۱۶ دی ۱۴۰۱، ۱۹:۲۶
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84990824
T T
۴۰ نفر

برچسب‌ها

رویکردهای دوگانه آمریکا و هراس از برنامه پهپادی ایران/ هفت ایرانی تحریم شدند

نیویورک - ایرنا- آمریکا در راستای سیاست های فشار حداکثری علیه ایران اعلام کرد که حامیان برنامه های دفاع بازدارندگی موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده که نام هفت ایرانی در این فهرست قرار گرفته است.

دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد که شش مدیر اجرایی و اعضای هیات مدیره صنایع هوایی قدس را تحریم کرده است.

به ادعای وزارت خزانه داری آمریکا، صنایع هوایی قدس یکی از تولید کنندگان اصلی دفاعی ایرانی است که مسئول طراحی و تولید پهپادها است که ایران آنها را به روسیه منتقل کرده تا در جنگ علیه اوکراین مورد استفاده قرار گیرد. 

وزارت خزانه داری آمریکا در ادامه ادعاهای خود افزود: دفتر کنترل دارایی های خارجی همچنین صنایع طراحی و ساخت هواپیماهای سبک را که نام جدید صنایع هوایی قدس محسوب می شود، در فهرست تحریم ها قرار می دهد.

دفتر کنترل دارایی های خارجی همچنین مدیر سازمان صنایع هوافضای ایران را که یک سازمان کلیدی و  مسئول نظارت بر برنامه های موشکی بالستیک ایران است، در فهرست تحریم ها قرار داده است.

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا گفت: ما به استفاده از هر ابزار در اختیار خود ادامه خواهیم داد تا مانع دسترسی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به سلاح جهت ادامه جنگ بی رحمانه و بی دلیل خود علیه اوکراین شویم.

وی مدعی شد: اتکای کرملین به تامین کنندگانی مانند ایران که آخرین گزینه هستند، ناامیدی آنها را در مواجهه با مقاومت شجاعانه اوکراین و موفقیت ائتلاف جهانی ما در اختلال  زنجیره تامین نظامی روسیه و محروم کردن این کشور از جایگزینی تسلیحات استفاده شده در میدان نبرد را نشان می دهد.

وزیر خزانه داری آمریکا در ادامه ادعاهای خود افزود: آمریکا به سرعت علیه افراد و نهادهای حامی برنامه های پهپادی و موشکی ایران اقدام خواهد کرد و قاطعانه در حمایت از مردم اوکراین خواهد ایستاد.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز در پی این تحریم ها اعلام کرد اقدام امروز بر اساس قانون ۱۳۳۸۲ انجام می شود و در راستای تحریم افراد و نهادهای دخیل در تولید و انتقال پهپادهای ایرانی شاهد و مهاجر است که مسکو همچنان در حملات بی رحمانه خود علیه اوکراین و  زیرساخت های حیاتی آن، از این پهپادها استفاده می کند.

وی در تداوم اتهامات علیه ایران مدعی شد حمایت نظامی ایران از روسیه نه تنها به درگیری در اوکراین دامن می‌زند، بلکه  انتقال این پهپادها به روسیه، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.

بلینکن در هراس از روابط ایران و رسیه ادعا کرد: ایران اکنون به بزرگترین حامی نظامی روسیه تبدیل شده است. ایران باید حمایت خود از جنگ تجاوزکارانه و بدون دلیل روسیه در اوکراین را متوقف کند و ما به استفاده از همه ابزارهای خود برای مختل کردن و به تاخیر انداختن این روابط و تحمیل هزینه‌ به عوامل درگیر در این فعالیتها ادامه خواهیم داد.

غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند.

آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشک های زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.

جمهوری اسلامی ایران می گوید: محدودیت‌های مربوط به تسلیحات ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

تهران معتقد است: استناد به بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ فاقد مبنای قانونی و حقوقی است؛ زیرا فعالیت های مشمول بند مذکور تنها در صورتی نیاز به تأیید قبلی شورا دارد که دولت صادرکننده آن اقلام مربوطه را بدون توجه به درج آنها در سند S/۲۰۱۵/۵۴۶ تعیین کند که "می تواند به توسعه سیستم های حمل سلاح هسته ای کمک کند". با این حال، ایران به‌طور رسمی و صریح اعلام کرده است که «هیچ‌گاه اقلامی را که به‌نظر می‌رسد می‌تواند به توسعه سیستم‌های حمل سلاح هسته‌ای کمک کند، نه تولید کرده و نه عرضه نکرده، و همچنین قصد تولید و عرضه آن‌ها را ندارد».

بر این اساس، ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه 2231 و برجام گفت: ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شده‌اند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند، برای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است.

وی تصریح کرد: بنابراین، کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha