۱۴ دی ۱۴۰۱، ۷:۵۰
کد خبر: 84988489
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روبات‌های جنگنده و نبرد بدون فرمانده / جنگ اوکراین به کدام سو پیش خواهد رفت؟

تهران- ایرنا- پیشرفت‌ هواپیماهای بدون سرنشین در جنگ اوکراین روند فناوری مورد انتظار را تسریع کرده است که به زودی می‌تواند اولین روبات‌های جنگنده کاملا خودمختار جهان را به میدان نبرد بیاورد و عصر جدیدی از جنگ را آغاز کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، تحلیلگران می‌گویند که این درگیری طولانی، روند حرکت به سمت ماشین‌های جنگی خودمختار را تسریع کرده است که می‌توانند اهداف را بدون کمک انسانی انتخاب و به آنها حمله کنند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که ممکن است روسیه یا اوکراین (یا هر دو) سلاح‌هایی را مستقر کنند که کاملا به صورت خودکار انسان‌ها را می‌کشند.

به گفته تحلیلگران نظامی و محققان هوش مصنوعی، هر چه جنگ اوکراین بیشتر طول بکشد احتمال استفاده از پهپادها برای شناسایی، انتخاب و حمله به اهداف بدون کمک انسان بیشتر می‌شود.

این یک انقلاب در فناوری نظامی و مشابه زمانی است که اولین بار پای مسلسل به میادین نبرد باز شد.

اوکراین در حال حاضر پهپادهای تهاجمی نیمه خودمختار و سلاح‌های ضد پهپاد مجهز به هوش مصنوعی دارد. همچنین روسیه نیز دارای تسلیحات هوش مصنوعی است.

اگرچه هنوز هیچ شاهدی در دست نیست که ثابت کند که هر یک از این دو کشور تا به حال ربات‌های جنگی را وارد صحنه نبرد کرده باشند که به طور کاملا خودکار نیروهای طرف مقابل را کشته باشد اما کارشناسان می‌گویند دیر یا زود ممکن است روسیه یا اوکراین یا هر دو آنها در نهایت پای این نوع از ربات‌ها را به میدان جنگ باز کنند و تنها مساله زمان در این باره مطرح است.

زاخاری کالنبورن تحلیلگر نوآوری تسلیحات دانشگاه جورج میسون، گفت: بسیاری از کشورها در حال توسعه این فناوری هستند و واضح است که همه چیز آنقدرها هم سخت نیست.

همچنین میخائیلو فدوروف وزیر تحول دیجیتال اوکراین موافق است که پهپادهای قاتل کاملا خودمختار گام بعدی منطقی و اجتناب‌ناپذیر در توسعه تسلیحات هستند. او گفت که اوکراین تحقیق و توسعه زیادی در این باره انجام داده است.

فدوروف در مصاحبه اخیر خود به آسوشیتدپرس، گفت: من فکر می‌کنم که پتانسیل این امر در ۶ ماه آینده عالی است.

یاروسلاو هونچار سرهنگ دوم اوکراینی و یکی از بنیانگذاران سازمان غیرانتفاعی نوآوری هواپیماهای بدون سرنشین رزمی آئروزریدکا در مصاحبه اخیر خود در نزدیکی جبهه جنگ گفت که جنگجویان انسانی به سادگی نمی‌توانند اطلاعات را پردازش کنند و به سرعت ماشین‌ها تصمیم بگیرند.

وی با اشاره به اینکه رهبران نظامی اوکراین در حال حاضر استفاده از سلاح‌های کشنده کاملا مستقل را ممنوع می‌کنند، افزود: البته ممکن است عقیده آنها در آینده تغییر کند. ما هنوز از این خط عبور نکرده‌ایم و من می‌گویم هنوز؛ زیرا نمی‌دانم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

هونچار گفت: گروه من نوآوری هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین را رهبری کرده است و پهپادهای تجاری ارزان قیمت را به سلاح‌های کشنده تبدیل می‌کند.

سازندگان غربی می‌گویند که اوکراین بدون دردسر زیادی می‌تواند پهپادهای نیمه خودمختار تسلیحاتی خود را کاملا مستقل کند.

این پهپادها شامل سوئیچ بلید ۶۰۰ ساخت ایالات متحده و وارمیت لهستانی هستند که هر دو در حال حاضر به انسان نیاز دارند تا اهداف را از طریق تصاویر ویدیوئی زنده انتخاب کند اما هوش مصنوعی کار را تمام می‌کند. این پهپادها که از نظر فنی به عنوان «مهمات سرگردان» شناخته می‌شوند، می‌توانند برای دقایقی روی یک هدف شناور باشند و در انتظار لحظه یک شلیک تمیز بسر برند.

پهپادها می‌توانند اهدافی مانند خودروهای زرهی را با استفاده از تصاویر فهرست شده شناسایی کنند اما در مورد اینکه آیا این فناوری به اندازه کافی قابل اعتماد است یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که ماشین‌ها اشتباه نمی‌کنند و جان افراد غیر رزمی را نمی‌گیرند.

آسوشیتدپرس از وزرای دفاع اوکراین و روسیه پرسید که آیا آنها از تسلیحات خودمختار به صورت تهاجمی استفاده کرده‌اند یا خیر و آیا موافقت می‌کنند که در صورت موافقت طرف مقابل، از آنها استفاده نکنند اما هیچ کدام به این پرسش پاسخ ندادند.

شاید اگر هر یک از طرفین درگیر در این جنگ از همین امروز شروع به استفاده از هوش مصنوعی کامل و خودمختار برای حمله و کشتن نیروهای حریف کنند، اولین بار نباشد که این کار را انجام می‌دهند و پیش از این نیز آن را انجام داده باشند اما ما از آن آگاه نباشیم.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha