تاکید بر نقش ایران و پاکستان در ترویج همبستگی میان ادیان‌الهی در کنفرانس پیشاور

تهران- ایرنا - اندیشمندان پاکستانی و رهبران مذاهب طی سخنرانی در کنفرانس همگرایی ادیان الهی به میزبانی خانه فرهنگ کشورمان در «پیشاور» بر نقش موثر جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در ایجاد هماهنگی و وحدت میان ادیان آسمانی تاکید کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در ایام خجسته میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) و سال نو میلادی به همت خانه فرهنگ ایران در پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان و با مشارکت کلیساهای پیشاور، کنفرانس" همگرایی ادیان الهی برای رسیدن به جهانی امن" با حضور دستیار ویژه سروزیر ایالت خیبرپختونخوا در امور اقلیت دینی، رئیس خانه فرهنگ ایران در پیشاور، رهبران مسیحی، هندو و همچنین شخصیت‌های برجسته مذاهب اسلامی برگزار شد.

پیش از شروع برنامه بصورت نمادین کبوترهای سفید توسط مهران اسکندریان، رییس خانه فرهنگ ایران، وزیرزاده، دستیار ویژه سروزیر ایالت در امور اقلیت های دینی، شهرزاد مراد، کشیش کلیسای پروتستان پیشاور و خانم رخشنده ناز، قاضی برجسته حقوق بانوان دولت خیبرپختونخوا به پرواز درآمد.

در ادامه بخش هایی از مستند هفت قسمتی "وطنم" با موضوع زندگی زرتشتیان، ارامنه، آشوریان و یهودیان و معرفی اقوام کُرد، بلوچ و ترکمن، برای شرکت کنندگان پخش گردید.

متن سخنرانی علی اکبر ضیایی، رییس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ ها، به زبان انگلیسی برای حضار قرائت گردید. ضیایی اظهار داشت: امروزه برخلاف گذشته که درسیستم جهانی، دین از عوامل محوری قدرت کنار گذاشته شده بود، در روابط بین‌الملل دوباره نقش محوری و دو چندان پیدا کرده است. تجربه سده‌های اخیر نشان داده است، علم به تنهایی نمی‌تواند تمامی گره‌های جامعه بشری را باز کند و بشریت همواره نیازمند تکیه بر ارزش‌ها و قدرت معنوی و الهی است.

وزیرزاده، دستیار ویژه سروزیر ایالت خیبرپختونخوا گفت: آیات قرآن حکیم دلیلی روشن و شفاف برای دعوت تمام پیروان ادیان به سوی هدف و محور واحد که همانا رسیدن به صلح و عدالت در سایه توحید الهی بوده، می باشد.

وی افزود؛ ویدیوی ارایه شده نشانگر فرهنگ و تمدن افتخارآمیز و آزادی تمام ادیان در جمهوری اسلامی ایران می باشد و مردم پاکستان به داشتن همسایه ای همچون ایران افتخار کرده و در حوزه های مختلف از جمله آزادی ادیان در این کشور، الگوی تمام کشورهای اسلامی می باشد.

وزیرزاده گفت: برخی از کشورها درحال مبارزه با تروریسم هستند اما متاسفانه برخی دیگر به طور آشکارا از گروه‌های افراطی برای خشونت و کشتار حمایت می کنند.

مهران اسکندریان، رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور ضمن خیرمقدم به شخصیت ها و مهمانان شرکت کننده در کنفرانس و تبریک میلاد باسعادت حضرت عیسی مسیح (ع) و سال نو میلادی در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: دلیل آمدن تمامی برگزیدگان الهی، سعادت و خوشبختی همه ی انسان ها بوده و همه ی پیامبران الهی در ادوار مختلف تاریخ درصدد ابلاغ این رسالت الهی بواسطه آموزه‌های دینی خود پیام‌ آور راه سعادت و بهروزی برای بشریت بوده اند و به تبع آن هدف ادیان الهی، تحقق حقِ آزادی، صلح و امنیت و برپایی عدالت در جهان بوده که بایستی از این امکان در ترمیم آسیب‌ها، مشکلات و التیام جنبه‌های منفی نظیر محرومیت، قحطی، گرسنگی، افراط گری و مقابله با بلاهای طبیعی به درستی بهره جُست.

خانم سیده نورین فاطمه، استاد بخش فلسفه دانشگاه پیشاور با تاکید برهمبستگی پیروان ادیان الهی در جامعه جهانی گفت: این چنین کنفرانسی در خصوص صلح و امنیت فردی و مذهبی ادیان توحیدی و الهی با توجه به شرایط منطقه بسیار ضروری بوده و مسیحیان و ادیان دیگر در کنار مسلمانان در کشور پاکستان به صورت مسالمت آمیز زندگی می کنند. البته برخی از اشرار و دشمنان بشریت با کارهای ضد دینی، اما با نام دین، ریختن خون انسانها را جهاد نامیده و به اهداف دشمنان اسلام دامن می زنند.

پندت شام لال، رهبر هندوها در ایالت خیبرپختونخوا، با اشاره بر مشترکات ادیان اظهارداشت: در قرآن کریم مهمترین کلام مشترک ادیان، توحید و دوری از شرک بوده و در آیین هندو، خدای برهما نیز به معنای اللّه می باشد. در متون دینی آیین هندوها این خدا اینگونه توصیف شده است: آن برهما آن چنان است که او از صنفی نیست و او را صورتی نیست و صفتی که از ذات او جدا باشد وجود ندارد، و همواره به خود قائم بوده و نهایت ندارد. تمثیل ندارد و حواس انسانی به او نمی رسد و او مددکار همه می باشد.

شهرزاد مراد، کشیش کلیسای پروتستان پیشاور ضمن قدردانی از رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور و ابراز خرسندی از پخش کلیپ مبنی برآزادی ادیان مختلف در جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: همزیستی جوامع مختلف قومی، نژادی و دینی از مهم‌ترین موضوعات‌ امروز جوامع بشری بوده و با تماشای این کلیپ شرکت کنندگان به خوبی از آزادی تمام ادیان و مذاهب موجود درجمهوری اسلامی ایران آشنا شده و بایستی آزادی و امنیت این کشور اسلامی را الگوی خود قرار دهیم.

کشیش کلیسای پروتستان پیشاور با مطرح نمودن موانع و مشکلات برسر راه همزیستی مسالمت آمیز ادیان گفت: باور متعصبانه به دین و مذهب و ابطال ادیان دیگر از روی جهل و نادانی بوده، که ریشه اصلی تمام دشمنی ها، اختلافات و تروریسم حاصل این تفکر انحرافی می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha