به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، امیر محمد پرهام فر در نشست با جمعی از تولیدکنندگان و بازرگانان جزیره قشم، اظهار داشت: راه حل اصلی مبارزه با قاچاق کالا این است که بازارهای داخلی از کالای با کیفیت تولید داخل اشباع شود و سایر کالاهای مورد نیاز که امکان تولید داخل برای آنها فراهم نیست از طریق واردات قانونی تامین شود.
وی ادامه داد: در جزیره قشم با توجه به وسعت سواحل گزارش هایی درباره قاچاق وجود دارد، اما خوشبختانه این پدیده معضل اصلی این منطقه نیست و امیدواریم با فرهنگ سازی شاهد حذف کامل قاچاق باشیم.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: تعارض میان قوانین مناطق آزاد و قوانین سرزمین اصلی یکی از موانع پیش روی تولیدکنندگان و بازرگانان در مناطق آزاد است که با جدیت مورد بررسی قرار گرفته و برای اصلاح آن اقدام می کنیم.
به گفته پرهام فر؛ اولویت اصلی در موضوع مبارزه با قاچاق کالا، ایجاد شفافیت در اقتصاد ملی است، اینکه باید ورود تمامی کالاهای مصرفی و مواد اولیه در کشور قابل شناسایی و رصد باشد.
وی تصریح کرد: تسهیل تجارت، ایجاد شفافیت در روند واردات قانونی کالا، رفع و اصلاح قوانین مخل تولید و تجارت از اولویت هایی است که برای رونق اقتصاد ملی باید مورد توجه باشد و به همین دلیل پالایش و اصلاح قوانین مانع تولید بصورت جدی توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با همکاری سایر دستگاه ها پیگیری می شود.
مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: این ستاد در حوزه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد پیگیری هایی مستمری داشته و معتقدیم که نه تنها مالیات بر ارزش افزوده که تمامی مالیات های مضاعف و آسیب زننده به تولید باید اصلاح شوند.
وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که راه حل های پیشگیرانه و فرهنگ سازی در حوزه مقابله قاچاق نسبت به راهکارهای برخوردی و سلبی بیشتر مورد توجه نهادهای مختلف قرار گیرد و از این طریق به اقتصاد کشور کمک کنیم.
بومی کردن سامانه ها با هدف تسهیل تجارت در قشم
مدیر توسعه صادرات، امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور نیز در این جلسه گفت: واردات کالا در منطقه آزاد قشم از نظر حجم، تعداد و ارزش شرایطی متفاوت با سایر مناطق آزاد و تمام کشور دارد.
شهرام موسوی اظهار کرد: در حال حاضر به دنبال بومی کردن ساز و کار برخی سامانه های اقتصادی مورد استفاده با هدف تسهیل فعالیت تجار و بازرگانان در قشم هستیم.
وی با بیان اینکه کاهش تعرفه های وارداتی برای مناطق آزاد در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: رفع موانع، اصلاح برخی قوانین و حذف بروکراسی های زائد می تواند موجب تسهیل فرآیند تجارت و بهبود وضعیت فعالان اقتصادی در مناطق آزاد کشور شود.
مدیر توسعه صادرات، امور گمرکی و ارزش افزوده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور در پایان، موضوع سهمیه کالای همراه مسافر در مناطق آزاد کشور نیازمند بازنگری است و برای اصلاح آن تلاش می کنیم.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بین المللی و پارک های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.
نظر شما