به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از یاهونیوز، دیمیتری سابلین نایب رئیس دومای دولتی روسیه شنبه شب با اعلام این خبر، گفت: سامانه پدافند ضدهوایی ارتش اوکراین در نزدیکی شهر کوراخف در منطقه دونتسک این جنگنده را هدف قرار داده است.
وی به زمان این اتفاق اشارهای نکرده است.
به گزارش ایرنا، شلیک به خودی توسط ارتش اوکراین در بحبوحه عملیات نظامی روسیه برای اولین بار نیست و پیش از این نیز خبرگزاری «تاس» در تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۲ آذر) گزارش داده بود که یگانهای این کشور مواضع یکدیگر را با توپخانه و سلاحهای سبک در نزدیکی «کرِمینا» گلولهبار کردند.
«آندری ماروچکو» افسر ارشد نیروهای جمهوری خودخوانده لوهانسک درباره اینگونه اتفاقها در ارتش اوکراین گفت: اینها میتواند به از بین رفتن فرماندهی و کنترل و ارتباطات مربوط باشد. همچنین ممکن است به اختلاف بین مزدوران خارجی و نیروهای مسلح اوکراین نسبت داد که به تازگی در خط مقدم اتفاق نادری نبوده است.
پیش از این نیز در تاریخ ۲۵ فوریه ۲۰۲۲ و در روزهای آغازین عملیات نظامی روسیه در منطقه دونباس، دستپاچگی پدافند هوایی ارتش اوکراین باعث شد تا یک فروند جنگنده «سوخو-۲۷» خودی را بر فراز شهر کییف هدف قرار داده و منهدم کنند.
در این حادثه «اُلکساندر اُکسانچنکو» خلبان مشهور نیروی هوایی اوکراین که در حال پرواز با آن جنگنده بود، کشته شد.
اشتباهات سامانههای پدافند هوایی ارتش اوکراین باعث شده تا آمریکا تصمیم بگیرد ذیل بسته حمایت نظامی ۱.۸ میلیارد دلاری، سامانههای پدافند موشکی پاتریوت به کییف ارائه کند.
اما وزیر دفاع ایتالیا ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ (۸ دی) برغم وعده رئیس جمهور این کشور مبنی بر ارسال سامانههای ضدهوایی به اوکراین، گفت که این کار فقط در صورتی که مقدور باشد انجام میشود.
گیدو کروستو (Guido Crosetto) در مصاحبهای که در روزنامه مساگرو منتشر شد، افزود: اگر ما سامانههای ضدهوایی به اوکراین بدهیم باید از موجودی ارتش خود بدهیم بنابراین باید مطمئن شویم که انبارهای ما خالی نمیشود.
کروستو به تازگی گفته بود که سامانه ضدهوایی سامپ/تی محصول مشترک ایتالیا و فرانسه از جمله تسلیحاتی است که کییف خواستار دریافت آن از رم است.
وزیر دفاع ایتالیا این مطلب را پس از تماس تلفنی روز سهشنبه (۶ دی) جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین عنوان کرد.
بعد از این تماس تلفنی، زلنسکی در توئیتی نوشت رم در حال بررسی ارسال سامانههای ضد هوایی به کییف است.
دولت ماریو دراگی نخست وزیر سابق ایتالیا پنج بسته حمایتی از جمله مقادیری سلاح و مهمات به اوکراین کمک کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما