۱۸۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور پرداخت شده است

شیراز-ایرنا-رئیس کمیته امداد امام خمینی گفت: طی ٩ ماهه امسال یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان زکات در کشور جمع آوری شده است.

سیدمرتضی بختیاری پنجشنبه در حاشیه هجدهمین اجلاس سراسری زکات در شیراز به خبرنگاران گفت: براساس آمارهای احصا شده طی ٩ ماهه اول امسال بیش از یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان زکات در کل کشور جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: زکات واجب ، مستحب ، فطریه و کفاره ساختار زکات جمع آوری شده را طی ٩ ماهه اول امسال تشکیل می دهد.
وی خاطرنشان کرد: هجدهمین اجلاس سراسری زکات در شیراز برگزار شد که راهبرد اساسی این اجلاس بررسی طرح‌های آگاه سازی و مردمی سازی فریضه زکات بوده که این راهبرد هدف برنامه ریزی های کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز بوده است.
به اعتقاد بختیاری جریان سازی و فرهنگ سازی موضوع زکات از جمله مطالباتی است که برگزاری این گونه برنامه ها برای دستیابی به این هدف است.
او یادآور شد: ١١ درصد از زکات جمع آوری شده در کل کشور طرح ٩ ماهه گذشته مربوط به زکات واجب و ٣۴ درصد نیز مربوط به زکات فطریه است.

در قرآن کریم، زکات همواره همنشین نماز است
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن قائمی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این. آیین پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی به این گردهمایی را قرائت کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در این پیام آمده است:  زکات در لغت به معنای رشد و نمو و طهارت است و این معنا با حقیقت زکات تناسب کامل دارد؛ حکمت تشریع زکات پاک کردن اموال از آلودگی هاست و چون پاک شد همانند درخت هرس شده، رشد و نمو خواهد کرد و از همین روست که اهمیت زکات کمتر از نماز که عمود دین است، نبوده و در قرآن کریم، زکات همواره همنشین نماز گردیده است. آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: بی تردید گسترش فرهنگ زکات در گرو سه نکته مذکور در عنوان این مراسم است: نخست شناخت حقیقت زکات و فواید و آثار مترتب بر آن که از طریق پژوهشهای علمی به دست می آید و مردم را با این فریضة الهی آشنا می کند، دوم ترویج فرهنگ زکات که با استفاده از ابزارهای گوناگون و خصوصاً فضای رسانه امکان پذیر است تا مردم به آثار عام المنفعه این واجب الهی برای جامعه به خوبی آگاه گردند و سوم تکریم و تجلیل از پرداخت کنندگان زکات تا دیگران نیز به این واجب الهی تشویق شوند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح زکات و استفاده از آن نیز می باید همواره مورد توجه مسئولان و متولیان امر باشد.
این پیام می‌افزاید: اینجانب به سهم خویش از برگزاری چنین مراسمی به خصوصی در استان فارس که سرزمین مردمان دیندار و خیر است خرسند و خداوند متعال را شاکرم و امیدوارم این نوع مراسم ها در راستای گسترش فرهنگ زکات تأثیرگذار بوده باشد.

برای احیای فریضه زکات تلاش شود
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز با تاکید بر اینکه باید برای احیای فرضیه الهی زکات تلاش بیشتری شود، گفت: شورای مرکزی زکات نیازمند برنامه ریزی شایسته با زمان بندی میان مدت و کوتاه مدت برای احیای این فریضه الهی است.
 حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن ربانی تصریح کرد: در برنامه میان مدت حداقل پنج ساله، باید نقاط قوت و ضعف به صورت سالانه ارزیابی شود و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی نیازمند نظارت و توجه به بُعد فرهنگی است، اظهار کرد: حیات همه حرکت های ما بُعد فرهنگی و اساس زکات روح فرهنگی و تعبد به پروردگاراست که باید آن اساس  و روح  را زنده کنیم.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در فارس همدلی و همت خوبی در زمینه زکات وجود دارد و وقتی این همدلی بوجود می آید فرصت خدمت بیشتری فراهم می شود.

