ناخرسندی کی‌یف از تغییر سیاست تل آویو

تهران-ایرنا- روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با همتای روس خود، مقامات اوکراین را ناخرسند از نزدیکی تل‌آویو به مسکو و دور شدن از کی‌یف ارزیابی کرد.

به گزارش ایرنا، یک دیپلمات رژیم صهیونیستی در گفت و گو با روزنامه «تایمز اسرائیل» خاطرنشان کرد: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در گفت و گوی تلفنی با الی کوهن وزیر امور خارجه اسرائیل، از وی خواسته که واسطه انتقال پیامش به روسیه باشد.

این رسانه صهیونیست از گفت و گوی تلفنی کوهن با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در بعداز ظهر روز سه شنبه خبر داد و نوشت: کوهن در این گفت و گو پیام بلینکن را به لاوروف منتقل کرد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در حالی روز سه شنبه بعدازظهر با لاوروف گفت و گو کرد که همان روز خواستار گفت و گوی تلفنی با دیمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین شد.

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» با اشاره به روابط نزدیک نتانیاهو و ولادیمیر پوتین، این تحرکات را ناشی از تغییر سیاست خارجی رژیم صهیونیستی از حمایت از اوکراین به سمت حمایت از روسیه ارزیابی کرد.

مقامات اوکراینی درباره گفت وگوی تلفنی کوهن با لاوروف ابراز ناخرسندی کرده و خواستار خودداری کولبا از گفت و گو با وی شده اند. آنها می گویند کوهن ابتدا باید با همتای اوکراینی گفت و گو می کرد و گفت و گو با همتای روس را به بعد موکول می کرد.

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، احتمال تلاش مجدد رژیم صهیونیستی برای میانجیگیری را نیز بعید ندانست و نوشت: نفتالی بنت نخست وزیر اسبق اسرائیل در این زمینه تلاش هایی را انجام داد اما به نتیجه نرسید.

این رسانه چاپ تل آویو به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی نوشت: نتانیاهو آماده میانجیگری است اگر تنها یکی از طرفین آنرا درخواست کند.

از زمان بحران اوکراین و صف آرایی غرب در برابر روسیه به سرکردگی آمریکا، رژیم صهیونیستی بر سر یک دو راهی قرار گرفت. این رژیم در آغاز موضع محتاطانه ای در قبال جنگ اوکراین و روسیه گرفت و تلاش کرد تا به نوعی خود را از این مناقشه دور نگه دارد اما هرچه از آغاز جنگ گذشت، مجبور شد تا مواضع خود را به آمریکا به عنوان متحد راهبردی خود نزدیک تر کند. این وضعیت به نوبه خود باعث بروز تنش در روابط تل آویو و مسکو شد که اولین نشانه های آن در تعطیلی دفتر آژانس یهود در روسیه خود را نشان داد.

درپی تشدید تنش در روابط مسکو و تل آویو پس از جنگ اوکراین، وزارت دادگستری روسیه در دستوری خطاب به آژانس یهود که به صورت نامه به این آژانس ارسال شد، تمام فعالیت‌های آن را در خاک روسیه ممنوع اعلام کرد.

به دنبال بسته شدن آژانس یهود در مسکو، «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی خواستار اتخاذ تدابیری از جمله توقف انتقال مالکیت زمین کلیسای «الکساندر نوسکی» در قدس اشغالی به روسیه، اقداماتی برای کمک به اوکراین و فراخواندن سفیر رژیم اسرائیل در مسکو برای مشورت شد.

این تنش در روابط بین مسکو و تل آویو با توجه به موقعیت روسیه در منطقه بویژه حضور در سوریه و وجود جمعیت روس تبارها در فلسطین اشغالی باعث اختلاف نظرهایی در بین سران رژیم صهیونیستی در ارتباط با مدیریت بحران بین روسیه و غرب بر سر اوکراین شد و به دنبال آن تنش لفظی مقام های رژیم صهیونیستی درباره روابط با روسیه بالا گرفت و «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود پیش از انتخابات پارلمانی اخیر، اظهارات ضد روسی لاپید نخست وزیر موقت این رژیم را عامل تخریب روابط تل‌آویو - مسکو دانست.

این مواضع تل آویو از آغاز بحران اوکراین تاکنون به خوبی نشان می دهد که رژیم صهیونیستی بین چکش آمریکا به عنوان همپیمان سنتی و سندان روسیه به عنوان قدرت تاثیرگذار بر معادلات منطقه گیر افتاده و تلاش می کند که تا در سایه طولانی شدن بحران، شاید بتواند کمترین ضربه را متحمل شود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha