به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، این مطلب را افشار فتح الهی در دیدار با علی رسولیان معاون وزیر صمت عنوان و با اشاره به امتیازهای صنعت نفت، گاز و انرژی در این جزیره، از بندر سلخ به عنوان ظرفیتی استثنایی برای خدمات بانکرینگ (عملیات سوخت رسانی به کشتی ها و سایر شناورها در دریا) یاد کرد و گفت: این منطقه به دلیل دسترسی دریایی، سواحل و عمق آب مناسب یکی از بهترین نقاط برای ارایه این خدمات است.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی زمین هایی برای ساخت صنایع پایین دستی پتروشیمی در این منطقه و تامین خوراک برای صنایع با اتمام پروژه خط لوله ۳۰ اینچی گاز، ما آماده انعقاد تفاهم نامه مشارکتی با وزارت صمت برای ساخت شهرک پتروشیمی هستیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از توان تولید ۷۰۰ مگاواتی برق در این جزیره به عنوان امتیاز دیگری برای جذب سرمایه گذاران صنعتی یاد کرد و افزود: مصرف جزیره در ساعت های پیک ۳۰۰ مگاوات است و با احتساب ۱۰۰ مگاوات برقی که به بندرعباس تزریق می شود، این منطقه تنها بخشی از کشور است که مازاد تولید برق دارد و می تواند از این ظرفیت برای مصرف واحدهای صنعتی استفاده کند.
فتح الهی در ادامه این دیدار خواستار همکاری در موضوع توسعه شهرک صنعتی طولا با توجه به درخواست های فراوان سرمایه گذاران شد.
علی رسولیان معاون وزیر صمت نیز در این دیدار با اشاره به توافق های صورت گرفته از سوی این وزارت خانه با وزارت نفت، خواستار همکاری برای راهاندازی شهرک پتروشیمی در جزیره قشم شد و گفت: موقعیت ویژه این منطقه آزاد، مزیتی ارزنده برای حضور سرمایه گذاران صنایع مختلف و توسعه فرآیند تولید و صادرات است.
در این جلسه که صبح امروز (پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱) برگزار شد، افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، علی رسولیان معاون وزیر صمت، خلیل قاسمی رییس صمت هرمزگان و هیات همراه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بین المللی و پارک های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.
نظر شما