به گزارش ایرنا ، قاسم محمدی روز یکشنبه در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: هدف این است که در قالب این نظام جامع، چشمانداز کشت و صنعت مغان به عنوان یک بنگاه اقتصادی بزرگ در بخشهای مختلف کشاورزی و تولید طراحی شده و در خدمت این بخش قرار گیرد.
وی با اشاره به پیشنهاد تکمیل زنجیره ارزش در کشت و صنعت مغان در جلسه هفته گذشته در دفتر معاون اول رئیس جمهور و استقبال از این پیشنهاد بیان کرد: بر اساس این پیشنهاد، تولید محصولات تحت لیسانس و برند "مغانه" در مناطق مختلف کشور و عرضه آن در فروشگاههای زنجیرهای دنبال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان قرار گرفتن این شرکت تحت شمول اصل ۴۴ را موجب توقف برخی اقدامات توسعهای عنوان کرد و افزود: قرارگیری کشت و صنعت مغان زیر شمول اصل ۴۴ موجب شده است که این مجموعه تولیدی مهم از اعتبارات و سرمایهگذاری دولتی، تسهیلات بانکی، اخذ تضامین، وثایق، اوراق بهادار و هرگونه مشارکت اعم از دولتی یا خصوصی محروم شود.
وی اظهار کرد: تامین مواد غذایی، امنیت غذایی و اقتدار غذایی نیاز شدید کشور ایران است و بنگاه اقتصادی کشت و صنعت مغان توان تامین بخش مهمی از این نیاز دارد و بر این اساس، در مدیریت منابع و مصارف این شرکت نهایت تلاش به کار گرفته شد تا در فضایی که نهادههای تولیدات کشاورزی به شدت گران شده، تولید در این شرکت متوقف نشود.
محمدی یک مجموعه تولیدی در نقطه صفر مرزی و ارتباط شرکت کشت و صنعت مغان با دانشگاه معتبر تهران را موجب ارتقای اندوخته اطلاعات علمی کارشناسان این مجموعه دانست و بیان کرد: اقدامات انجام یافته در این بنگاه اقتصادی بدون تکیه به پژوهش و دانشگاه منتج به نتیجه مطلوب نخواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم ارتباط هر چه بیشتر شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با مراکز علمی و دانشگاهی، با توصیف این بنگاه اقتصادی به عنوان دانشگاه عملی کشاورزی ایران گفت: احصای مسائل و مشکلات، ارائه راهکار برای حل مشکلات و انتقال تجربیات به شرکت کشت و صنعت مغان به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور، کمک بزرگی برای توسعه کشاورزی کشور خواهد بود.
رئیس هیات مدیره و معاون کشاورزی و دامپروری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری مداوم دورههای آموزشی در این مجموعه تولیدی گفت: با توجه به نیازهای آموزشی، برگزاری این دورهها با حضور استادان مجرب دانشگاه تداوم خواهد داشت.
حسن نظیفی افزود: تنوع محصولات در منطقه مغان زیاد بوده و در کل ۴۰ نوع محصول از جمله ۱۴ رقم گندم در کشت و صنعت مغان کشت میشود که به نوبه خود در سطح کشور بی نظیر بوده و همین امر، بستر مناسبی برای انجام پروژههای مختلف تحقیقاتی کشاورزی، دامی، باغی و صنعتی در این بنگاه اقتصادی فراهم فراهم کرده است.
رئیس دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسات کاری با تیمهای تخصصی و مدیران بخشهای مختلف شرکت کشت و صنعت مغان و استادان دانشگاه برای حل مشکلات علمی و تحقیقاتی این مجموعه، از آمادگی دانشگاه تهران برای اقدامات عملی در اجرای مدل زنجیره ارزش از مزرعه تا مصرف در شرکت کشت و صنعت مغان خبرداد.
دکتر سیدمحمدعلی ابراهیمزاده موسوی افزود: بر این اساس، در مرحله نخست بایستی راهبرد شرکت کشت و صنعت مغان تعریف شود تا بر اساس ساز و کار سفارش، برای ایجاد زنجیره ارزش، تولید، توزیع و مصرف محصولات و عرضه در فروشگاههای زنجیرهای اقدام شود.
وی بیان کرد: ۲ کنفرانس علمی با عنوان زنجیره ارزش، برندینگ و صادرات و نیز کنفرانس آب، کشاورزی، فرصتها و تهدیدهای ملّی و منطقهای توسط دانشگاه تهران برگزار خواهد شد که کنفرانس اول، اواخر اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ در محل شرکت کشت و صنعت مغان برگزار می شود و تیم مربوط به کمیته علمی این کنفرانس تشکیل شده و کمیته اجرایی آن نیز با شرکت کشت و صنعت مغان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، تفاهمنامه همکاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و دانشگاه تهران به امضای قاسم محمدی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و دکتر سیدمحمدعلی ابراهیمزاده موسوی رئیس دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران رسید.
در این تفاهمنامه، بر تشکیل میزهای تخصصی شامل مدیران بخشهای صنعت، باغبانی، دامپروری و برندینگ شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با متخصصان متناظر دانشگاه در زمینههای مختلف و ارائه راهکار برای مهمترین و اولویتدارترین مشکلات، برنامهریزی برای برگزاری ۲ کنفرانس مشترک با دانشگاه تهران مرتبط با نیازهای شرکت کشت و صنعت مغان، طرحریزی زنجیره ارزش در کوتاه مدت و تدوین نقشه راه و سند برنامه جامع مبتنی بر زنجیره ارزش در درازمدت، حمایت از دانشجویان جهت انجام تحقیقات برای شرکت مغان، بررسی نیازهای آموزشی مورد نیاز کشت و صنعت مغان و ارائه آموزشهای تخصصی توسط دانشگاه تهران، تشکیل شرکت دانش بنیان مشترک در حوزه کشاورزی با همکاری اعضای هیات علمی دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی، عرضه محصولات شرکت دانش بنیان به تولیدکنندگان داخلی و خارجی و ایجاد شرایط لازم توسط دانشگاه برای بهرهمندی شرکت کشت و صنعت مغان از امکانات آزمایشگاهها و کتابخانههای دانشگاه تهران تاکید شده است.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی دو سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.
نظر شما