اقتصاد دیجیتال استان کرمانشاه از میانگین کشوری پایین‌تر است

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اجرای طرح اقتصادی روستای «نوفن» صندوق کارآفرینی و امید، در راستای ورود تکنولوژی و فناوری به تولیدات روستایی، گفت: اقتصاد دیجیتال؛ ۶ درصد اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد که این میزان در استان کرمانشاه خیلی کمتر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « وحید محمدی» روز دوشنبه در رویداد هم اندیشی انتقال فناوری به کسب و کارهایی روستایی که با حضور "محمدصادق حسنی " مدیرکل توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید در استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ یکی از مهمترین مشکلات کشور در همه بخش ها اقتصادی را عدم بهره وری دانست و افزود: برای افزایش بهره وری در اقتصاد باید استفاده از فناوری و تکنولوژی به بخش های اقتصادی را وارد کنیم.

وی همچنین یکی از عوامل عدم بهره وری در کشور و استان را مدیریت سنتی عنوان کرد و گفت: متاسفانه در همه جا برای ورود تکنولوژی و فناوری و بکارگیری روش های نوین از سطح ادارات گرفته تا روستاها یک مقاومتی وجود دارد، به همین خاطر برای اجرای طرح نوفن (ورود شرکت های دانش بنیان و فناوری به تولیدات روستایی) به روستاها، اساسی ترین کار باید آموزش و فرهنگ سازی باشد.

محمدی هدف اصلی از اجرای طرح روستای نوفن را افزایش بهره وری تولیدات روستایی اعلام کرد و بیان داشت: ذات روستا با تولید محصولات عجین است و ما در اینجا مشکل بهره وری داریم، بنابراین هدف مهم در این طرح افزایش بهره وری در تولیدات روستایی است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه؛ افزایش بهره وری در تولیدات روستایی را موجب درآمد کافی برای آنها دانست و اظهار داشت: اگر روستاییان از درآمد خوب در روستاها برخورد دار باشند برای یافتن کار به محلات حاشیه نشین شهرها پناه نمی برند و مشکلات حاشیه نشینی در شهرها بوجود نمی آید.

محمدی همچنین در بخش دیگری از سخنانش از پرداخت ۷۰ درصد تسهیلات روستایی و عشایری به دام سبک و سنگین توسط صندوق کارآفرینی امید انتقاد کرد و گفت: همه می دانیم این پرداخت تسهیلات موجب ایجاد شغل در استان نشده و افراد با آغول عوض کردن دام ها، وام دریافت کردند وگرنه با خشکسالی و گرانی علوفه و نهاده های دامی، اصلا درآمد زایی اتفاق نیفتاده است.

وی در ادامه خواستار تشکیل یک تعاونی دامپروری به جای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به تک تک افراد شد تا در همه چیز از اشتغال گرفته تا درآمد و تولید آن قابل رصد باشد.

اطلس سرمایه گذاری در استان کرمانشاه در حال تدوین است

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از مشکلات عمده شرکت های فناوری و دانش بنیان استان را گیر و دارهای اداری و بروکراسی عنوان کرد و بیان داشت: امیدواریم با شکل گیری دولت الکترونیک روز به روز این روند اداری کاهش یابد و تسهیل در امور پیش بیاید.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به نیاز مبرم شرکت های دانش بنیان و فناورانه به سرمایه گذاری گفت: در استان در حال تدوین اطلس سرمایه گذاری هستیم که با تهیه آن سیاست گذاری واحد برای سرمایه گذاری و اولویت های استان در دست خواهیم داشت.

محمدی در پایان با اشاره به خلاقیت و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و فناوری در کشور و استان گفت: بسیاری از این شرکت ها با وجود تحریم ها با علم و دانش خود از زمین گیر شدن کارخانه ها و صنایع کشور جلوگیری کردند.

استان کرمانشاه بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha