریت های این شهر صنعتی بزرگ است.
نظر شما