گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- دسترسی به اینترنت پرسرعت از شاخص‌های توسعه روستایی و لازمه ماندگاری ساکنان این مناطق است و دولت سیزدهم از همان روزهای آغازین فعالیت خود اهتمام ویژه‌ای به این امر داشته و توجه به این مناطق را از اولویت‌های برنامه‌ای خود قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت جهادی باتوجه به نگاه خاصی که موضوع محرومیت زدایی دارد، از همان ابتدا توجه جدی به رفع مشکلات و کاستی های مناطق روستایی را در دستور کار قرار داد به طوری که در سند تحول دولت مردمی، که اسفندماه سال گذشته از سوی رییس جمهوری به استانداری های کشور ابلاغ شد، بر رفع مشکلات روستاها تاکید ویژه ای شده است.

روستاها به عنوان نخستین شبکه هویتی، از مهمترین کانون های اقتصادی، تولیدی و فرهنگی کشور محسوب می شوند و دولت سیزدهم در راستای توجه به چالش ها و بررسی زیرساختهای آن، در هر سفر استانی، نمایندگانی از هیات دولت را به این مناطق اعزام کرده است تا از نزدیک در جریان آخرین وضعیت مردم قرار گیرند.

دسترسی به اینترنت نیز در روزگار کنونی، به عنوان یکی از نیازهای اولیه افراد برای استفاده از فناوری و تکنولوژی روز، به عنوان یکی از شاخصه های مهم توسعه اقتصادی در مناطق روستایی به شمار می رود، به نحوی که برای پیشبرد و ارتقای سطح کیفی زندگی در این مناطق توجه به آن بسیار حائز اهمیت است و در کنار تامین زیرساختهای جاده ای، آموزش و درمان، این موضوع نیز جایگاهی ویژه دارد.

از این رو دولت سیزدهم گام بلندی را برای ارتقای اینترنت روستاها برداشته است. به طوری که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پایان دهه مبارکه فجر ۱۴۰۲ را زمان تکمیل پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور با اینترنت پرسرعت مشخص کرده است و تمام دستگاه های مربوطه را مامور به تلاش برای اجرای این هدف بزرگ کرده است.

در این میان خراسان رضوی با داشتن ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار و جمعیت روستایی بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، که حدود ۲۷ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند، رتبه نخست جمعیت روستایی کشور را دارد و موضوع احداث و اتمام شبکه اینترنت آن بسیار مهم و قابل توجه است.

بهره‌مندی ۸۸ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانواری استان از اینترنت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون ۸۸ درصد از روستاهای این استان از اینترنت پرسرعت بهره‌مند هستند که بر مبنای برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا پایان سال ۱۴۰۲، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار از اینترنت بهره مند می‌شوند.

علی دلگیر ادامه داد: هم اینک ۴۶۵ روستای بیش از ۲۰ خانواری خراسان رضوی فاقد شبکه اینترنت هستند که بر اساس جدول زمان بندی شده، ۲۴۱ روستا تا پایان سال جاری و ۲۲۴ روستای دیگر نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ زیر پوشش شبکه اینترنت پرسرعت قرار خواهند گرفت.

وی شتاب دادن به تامین اینترنت مناطق روستایی را یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان دانست و گفت: از ابتدای کار دولت سیزدهم بیش از هزار میلیارد ریال برای اتصال روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات هزینه شده است که این میزان سرمایه گذاری نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بوده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی تصریح کرد: در ۱۸ ماه اخیر، ۳۸ سایت مخابراتی به منظور بهره مندی روستاها از اینترنت پرسرعت راه اندازی شده است که میانگین مدت زمان نصب هر کدام حدود ۶ ماه بوده است و با توجه به شرایط منطقه بین ۲۵ تا ۴۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.

دلگیر با اشاره به واگذاری خدمات بخش های دولتی به مخابرات و ایرانسل از سال ۱۳۹۲ خاطرنشان کرد: این اپراتورها مکلف به ارائه خدمات به مناطق روستایی هستند و در مناطقی نیز که برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد، دولت مکلف است از محل درآمد اپراتورها برای بهره‌مندی مناطق روستایی از اینترنت پرسرعت سرمایه‌گذاری کند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی اظهار داشت: البته بر مبنای برنامه ششم توسعه، ارتباطات روستایی ۸۰ درصد تعریف شده بود که این میزان پوشش سال گذشته در استان محقق شد، اما با رویکرد ایجاد عدالت ارتباطی و از بین بردن شکاف مناطق برخوردار و کم برخوردار، وزارت ارتباطات برای بهره‌مندی کامل مناطق روستایی از اینترنت پرسرعت، متعهد و پیگیر شده است.

دلگیر خاطرنشان کرد: در همین راستا تامین اینترنت روستایی ۳۰ روستای شهرستان درگز، ۱۷ روستای قوچان، ۲۳ روستای شهرستان کلات و هفت روستا در شهرستان کوهسرخ ابلاغ شده که طراحی رادیویی و محل قرارگیری تجهیزات آن انجام شده است و این سایت‌ها تا تیرماه سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

گسترش چتر اینترنت بر سر روستاییان خراسان رضوی

عزم جدی دولت سیزدهم در حوزه مخابرات

مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: سرمایه گذاری مطلوب در این حوزه نشان می دهد که عزم دولت سیزدهم برای رفع مشکلات پوشش مخابراتی در دوردست ترین روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان جدی است.

حسن اروجی تصریح کرد: سرمایه گذاری در این حوزه، که بخش قابل توجهی از آن به مرحله بهره برداری رسیده است، سبب رشد و توسعه متوازن در تمامی مناطق خراسان رضوی خواهد شد و بسیاری از سکنه روستاها از این نعمت برخوردار خواهند شد.

وی عنوان کرد: زیرساخت های مخابرات خراسان رضوی، قابلیت ارتقا به فناوری ۵G را دارد و هر زمانی که این فناوری وارد کشور شد، آمادگی بهره مندی از آن در این مناطق وجود دارد.

مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی با اشاره به پوشش ۸۸ درصدی اینترنت در مناطق روستایی استان، اظهار داشت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم تاکنون در این استان اقدامات زیرساختی خوبی برای دستیابی به اهداف مد نظر انجام شده است و در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، تا پایان دولت سیزدهم هیچ روستای با جمعیت بالای ۲۰ خانواری استان از شبکه اینترنت پرسرعت بی نصیب نخواهد بود.

امید است با همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه های مسوول، پوشش ۱۰۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات در خراسان رضوی در زمان مقرر به سرانجام برسد و عقب ماندگی هایی که در سالهای اخیر، به دلیل بی توجهی به زیرساختهای اینترنت پرسرعت روستاها وجود داشته است، جبران شود و دولت سیزدهم گام بلندی را که در مسیر توسعه روستاها و ماندگاری ساکنان آنها برداشته است طبق برنامه مدون به اتمام برساند.

خراسان رضوی با ۱۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت، بر اساس آخرین سرشماری انجام شده ۶ میلیون و ۸۷۱ هزار نفر جمعیت دارد.

این استان دارای ۳۳ شهرستان، ۸۲ بخش، ۹۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانواری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha