به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی یکشنبه شب در آیین اختتامیه رویداد سرود «روایت سرباز» و دومین جایزه هنری بنیاد رودکی که در آستانه سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در تالار وحدت برگزار شد، با گرامیداشت یاد این شهید اظهار داشت: هر چه روزها، ماهها و سالها میگذرد عظمت وجودی شهد سلیمانی بیشتر عیان میشود، این خصلت شهادت، جهاد و مبارزه است که شهادت، یک حیات دوبارهای و شاید دوره پرشکوهتری را برای شهید رقم میزند.
وی گفت: شاید برای ما که از ایام دفاع مقدس فاصله گرفته بودیم و برای بسیاری از فرزندان ما، دهه هفتاد تا نود، بعضی از روایتها از شخصیتهای بزرگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مانند یک اسطوره بود، این نسلها باید با خواندن کتاب، دیدن نمایش، این شخصیتها را در ذهن خود تصور میکردند.
اسماعیلی افزود: حاج قاسم آن اسطورهها را برای نسل فعلی ما تجسم بخشید، همه آن روایتهایی که در مورد مردان بزرگ جهاد و شهادت دیده بودیم و نسل فعلی شنیده بود، این ویژگیها را در سیره، سلوک و سیمای حاج قاسم درک کردیم، ما بسیار نسل پرتوفیقی هستیم که در دورهای زندگی کردیم که حاج قاسم در آن زندکی کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حتماً نسلهای بعدی به ما غبطه خواهد خورد از اینکه حاج قاسم را درک نکردند و هر چه سالها میگذرد بیشتر به این موضوع افتخار میکنیم که حیات این شهید والامقام را درک کردیم. باید با بهرهمندی از انواع هنرها و به کارگیری ظرفیتهای فرهنگی این مرز وبوم این شخصیت بزرگ را برای آیندگان هم روایت کنیم.
وی بیان کرد: حاج قاسم سیدالشهدای مقاومت و عصاره همه فضائل و شهدایی بود که در چهار دهه انقلاب اسلامی، درباره آنان شنیده و دیده بودیم. حیات طیبه این شهید والامقام، فرصتهای زیادی که او درک کرد و مغتنم شمرد و حماسه آفرید، یک کتاب قطوری از افتخارات را رقم زده که ظرفیت قابل توجهی برای روایتهای فرهنگی و هنری در سالهای متمادی خواهد بود. شهادت قاسم سلیمانی، آثار فاخر هنری را پدید آورد، دستوری نبود، کسی برای خلق اثر در این حوزه سفارش نکرده بود، هزاران هنرمند عاشقانه با دیدن مرام و سلوک حاج قاسم آثار بزرگی را خلق کردند.
اسماعیلی گفت: مرحوم حبیب الله صادقی سال گذشته نقاشی حدود ۱۱۰ متر را ترسیم کرده بود که از آرش کمانگیر آغاز و با خواندن نماز رهبر معظم انقلاب بر پیکر حاج قاسم به پایان میرسید. این هنرمند با خلوص نیت با انگیزه شخصی ماهها زمان صرف کرد تا این اثر هنری را پدید بیاورند، ما صدها نمونه از این آثار داریم که پدید آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: رهبر معظم انقلاب از شهادت حاج قاسم و از شخصیت وی به عنوان مکتب یاد کردند، یکی از دلایلش این گستره وسیعی است که ذیل وجود پربرکت حاج قاسم در تمامی زمینهها شکل گرفته و با اطمینان این واژه را به کار میبریم.
وی با اشاره به سرودهای اجرا شده در اختتامیه «روایت سرباز» بیان کرد: همین سرودها از محصولات خاص هنری فرهنگ انقلاب اسلامی است و به همین دلیل است وقتی سرودی در کشور منتشر میشود میلیونها قلب را متوجه خود میکند، به عنوان نمونه سرود حماسی «سلام فرمانده» واکنشهای میلیونی را برانگیحت.
