آیت الله رضا رمضانی روز پنجشنبه در همایش مبلغان و دانشآموختگان و گرامیداشت آیتالله صافی گلپایگانی، بیان کرد: آیت الله صافی گلپایگانی به معنای واقعی کلمه یکی از مدافعان اصلی اهل بیت و از استوانه های مهم علمی و عملی حوزه علمیه بود.
وی اضافه کرد: مسایل جهان اسلام برای این مرجع تقلید یک دغدغه بود و به نحوی نبود که فقط تمرکز خود را بر مسایل فقهی و اصولی منحصر کند؛ توجه به مشکلات مسلمان چین، افغانستان، فتنه داعش و چالش های شیعیان در سراسر جهان جزو دغدغه های این عالم بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به تقابل اسلام واقعی با اسلام داعشی، یادآور شد: هم اکنون با یک پیچ تاریخی در عرصههای مختلف روبهرو هستیم و در این عرصه آیت الله صافی گلپایگانی جزو دلسوزان واقعی نظام اسلامی بود.
رمضانی در ادامه با اشاره به توسعه فناوریهای جدید تصریح کرد: حوزه علمیه در تمام ابعاد و رسالت های کاری خود نباید از فناوری های جدید و مورد نیاز با اقتصائات جهانی عقب بیفتد.
وی با اشاره به اهمیت ورود تخصصی به حوزه تبلیغ یادآور شد: فناوریهای جدید فرصت خوبی برای نشر معارف اهل بیت بوجود آورده که در این بین باید به شرایط اقلیمی تبلیغ نیز توجه لازم بر اساس منطق قرآن کریم صورت بگیرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تاکید بر ضرورت گذرندان مراحل تخصصی تبلیغی و آشنایی با مکاتب جدید عرفانی و مدعی نجات بخشی بدون معنویت دینی، گفت: ۴ هزار شکل از معنویت های نوظهور در اروپا و آمریکا شناسایی شده که بسیاری از آنها عقل ستیز و مسوولیت گریز است در حالی که معنویت در اسلام بر مبنای عقل و مسوولیت پذیری است.
رمضانی خاطرنشان کرد: تبلیغ در عصر جدید نیز باید بر اساس آموزه های دینی، اقلیم شناسی، پاسخ دهی به شبهات و سوالات پیرامون دین و ارتباط با عالمان مورد توجه مبلغان باشد.
وی تصریح کرد: همچنین بسیاری از رسانهها نیز در حال تبلیغ دین سکولار و درصدد این هستند تا مردم را از مسوولیت های اجتماعی و فردی دور کنند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، گفت: برخی رسانه ها و افراد با بیان شبهاتی مانند اینکه زبان قرآن عربی است و مختص به عرب زبانان است در صدد این هستند که مانع از همه گیری معارف نجات بخش آن شوند در حالی که مجموعه معارف قرآن کریم و سایر آموزه های دینی، احکام و اصول اخلاقی فطری است.
آشنایی مردم با موضوع مهدویت وظبفه اصلی حوزه های علمیه است
حجتالاسلام حسن صافی گلپایگانی فرزند آیت الله صافی گلپایگانی مرجع تقلید فقید شیعه نیز در بخشی از این همایش ابراز داشت: آمادگی حوزه علمیه برای پاسخگویی به شبهات فضای مجازی و شبهه افکنان دشمنان از تاکیدات مهم این مرجع تقلید بود.
وی افزود: آشنایی طلاب و مبلغان به زبان های زنده دنیا و انتقال معارف دینی به گوشه و کنار جهان جزو دغدغههای همیشگی آیتالله صافی گلپایگانی بود.
وی زمینه سازی و آشنایی مردم با ظهور و مهدویت را وظیفه اصلی حوزه های علمیه برشمرد و افزود: وظیفه رسالت و ولایت منجی عالم بشریت وظیفه اصلی حوزه است و اگر مسأله مهدویت به خوبی تبلیغ و ترویج شود سایر مباحث و مشکلات نیز حل میشود.
وی با اشاره تألیف بیش از صد عنوان کتاب توسط آیت الله صافی گلپایگانی به خصوص در حوزه مهدویت، تصریح کرد: دفاع از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت و پاسخ دهی به شبهات همواره مورد اهتمام این مرجع تقلید بود.
صافی گلپایگانی همچنین با اشاره به اهمیت جهاد تبیین در اندیشه فکری آیت الله صافی گلپایگانی خاطرنشان کرد: این موضوع که یکی از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری است باید در اقدامات تبلیغی مبلغان به یک رویکرد جدی تبدیل شود.
تلاش موسسه دارالزهرا در جهت محرومیتزدایی
رییس موسسه فرهنگی تبلیغی دارالزهرا(س) وابسته به مرجع فقید تشیع آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی نیز در بخشی از این همایش، بیان کرد: این موسسه با هدف آموزش های رشته های تبلیغی و اعزام هدفمند مبلغان و آموزش خانواده طلاب به دستور آیت الله صافی گلپایگانی در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده است.
حجتالاسلام سید ابوالحسن معنوی با بیان اینکه یکهزار و ۴۴۰ نفر تاکنون در این موسسه آموزش های تخصصی تبلیغی را گذرانده اند، ابراز داشت: مبلغان این موسسه در ۱۹ استان حضور فعال دارند و جامعه هدف این مبلغان نیز نوجوانان و دانشجویان است.
وی گفت: توزیع ۱۴ هزار البسه بین اقشار کم برخودار، تلاش در راستای آبرسانی به مناطق محروم، اعزام پزشک متخصص به شهرها و روستاهای محروم، تلاش برای کاهش آسیب های حوزه خانواده و برگزاری دوره های مشاوره از برنامه و اولویتهای موسسه دارالزهرا است.
آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی روز سه شنبه ۱۲ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ پس از عمری تدریس و تحقیق و تألیف آثار گوناگون فقهی، کلامی و حدیثی و همچنین عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان، در سن ۱۰۳ سالگی دارفانی را وداع گفت.
نظر شما