علیرضا قاسمی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در پی وقوع بارشهای سیلآسا در بستر رودخانههای فصلی کنارک، ۲ مجتمع آبرسانی روستایی سِرگان و پزم تیاب و مچان، از مدار بهرهبرداری خارج شد که با اقدام به موقع همکاران شرکت در شهرستان و اصلاح ۶۰۰ متر لوله خط انتقال آب برای این روستاها، مشکل رفع شد.
وی با اشاره به اینکه در پی بارندگیها، ایستگاه پمپاژ کهیر به دلیل اشکال در تابلو برق از مدار پمپاژ خارج شده بود، افزود: با تعویض تابلو برق و اصلاح سیستم برق ایستگاه پمپاژ نیز وارد مدار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه لایروبی و شستوشوی شبکه جمعآوری فاضلاب در شهر کنارک در حال انجام است، گفت: با توجه به ورود گلولای ناشی از جاری شدن سیل در معابر پس از تخلیه سیلاب از طریق شبکه فاضلاب در بعضی از نقاط سطح شهر، این عملیات نیز در حال انجام است.
به گفته فرماندار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان؛ سیلاب و بارندگیهای ۹۶ میلیمتری چند روز اخیر در این شهرستان خسارت بیشاز ۲۰۰ میلیارد تومانی بر جا گذاشت و ۱۷ روستا همچنان در محاصره سیل است.
عبدالغفور حوت اظهارداشت: در مجموع حدود ۲۰ روستای شهرستان کنارک با جمعیت بیشاز ۱۵ هزار نفر همچنان در محاصره آب و گل هستند و مسیر آنها به دلیل بالا آمدن آب و عدم نفوذپذیری خاک تردد سخت و مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی افزود: بارندگیهای چند روز اخیر سبب بارش بیشاز ۹۶ میلیمتر باران طی ۲ روز شده بطوریکه در کمتر از نیم ساعت بیشاز ۶۰ میلیمتر باران باردیده که خسارت جدی به حوزه مسکن روستایی وشهری و وارد شدن آب به خانهها و همچنین خسارت به طرح هادی، تخریب بندسارهای دیمی کشاورزی و حفاظتی شهر و روستا و راهها وارد کرده است.
فرماندار کنارک با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۶۳ روستاست افزود: متاسفانه به دلیل عدم تکمیل طرح فاضلاب شهری و هدایت نشدن روان آبها همچنان شاهد جمع شدن و نفوذ آب به خانههای مردم هستیم و خسارتی زیادی وارد شده که نیاز است مسوولان استانی و کشوری به این مساله ورود کنند.
وی سختی عبور و مرور در روستاهای بانست، پزم تیاب، دوور، رحمی آباد، تنک، عزیزآباد، پزم مچان، شمسر و مومان پایین را بیشتر از سایر نقاط شهرستان کنارک ذکر کرد افزود: ماشین آلات راهسازی باید هر چه سریعتر به این روستاها اعزام و مشکل تردد مردم حل شود.
حوت ادامه داد: بارندگی به شبکه آبرسانی حدود ۹ روستا آسیب زده و نیاز است هر چه سریعتر نسبت به بهسازی شبکه آبرسانی این روستاها اقدام شود.
وی تصریح کرد: آب بردگی بندسارهای زیرکشت کشاورزی بویژه کشت دیم در محدوده مومانها، سرگان، بانسنت و پارگها و سورکمب دچار خسارت جدی شده و همچنین طغیان رودخانهها سبب آب بردگی مسیر راه پارگ به پیرسهراب و راه دسترسی سورکمپ شمسر حمیدآباد و روستای دوور شده است.
بخشدار مرکزی کنارک نیز اظهارداشت: بخش مرکزی این شهرستان دارای ۳۰ روستا با جمعیت ۶۴ هزار نفری ۲۷ دهیاری و ۳۰ شورای اسلامی روستایی دارد که خسارت جدی در سیل اخیر متوجه بیش از هشت روستای این بخش شده است.
عبدالسلام مهدی پور با اشاره به اینکه بیشترین خسارتهای سیل اخیر تخریب معابر، راه، شبکه آبرسانی و زمین کشاورزی بوده است و افزود: طرحهای هادی در دست اجرا و بوستانها نیز در باران و سیل آسیب دیدهاند.
نظر شما