اسماعیلی اظهارداشت: امروز با اتکا به مکتب حاج قاسم سلیمانی باید بتوانیم با بهرهمندی از زبان هنر که زبان مانایی است برای نسل فعلی و نسلهای آینده این عظمت را روایت کنیم و بخشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزههای کتاب، سینما، تئاتر و موسیقی برای تکریم و تجلیل از این شخصیت مشغول فعالیتهای ارزشمندی هستند و امسال در جشنواره «سینما حقیقت» جایزه ویژه سردار دلها اختصاص داده شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شخصیت و مکتب شهیدسلیمانی به قدری جذابیت دارد، ناخودآگاه تولید آثار هنری را به دنبال دارد. این اتفاق هر سال توسعه بیشتری پیدا میکند و از همه نهادها از جمله مکتب حاج قاسم قدردانی میکنم که مشغول ساماندهی اقدامات ارزشمندی در این حوزه هستند.
اسماعیلی افزود: از روح حاج قاسم درخواست میکنیم که ما را مشمول دعای خیر خود کند، ما امروز در این دوره سخت، مشمول جهاد اکبر هستیم، دشمنان با همه وجود به صحنه آمدند و با همه ابزارهایی که در اختیار دارند به نظام مقدس اسلامی هجمه وارد میکنند، اما انقلاب اسلامی و مکتب امام(ره)، مانند یک شجره طیبه و چشمه نور است، دشمنان زحمت ما را اضافه میکنند، سالهای سال است که تلاش میکنند و در این چند ماه، به این نحو تلاش کردند.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی، مسیرهای دشواری را پشت سر گذاشته و به سمت قله در حال حرکت است، امروز با یک دولت انقلابی و رئیس جمهوری که افتخارش دوستی و ممارست با حاج قاسم است، خود را سرباز رهبر انقلاب و خادم مردم میداند، این مسیر سخت طی خواهد شد و مردم قدرتمند ایران، پرچم این انقلاب حسینی را به دست امام عصر خواهند رساند.
رونمایی از پینما کتاب «از چیزی نمیترسیدم»
در این آیین با حضور زینب و رضا سلیمانی فرزندان شهید قاسم سلیمانی، حمیدرضا مقدمفر رئیس ستاد بزرگداشت سومین سالگرد شهادت قاسم سلیمانی و جمعی از فرزندان شهدای فاطمیون از پینما (مجموعه تصاویر متوالی که یک روایت بصری غیرمتحرک میسازند و توضیح اتفاق یا صحبت شخصیتهای آن نیز در کادر تصویر قرار میگیرد) کتاب «از چیزی نمیترسیدم» زندگینامه خودنوشت شهیدقاسم سلیانی ویژه گروه سنی نوجوانان رونمایی شد.
تجلیل از گروههای سرود برگزیده
فراخوان رویداد سرود «روایت سرباز» آذر امسال با همکاری بنیاد مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی و بنیاد رودکی منتشر شد که ۵۵ اثر مرتبط با سردار دلها از ۳۴ گروه سرود سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد ارسال شد.
پس از بررسی آثار توسط هیئت انتخاب؛ حسن ریاحی، هادی آرزم و سیدمحمد میرزمانی از اساتید پیشکسوت موسیقی، هفت اثر منتخب معرفی شد که در آیین اختتامیه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سردار حسن حسنزاده فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ، محمدامین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران و جمعی از مسئولان از این گروهها تجلیل شد.
گروههای «طاها» و «مصباحالهدی» از استان فارس، گروه «موعود» از استان مرکزی، گروههای «نسیم رحمت» و «ندای ثامن» از استان تهران، گروههای «انوار الهدی» و «رسا» از استان قم در این آیین تجلیل شدند.
نخستین دوره جایزه هنری بنیاد رودکی سال ۱۳۹۹ به موضوع عکس اختصاص داشت و امسال دومین دوره این جایزه با همکاری بنیاد مکتب شهیدسلیمانی با موضوع سرود برگزار شد.
قرائت بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز ایشان با خانواده شهید سردار سلیمانی توسط مجری برنامه، شعرخوانی میلاد عرفانپور شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با موضوع سردار سلیمانی و اجرای گروههای سرود منتخب از دیگر بخشهای این برنامه بود.
به گزارش ایرنا، بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در حمله موشکی بالگردهای آمریکایی به ۲ خودرو در فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون نیروی مردمی عراق (الحشد الشعبی) و همراهانشان به شهادت رسیدند. این حمله با نظارت و دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا انجام شد.
نظر شما