به گزارش ایرنا مهدی رشیدی روز شنبه در جلسه کارگروه آب کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: با اینکه دستگاه ها و سازمان ها با نظر کارشناسی و توجیه اقتصادی طرح را به بانک معرفی می کنند ولی متاسفانه تعدادی از بانک ها در پرداخت تسهیلات به طرح های کشاورزی سخت گیری می کنند.
وی افزود: طرح مرغداری که از محل سد شیرین دره سالانه تخصیص ۳۰ هزار متر مکعب مجوز دریافت آب را دارد تاکنون در گیر و دار نامه های بانکی قرار دارد، این در حالی است که این طرح اقتصادی تمامی مجوزها را از سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای دریافت کرده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بندهای خاکی بخش کشاورزی گفت: بهسازی بندهای خاکی زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی استان است و این نهاد باید شرایط این بندها را بررسی و در صورت امکان از همکاری آب منطقه ای نیز استفاده کند.
وی ادامه داد: شرکت آب منطقه ای دارای تجربه و نیروی دارای تخصص در حوزه بند های خاکی است و توانایی ساماندهی امور را دارد و مدیریت این بخش باید در اختیار آب منطقه ای قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی نیز در این جلسه تعداد بندهای انحرافی زیر پوشش شرکت را ۱۲ مورد عنوان کرد و گفت: این شرکت توانایی مدیریت بندهای خاکی زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی را دارد اما از نظر اعتباری باید مورد بررسی قرار گیرد.
سید عقیل مرتضوی در خصوص تخصیص آب به طرح مرغ داری از پایاب سد شیریت دره نیز اظهار کرد: این شرکت مجوز تخصیص آب را به این طرح داده است و سرمایه گذار نیز با تلاشی که دارد برای خرید چاه از کشاورزان نیز اقدام کرده است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است و مساحت کل اراضی استان شامل زمین های دیم، آبی و آیش ۴۳۵ هزار هکتار است که از مجموع این میزان ۶۵.۵ درصد دیم و ۳۴.۵ درصد آبی است.
سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما