به‌ روز رسانی قوانین پیش نیاز توسعه گردشگری

تبریز-ایرنا- توسعه و رونق صنعت گردشگری کشور در دوران پساکرونا و پس از وقفه ای سه ساله، به تغییرات بنیادین و به روز رسانی قوانین این حوزه بستگی دارد تا با رفع موانع موجود نسبت به اوج گیری جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی اقدام شود.

به گزارش ایرنا، زمینه سازی برای افزایش ظرفیت اماکن اقامتی، تامین زیرساخت های مناسب و بین المللی گردشگری در قالب اجرای طرح های سرمایه گذاری، ایجاد و توسعه ارتباطات بین المللی بخش خصوصی با طرف های خارجی به خصوص کشورهای همسایه، توجه به اجرای طرح های مشترک گردشگری با کشورهای مختلف و دارای تجربه های مفید در این حوزه، ایجاد تغییرات ساختاری در حوزه تقنینی، توجه به مطالبات و پیشنهادات فعالان بخش خصوصی، برنامه ریزی برای طرح های گردشگرپذیری در تمام فصول سال و اهتمام ویژه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای استان های مختلف به منظور بهره مندی از ظرفیت های موجود از جمله عناصر مهم در توسعه صنعت گردشگری کشور به شمار می رود.

صاحب نظران و فعالان عرصه گردشگری معقدند، تحقق موارد فوق جز با ایجاد دگرگونی های اساسی در حوزه قانون گذاری و اعطای مجوزهای لازم و کافی برای تحرک در این صنعت پردرآمد میسر نخواهد شد و این امر تنها با همراهی دولت با بخش خصوصی قابلیت تحقق دارد.

در همین رابطه اجرای تورهای ویژه ورودی گردشگر از اقصی نقاط جهان یکی از مهمترین و بهترین راهکارها برای توسعه گردشگری ایران به شمار می رود که این رویه در دهه های گذشته از سوی کشورهای مختلف از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان در قالب اینفوتورهای فعالان گردشگری و خبرنگاران و فعالان رسانه ای به اجرا درامد و هم اکنون آثار و ثمرات آن به خوبی در میزان درآمدهای صنعت گردشگری این کشورها مشاهده می شود.

از آنجائیکه تحولات بین المللی در حوزه گردشگری بسیار سریع و ثانیه ای اتفاق می افتد و بسیاری از قوانین این حوزه در ایران حتی به سال های پیش از انقلاب اسلامی، بر می گردد، لزوم ایجاد تغییرات اساسی و تهیه و تدوین قوانین به روز و جدید اجتناب ناپذیر است.

با وجود اینکه ایران و استان های مختلف از جمله آذربایجان شرقی از مزیت های نسبی گسترده و تاثیرگذار گردشگری در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و تاریخی برخوردار است، اما سهم آن از صنعت گردشگری جهانی متناسب با این جایگاه نیست و برای برخورداری از ثمرات اقتصادی این صنعت پردرآمد باید ضمن رفع موانع موجود نسبت به شناساندن هر چه بیشتر ظرفیت های گردشگری اقدامات اساسی انجام بگیرد.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم بازنگری در حوزه قوانین موجود، یکی از اقدامات اخیر این معاونت را بررسی های عمیق و کارشناسی ایرادات و اشکالات موجود در قوانین و تهیه و تدوین قوانین جدید برای ایجاد تغییرات عنوان کرد.

علی‌اصغر شالبافیان یکی از اصلی ترین حوزه های تمرکز وزارت میراث فرهنگی، صناعی دستی و گردشگری را به روز رسانی قوانین گردشگری اعلام و اضافه کرد: این مورد را طی ماه های اخیر در دستور کار قرار داده‌ایم و اعتقاد داریم باید متناسب با نگاهی که حاکمیت و دولت به گردشگری دارند، قوانین را ارتقا و تغییر دهیم.

به گفته وی این مهم با تعامل، همفکری و همکاری نزدیک و فشرده بخش خصوصی با دولت و وزارتخانه میسر می شود و بر همین اساس قوانین جدید در حال تدوین است که در این زمینه به شدت خواستار ارایه و طرح ایده‌ها و افکار نوین از سوی فعالان این بخش هستیم.

شالبافیان با بیان اینکه ترمیم‌ قوانین می‌تواند راهگشای صنعت گردشگری باشد، افزود: در قانون بودجه سالجاری تعرفه گاز تاسیسات گردشگری با نرخ خدماتی محاسبه شد و در قالب پیشنهاد دولت برای سال‌های آتی نیز مصوب شد به شکل خدماتی محاسبه شود که این امر می تواند در کاهش هزینه های بخش خصوصی برای جلب و جذب گردشگران مفید واقع شود.

وی همچنین از راه‌اندازی صندوق حمایت از گردشگری با پیگیری‌های وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خبر داد و افزود: بدون تردید این صندوق می تواند نقش بسیار مهم و انکارناپذیر در تامین نیارهای اولیه و زیرساختی گردشگری در قالب ارایه تسهیلات مالی ایفا کند.

شالبافیان متنوع کردن مقاصد گردشگری را از مهم ترین برنامه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام و اضافه کرد: در این رابطه اقداماتی جدی در حال انجام است تا با بسترسازهای مناسب نحوه و نوع گردشگرپذیری نقاط مختلف کشور با توجه به ظرفیت های موجود هر استان پیگیری شود.

وی یکی از چالش های جدی گردشگری کشور را نبود محتوای متناسب با ظرفیت‌ها بیان کرد و اظهار داشت: نبود محتوای مناسب و بازنشر و انعکاس آنها به صورت جدی تاکنون پیگیری نشده است اما ظرفیت سازی در این راستا باید به کمک فعالان حوزه گردشگری صورت می پذیرد.

شالبافیان با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی باید برای سرمایه گذاری و تولید محتوای گردشگری در راستای توسعه گردشگری در استان های مختلف پای کار آیند، اضافه کرد: در توسعه گردشگری داخلی موارد نقص متعددی وجود دارد که لازم است تمامی فعالان حوزه دفاتر گردشگری به عنوان ناظران حرفه‌ای ایرادات و اشکالات را گوشزد کنند، چرا که نکته نظرات فعالان حوزه گردشگری از اهمیت ویژه ای برای ما برخوردار است.

وی اجرای اینفوتورها را یکی از برنامه های بسیار مفید برای توسعه گردشگری استان ها بیان کرد و گفت: آذربایجان شرقی در ریل توسعه گردشگری قرار گرفته است و مصادیق متعددی را می توان در این راستا عنوان کرد.

شالبافیان ادامه داد: تحولات حوزه گردشگری آذربایجان شرقی چه از نظر تامین تمهیدات و چه از نظر پیش قدم شدن در رفع موانع گردشگری بسیار مهم است و اینکه مسئولین استانی بر تمامی پروژه ها اشرافیت داشته باشند تا مشکلات حاضر مرتفع شود، بسایر حائز اهمیت است.

به گفته وی آذربایجان شرقی نه تنها در گردشگری داخلی بلکه در حوزه خارجی به مثابه نقطه ثقل گردشگری در محور شمال غرب ایفای نقش می‌کند، لذا متنوع‌سازی گردشگری در این منطقه از مهم ترین برنامه‌های وزارتخانه است.

در نظر گرفتن تخفیف ویژه برای تورهای ورودی

رئیس جامعه هتل داران ایران نیز با اشاره به اینکه احداث تاسیسات گردشگری از الزامات توسعه گردشگری است، گفت: گران بودن زمین یکی از مشکلات اساسی در این زمینه است که امیدوارم با حمایت دولت و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و استانداران و همچنین در اختیار گذاشتن تسهیلات کم‌بهره و تنفس طولانی این مشکل برطرف شود.

جمشید حمزه‌زاده تحقق مطالبات به حق فعالان عرصه گردشگری را منوط به ایجاد تغییرات عمیق و اساسی در حوزه قانون گذاری دانست و اظهار داشت: می توان با ایجاد تغییرات در این رابطه، گام های محکم تری برای توسعه صنعت گردشگری و به تناسب آن افزایش درآمدهای سرشار این حوزه برداشت.

وی با بیان اینکه منابع استانی و ملی برای تامین زیرساخت های گردشگری بسیار محدود است، افزود: بسیاری از کشورها از جمله ترکیه برای تهیه و ساخت و تجهیز هتل‌های استاندارد، زمین در اختیار سرمایه‌گذاران می‌گذارند و با وام‌های کم‌بهره با تنفس طولانی پرداخت می‌کنند که همین رویه می تواند در ایران نیز جاری و ساری شود.

حمزه زاده مطالعات نیازسنجی در گردشگری ایران را لازم دانست و ادامه داد: به دلیل نداشتن مطالعات نیازسنجی در بسیاری از استان‌ها توسعه بی‌رویه انجام شده و در مقابل در برخی استان‌ها به شدت نیاز به توسعه وجود دارد.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور برای اجرای تورهای ورودی مشکل داریم که باید روی تورهای داخلی برنامه‌ریزی جدی انجام شود، از رفتارهای سلیقه‌ای و جزیره‌ای سازمان‌های مرتبط با گردشگری انتقاد و بر حمایت مسئولان از صنعت گردشگری تاکید کرد.

حمزه زاده اعلام کرد: در جامعه هتل داران ایران آمادگی داریم برای دفاتر خدمات مسافرتی که گردشگر وارد کشور می‌کنند، تخفیفات ویژه قائل شویم و براساس امضای تفاهم نامه ای میزان این تخفیفات مشخص شود.

وی ظرفیت اقامتی آذربایجان شرقی را مناسب خواند و افزود: بیش از ۵۰ درصد هتل‌های این استان و تبریز استانداردسازی شده‌اند و گواهی کیفیت استاندارد دریافت کرده‌اند و مابقی اماکن اقامتی نیز در پروسه استانداردسازی قرار دارند.

۵۰ جشنواره گردشگری در آذربایجان شرقی برگزار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه این مجموعه برای توسعه و رونق گردشگری برنامه های متنوع و مختلفی را در طول سال اجرا می کند، از اجرای تعداد ۵۰ جشنواره مختلف گردشگری از ابتدای امسال تاکنون در آذربایجان شرقی خبر داد.

احمد حمزه راده اظهار داشت: این جشنواره با توزیع شهرستانی و با بهره مندی از ظرفیت های متنوع جذب گردشگران برگزار شده و در ادامه سال نیز چندین برنامه را اجرا خواهیم کرد.

وی با اشاره به تشکیل شورای ویژه سرمایه‌گذاری در استان، از تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: بر همین اساس تقویم رویدادهای سال آتی حوزه گردشگری و جشنواره های مختلف نیز تدوین شده است.

حمزه‌زاده از بازاریابی و تبلیغات به‌ عنوان رویکرد اساسی حوزه گردشگری آذربایجان شرقی نام برد و ادامه داد: در این راستا شناسایی بازارهای هدف داخلی و خارجی، تولید محتوای متناسب با نیاز بازارهای هدف، برگزاری جشنواره‌های موضوعی و شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی همچنین برگزاری هفته‌های فرهنگی در دستور کار است.

وی برگزاری تورهای آشناسازی به‌ عنوان سیاست در حال اجرای گردشگری استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: اولین تور طی دو روز گذشته اجرا شد و بهمن ماه نیز تور آشناسازی را برای کشور ترکیه و بعد از آن برای کشور ارمنستان برگزار می‌کنیم و این سیاست را ادامه خواهیم داد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی از اجرای تعداد ۱۰۰ پروژه گردشگری در حال ساخت استان با حجم سرمایه‌گذاری ۲۶ هزار میلیارد تومان خبر داد و اظهار داشت: آموزش‌های گردشگری در دو بخش همگانی و تخصصی در توسعه زیرساخت‌های استان جزو اولویت های اصلی استان است.

حمزه زاده با بیان اینکه آذربایجان شرقی دارای ۷۸ هتل با ۱۳ هزار تخت است، افزود: تعداد ۳۶ هتل نیز در حال ساخت است که با بهره‌برداری از آن‌ها در طول سه سال، ۶ هزار تخت به ظرفیت اماکن اقامتی استان اضافه می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha