به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، احمد سیاحی افزود: امروز در دنیا ۱۸ هزار و ۷۰۰ سامانه آب شیرینکن وجود دارد که نزدیک به ۸۵ درصد این سامانهها به دلیل راندمان و بهرهوری بالا و مناسبتر از روش اسمز معکوس (RO) استفاده میکنند.
وی ادامه داد: موضوع راهاندازی سامانههای نمکزدایی در جهان به عنوان یکی از راهکارهای موثر در تامین آب مطرح است و همه کشورها در تلاش هستند چالشها و محدودیتهای موجود در مسیر تامین آب را با بهرهمندی از سامانههای نمکزدایی مرتفع کنند.
مدیر دفتر تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: اکنون کشورهای حوزه خلیج فارس مسائل و مشکلات خود را با شیرینسازی آب برطرف کردهاند و در حال حاضر با مشکلی به عنوان تامین آب روبرو نیستند.
سیاحی گفت: ۵۰ درصد سواحل خلیج فارس به لحاظ طول و متراژ مربوط به ایران است، این در شرایطی است که میزان استحصال آب از سامانههای آب شیرینکن توسط کشور بسیار پایینتر از سایر کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص در حوزه منا و خاورمیانه است.
وی ادامه داد: باید آب موردنیاز شهرها و استانها به خصوص استانهای ساحلی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر را به واسطه راهاندازی و بهرهمندی از سامانههای آب شیرینکن تامین کرد.
این مقام مسوول افزود: کشور مکلف است بر اساس ماده ۳۶ قانون برنامه ششم توسعه ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز سامانههای آب شیرینکن را در داخل تولید و بومی سازی کند، همچنین در کنار آن باید ۳۰ درصد آب مورد نیاز استانهای ساحلی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر از منابع آب شیرینکن تامین کند.
مدیر دفتر تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ضمن ارزیابی مثبت پیشبرد اقدامهای مختلف در این زمینه گفت: در سالهای اخیر شاهد انجام اقدامهای مطلوبی در این باره هستیم، اما روند این اقدامها کند است و با تاخیر صورت میگیرد، در چنین شرایطی میتوان ادعا کرد که هماکنون در مقایسه با کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار عقب هستیم.
وی خاطرنشان کرد: بحث آلودگیهای ناشی از آبشیرینکنها مطرح است و هر کشوری به میزان برداشتی که دارد و متعاقب آن آلودگی که ایجاد میکند مسئول برطرف کردن تبعات ناشی از آن است و هزینههای مربوط به این امر را باید بپردازد.
سیاحی با بیان اینکه هماکنون بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز سامانههای آب شیرینکن از سایر کشورها وارد میشود، خاطرنشان ساخت: البته در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اقدامهای خوبی در اینباره صورت گرفته و همکاریهای گستردهای با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای مهم کشور آغاز شده است.
نظر شما