به گزارش ایرنا، کرمون و کرمونی از قدیم به خونگرمی و مهماننوازی شناخته شده و میشوند، هر زمان مهمانی از در خانه کرمانی ها پا به اندرونی بگذارد، اهالی خانه هرچه دارند را در طبق اخلاص می گذارند تا آب در دل مهمان تکان نخورد و به بهترین نحو ممکن از وی پذیرایی کنند.
مرحوم کیومرث مُنشیزاده (۱۳۱۷-۱۳۹۶) شاعر و طنزپرداز اهل جیرفت استان کرمان که به شاعر ریاضی نیز معرفی شده گفته است: «تاریخ شهر کرمان جغرافیای عشق است، اگر کسی بخواهد کرمان را بشناسد باید از خوی و خصلت مردم کرمان شروع کند و برود تا همت، حمیت و نجابتشان؛ مردم کرمان حاضر شدند چشمانشان را در راه مهمانوازی بدهند اما به مهمانشان، لطفعلی خان آسیبی نرسد».
استاد محمدعلی گلابزاده رییس مرکز کرمان شناسی، نویسنده، پژوهشگر و تاریخنگار کرمانی که بیش از ۳۰ کتاب تالیفی و مشارکت در تالیف دهها کتاب دیگر را در کارنامه دارد نیز به بخشی از تاریخ گذشته و ماجرای حمله معزالدوله دیلمی به کرمان اشاره میکند که مردم این دیار چطور روزها با دشمنی که به آنان حمله کرده بود میجنگیدند و شب که سلاح را زمین می گذاشتند، برای دشمنانشان غذا و هدیه میفرستادند تا رسم مهماننوازی را ادا کرده باشند.
اما این روزها که فرزند مرد میدان و قهرمانی از اهالی دیار کریمان -سردار دل ها- وسط است، بیش از گذشته هرچه دارند را به مهمانان پیشکش کرده اند تا مبادا مهمانان حاج قاسم دلنگران از دیار حبیب از مُلک سلیمان بیرون روند.
کرمانی ها اکنون نیز در سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، آغوش مهر و محبتشان را به روی میهمانان ولایی حاج قاسم گشوده اند.
خانه تکانی میزبان زائران حاج قاسم
فاطمه زارع شهروند کرمانی این روزها مثل خیل همشهریان و زائران غیرکرمانی و حتا غیرایرانی خودش را به گلزار شهدا رسانده و از دردهای ناگفته و رازهای مگویش با شهدا بخصوص حاج قاسم می گوید؛ او که حالا همچون عید نوروز خانه تکانی کرده و فرش هایش را شسته است، می گوید، خانه ام را برای حضور میهمانان حاج قاسم آماده و تمیز کرده ام.
وی که دیرسالی است عشق حاج قاسم را در دل دارد، به آن جمعه خونین اشاره می کند و می گوید، بعد از شنیدن خبر شهادت سردار دل ها تا بیشتر از یک ماه اشک از چشمانم خشک نشد؛ این غم و داغ هیچوقت سرد نمی شود.
زارع که پدر و مادرش را نیز در چند سال اخیر از دست داده است می گوید: همانطور که در فراق پدر و مادرم از درد می سوختم و گریه می کردم در زمان شهادت حاج قاسم هم همانطور سوختم و اشک ریختم.
وی ادامه داد: به جرات می گویم من بعد از ریخته شدن خون حاج قاسم بیش از قبل از آن که ارادت خاص به ایشان داشتم، سردار سلیمانی را شناختم و شاید سوختن در فراقش و اشک های جانسوزی که هنوز هم ادامه دارد به دلیل این شناخت است که بعد از شهادت ایشان ناخواسته حاصل شد.
این شهروند کرمانی می گوید: با اینکه شرایط مالی خوبی نداریم اما نذر کرده ایم هر سال میزبان میهمانان حاج قاسم باشیم.
وی اذعان دارد که سال شهادت حاج قاسم ناخواسته میزبان میهمانان سردار دل ها بوده است.
زارع از حکایت روز دردناک تشییع پیکر حاج قاسم یاد می کند و می گوید: آن روز از شهرستان مهمان داشتم، همه برای شرکت در مراسم تشییع آمده بودند، من با اینکه تعداد میهمان هایم را می دانستم اما ناخواسته مقدار غذایی را که طبخ کرده بودم بیشتر از مهمان هایم بود و با وجود اینکه من به اسراف نکردن توجه زیادی دارم اصلا به این موضوع دقت نمی کردم که چرا بیشتر غذا درست کرده ام.
وی ادامه داد: تا اینکه ظهر شد و مهمانان من آمدند، باز هم سفره را خیلی بزرگ تر پهن کردم، هنوز مهمان هایم سر سفره ننشسته بودند که در خانه ام را زدند، بچه ها در را باز کردند و گفتند چند نفر می خواهند از سرویس بهداشتی خانه مان استفاده کنند و آبی به سر و صورتشان بزنند.
زارع گفت: جلو در خانه رفتم و دیدم تعدادی از تشییع کنندگان حاج قاسم با لباس های سیاه و چهره ای داغدار و خسته منتظر اجازه ورود من هستند اشک پهنای صورتم را گرفته بود با خوشرویی به منزل دعوتشان کردم، بعد از اینکه دست و رویی شستند از آنان خواستم که ناهار مهمان شوند.
این شهروند کرمانی افزود: میهمانان حاج قاسم ناهار نخورده بودند و گرسنه قصد ترک دیار حبیبم را داشتند، لذا از آنان خواهش کردم بر سر سفره بنشینند و روزی و برکت زندگیم را صدچندان کنند که پذیرفتند و کمی بعد من به چشم خودم دیدم که آن حجم زیاد غذا برای چه بود.
وی ادامه داد: آن روز غذایی که تدارک دیده بودم برکت پیدا کرد و کفاف تمام مهمانان حاج قاسم را داد.
دنیا بداند چه گُهری داشتیم و داریم
یکی دیگر از میزبانان زائران حاج قاسم نیز که یک واحد مسکونی خود را در اختیار زائران حاج قاسم گذاشته می گوید: جانم را هم برای سردار دل ها نثار می کنم.
وی که نمی خواهد نامش در گزارش قید شود معتقد است هر کاری که بکند صرفا برای رضای خداست.
این میزبان زائران حاج قاسم که فرش های خانه اش را جمع کرده و در اختیار مهمانان قرار داده است گفت: برخی از وسایل منزل را هم به واحد زائران انتقال داده ام تا در مدتی که اینجا می مانند راحت باشند.
وی با بیان اینکه تامین وعده های غذایی زائران نیز با ماست اظهار داشت: صبحانه، شام و ناهار زائران را خودم می پزم و برایشان می برم.
این شهروند که خانه دار و همسرش شغل آزاد دارد می گوید: هر چه برای زائران حاج قاسم کار کنیم باز هم کم است؛ باید دنیا بداند که ما چه گهری داشته و البته داریم.
۴۵ خانه فقط در یک محله
یکی دیگر از میزبانان زائران مرقد سردار دل ها که خانه خود را در اختیار مهمانان گذاشته از خیر و برکت این کار می گوید.
مریم گنجعلیخانی تصریح کرد: از جان و دل به میهمانان حاج قاسم خدمت می کنم زیرا براساس باورهایم این کار را انجام می دهم.
وی با بیان اینکه حدود ۴۵ منزل فقط در محله سرآسیاب فرسنگی کرمان ( در نزدیکی گلزار شهدا) در اختیار زائران قرار دارد گفت: در این منطقه نیز فقط از کمک های مردمی استفاده شده است.
این شهروند می گوید: خدمت به زائران حس و حال خوبی دارد، آنچنان که دلم را بیش از پیش به سردار نزدیک تر می کند.
ظرفیت اسکان ۱۰۰ هزار زائر در کرمان؛ از ورود روزانه ۲۵ هزار نفر تا شرایط اقامتگاهها
اما رییس کمیته اسکان زائران مکتب حاج قاسم سلیمانی در استان کرمان که مسئولیت معاونت پشتیبانی استانداری را نیز برعهده دارد در این زمینه توضیح داد: از ابتدای دهه مقاومت هر روز ۲۵ هزار زائر از سایر استان ها و نیز خارج از کشور به قصد زیارت تربت پاک شهید سلیمانی به این استان سفر کردهاند.
علی بیگزاده در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشبینی استان برای حضور زائران مزار حاج قاسم در مرکز استان برای هر روز ۱۰۰ هزار نفر است که اسکان این افراد تامین شده است.
رییس کمیته اسکان زائران مکتب حاج قاسم سلیمانی در استان کرمان تصریح کرد: با دستور استاندار همه مدیران، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی، همچنین دستگاههای اجرایی، دانشگاهها، مدارس، مساجد و تکایا امکانات مورد نیاز برای اسکان زائران حاج قاسم را در دهه مقاومت در اختیار ستاد اسکان قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه زائران تربت پاک شهید سلیمانی به ۲ صورت شب مانی و موقت به کرمان سفر میکنند، افزود: تاکنون با وجود ۳۰۰ موکب مردمی در کرمان مهمانان حاج قاسم مورد مهماننوازی شهروندان این استان نیز قرار گرفته اند و غذا نیز برای این افراد تهیه شده است.
بیگزاده تصریح کرد: از مهمانداری و پذیرایی مردم شریف کرمان از زائران حاج قاسم سلیمانی قدردانی میکنیم.
به گزارش ایرنا زائرانی که قصد سفر به کرمان در این ایام دارند می توانند اپلیکیشن دیار مرد میدان را از سایت همین نرم افزار به نشانی dmmk.ir یا برنامه بازار دانلود کنند تا بتوانند محل اسکان مناسب پیدا کنند یا دیگر خدمات و راهنمایی ها بگیرند.
نظر شما