به گزارش ایرنا از معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، میکائیل باقری درباره جزئیات برگزاری جشن تکلیف دانش آموزان دختر و پسر افزود: اداره کل قرآن، عترت و نماز فعالیتی را ویژه دانشآموزان دختر دوره سوم ابتدایی و دانش آموزان پسر دوره هشتم نهادینه کرده است که برای این دانشآموزان در آستانه سن تکلیف، یک فرایند آموزشی طراحی میشود.
وی افزود: در این فرایند از پیش تعریف شده، از ابتدای سال تحصیلی آموزگاران دوره دبستان و معلمان مرتبط، دانشآموزان را با مراجع تقلید آشنا میکنند و این افراد با احکام نماز نیز آشنا میشوند.
باقری ادامه داد: در نهایت، این فرایند آموزشی به برگزاری یک جشن یا آیین به یاد ماندنی با عنوان جشن تشرف یا جشن تکلیف منجر میشود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش اظهار داشت: اولیا و آموزگاران در اجرای این فرایند دخیل هستند و این موضوع به شیوههای مختلف برگزار میشود. گاهی اولیا این جشن را در منزل خود هم برگزار میکنند یا گاهی این فرایند به صورت کلاسی، مدرسهای، منطقهای یا استانی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این فرایند به صورت یک پویش اجرا میشود، گفت: در این پویش دانش آموزان باید تصاویری از جشنهای تکلیف مدارس را برای اداره کل قرآن، عترت و نماز ارسال کنند همچنین فیلمهای این جشنها از شبکههای مختلف صدا و سیما پخش میشود.
باقری اعلام کرد این برنامه امسال به صورت متمرکز در مراکز استان ها از روز دوشنبه ۱۹ دی تا ۲۵ دی برگزار می شود. این جشنهای متمرکز استانی با حضور ۸۰۰ تا ۵۰ هزار نفر در استانها برگزار خواهد شد.
به گفته وی، جشن تکلیف پسران نیز در ایام ولادت امام علی (ع) به همین روال برگزار میشود.
برگزاری ۳۰ هزار محفل انس با قرآن کریم
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که در یک ماه گذشته بیش از ۳۰ هزار محفل انس با قرآن کریم در مدارس و دارالقرآن های سراسر کشور برگزار شد.
وی ادامه داد: در هفته قرآن، عترت و نماز همچنین به مناسبت سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) محافل استماع قرآن کریم توسط دانش آموزان و فرهنگیان کشور در جای جای کشور برگزار شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: حضور قاریان و حافظان برجسته استانی و کشوری در کنار قاریان و حافظان نوجوان، از جمله زیبایی های مراسم هاست که در کنار جمع خوانی قرآن و تواشیح و مداحی به نورانیت مجالس می افزاید.
وی افزود: حضور و مشارکت گسترده دانش آموزان و اولیا در مراسم محفل انس با قرآن یکی از مهم ترین اولویتهای ماست و بر این مساله تاکید داریم.
باقری ادامه داد: در نمازهای جمعه هفتههای گذشته به ویژه هفته قرآن، عترت و نماز که در پایان آذر برگزار شد، نقش دانشآموزان، فرهنگیان و خانوادههای آنها بیش از پیش چشمگیر بود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: نقشآفرینی دانشآموزان در نماز جمعه به عنوان مکبر، موذن، خادم نماز و سخنران قبل از خطبههای جمعه، از جمله اقداماتی بود که در سراسر کشور با دیگر نهادها هماهنگی هایش را انجام دادند.
باقری گفت: قرار است اولیای دانش آموزان در سامانه نورینو برای نظارت بر فعالیتهای از قبیل برگزاری مراسمهای دینی و نماز جماعت داوطلب شده و صحت گزارشهای دریافتی ما از شهرستانها و استانها را تایید کنند.
وی دیدار دانش آموزان با علمای بزرگوار، برخی مراجع تقلید و نمایندگان ولی فقیه در استانها و ائمه جمعه در استانها و شهرستانها را از دیگر برنامههای دانش آموزی هفته قرآن برشمرد.
نظر شما