فارس پیشرو در پرداخت زکات است
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در این آیین گفت: مردم این استان استقبال خوبی برای پرداخت زکات دارند، از این جهت ما در بین استان های کشور تقریباً استان اول هستیم.
آیت الله لطف الله دژکام افزود: تولیدات کشاورزی استان فارس زیاد است ولی به تناسب تولیدات، مردم هم زکات را پرداخت می کنند البته به آنها یادآوری می شود که این وظیفه را دارند.
 وی تصریح کرد: این جشنواره عمدتاً در جهت ترویج مسئله زکات است که بالاخره وقتی واجب دینی می خواهد انجام بگیرد قاعدتاً باید ما تبلیغات و کارهای ترویجی مناسب خود را انجام دهیم که الحمدالله برنامه ریزی شده است و این حرکت شکل می گیرد.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه موارد مصرف زکات در قرآن کریم ذکر شده است و اولین مورد مصرف آن فقرا و مساکین هستند، اضافه کرد: همچنین در رابطه با فی سبیل الله، یعنی عمده نیازهای اجتماعی که عموم مردم به آن نیاز دارند و از جاهای دیگر تامین نمی شود با هزینه هایی که از زکات است تهیه کنند و انجام دهند.
وی افزود: برای این قضیه، برنامه ریزی هایی از طریق کمیته امداد انجام شده است و وزارت جهاد کشاورزی به این دلیل که عمده چیزهایی که زکات به آن تعلق می گیرد جزو محصولات کشاورزی است، همکاری نزدیکی دارد.
دژکام با اشاره به اینکه همه تعالیم دین به توحید بر می گردد و به تعبیر علامه طباطبایی دین بسط و توزیع لا اله الا الله می شود، اظهار کرد: این نگاه توحیدی را ما باید در دنیا منتشر کنیم طرف مقابل ما مشرک است ما موحد هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: امروز در نظام مقدس جمهوری اسلامی امتحان می شود چه کسی پای کار خدا ایستاده،اینجا ایستادگی مهم است از خدا مغفرت بطلبید و محکم بایستید وای بر مشرکان، مشرکان کسانی که زکات نمی دهند.

پرداخت زکات موجبات برکات الهی را فراهم می سازد
استاندار فارس هم در این آیین با تاکید بر اینکه فارس یکی از استان های نمونه موضوع زکات در کشور است، گفت: پرداخت زکات موجبات برکات الهی در این سرزمین را فراهم می سازد.
محمد هادی ایمانیه اظهار کرد: فارس استانی حاصلخیز است که کشاورزان و دامداران زحمتکش که در این استان به شکل پر رنگی حضور دارند باید زکات را پرداخت کنند و به این وظیفه دینی عمل می کنند.
وی افزود: خطاب من به مدیران استانی و هر عزیزی که خداوند مُکنتی به او عطا کرده این است که اولین وظیفه اقامه نماز و دومین وظیفه پرداخت زکات است.
استاندار فارس اضافه کرد: پرداختن به زکات، ترویج و استفاده بهینه از زکات به ویژه موارد مصرف زکات که عمران و کمک کردن به فقرا است در ایجاد روابط اجتماعی بسیار مهم و موثر است.
ایمانیه بیان کرد: با انفاق و پرداخت زکات، محبت ها و صمیمیت ها بیشتر خواهد شد و زمینه‌ رحمت الهی نیز فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر پرداخت زکات، تقدیر از پرداخت کنندگان زکات نیز از دستورات قرآنی است، گفت: با تمام قوا از این اصل اساسی اسلام حمایت می کنیم و امیدوار هستیم خداوند به ما توفیق دهد تا استان فارس را که در احیای این فریضه پیشتاز بوده است همچنان پیشتاز نگه داریم.

توسعه زکات با ارتقای بخش کشاورزی 
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این گردهمایی گفت: ایجاد مولدهایی در بخش کشاورزی در دستور کار مجلس قرار دارد که در راستای آن اشتغال زایی، تولید بیشتر و باکیفیت تر و در نتیجه توسعه فریضه واجب الهی زکات صورت می گیرد.
محمدجواد عسکری تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۲ بیشترین نگاه به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و کمک به این بخش است.
وی اضافه کرد: اگر بنا است سفره مردم را پررنگ کنیم باید در راستای منویات مقام معظم رهبری حرکت کنیم که امسال را به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند که هرسه مرتبط با بخش کشاورزی است.
نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در ابتدای سال به مسئله بخش کشاورزی اشاره فرمودند، در برنامه هفتم توسعه هم حتماً جزو اولویت های ما خواهد بود و در این راستا کار را دنبال خواهیم کرد.
عسکری با اشاره به اینکه از ۹ موردی که زکات بر آن واجب است، هفت مورد مربوط به بخش کشاورزی است، بیان کرد: بر همین اساس در حوزه تقنینی حرکت های بسیار ارزشمندی در مجلس شورای اسلامی به طور خاص در کمیسیون کشاورزی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در مجلس شورای اسلامی با جدیت و قاطعیت از تولید و تولید کننده حمایت می شود، ابراز کرد: به منظور تولید بهتر و با کیفیت تر، قوانین مندرس و کهنه به روز شده و در راستای توسعه پایدار بخش کشاورزی، فضای همواری مهیا شده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یکی از بحث های جدی ما مربوط به امنیت غذایی و رفع موانع تولید است، اظهارکرد: درحوزه تقنینی با خرید تضمینی و صادرات محصولات کشاورزی، شورای قیمت گذاری بر محصولات کشاورزی، امهال و استمهال وام ها به این بخش کمک شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: استان فارس کشوری کوچک است و همه محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود از این رو مسیر توسعه کشاورزی در قالب یک نقشه راه در این استان دنبال می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha