چالش غرب برای ارسال فناوری ضدپهپادی کارآمد به اوکراین

تهران- ایرنا- یک روزنامه آمریکایی نوشت: اگرچه پنتاگون به تازگی قرارداد ارائه تعدادی سامانه‌ ضد پهپادی به اوکراین را تایید کرد، اما ناتوانی و تقلای غرب برای یافتن یک فناوری کارآمد در برابر پهپادهای انتحاری روسیه، امری آشکار است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از تارنمای روزنامه وال استریت ژورنال، تحلیلگران و مقام‌های غربی بر این باورند که با وجود گذشت بیش از سه ‌ماه از زمان استفاده روسیه از پهپادهای انتحاری در جنگ با اوکراین، آمریکا همچنان در انتخاب یک سامانه اثرگذار برای مقابله با این تهدید با مشکل مواجه است.

بر این اساس، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در ابتدا - ماه اوت (مردادماه) - از تصمیم برای تحویل سامانه‌های ضد پهپادی موسوم به «ومپایر» (Vampire) به اوکراین خبر داد. با این حال تا ماه دسامبر (آذرماه) تنها یک قرارداد ۴۰ میلیون دلاری به این منظور را تایید کرد. این درحالی است که از ۱۴ سامانه ضد پهپادی این قرارداد، چهار سامانه در نیمه دوم ۲۰۲۳ و ۱۰ سامانه تا پایان ۲۰۲۳ در اختیار دولت کی‌یف قرار خواهد گرفت.

این گزارش با اشاره به تاخیر چند ماهه از زمان اعلام رسمی تصمیم پنتاگون برای ارائه این سامانه‌ها تا زمان صدور قرارداد آن، به نقل از شرکت «ال ۳ هریس» (L3Harris Technologies Inc)، سازنده سامانه‌های ضد پهپادی ومپایر، دلیل آن را زمان بر بودن روند تنظیم یک قرارداد مطلوب عنوان کرد.

وال استریت ژورنال می‌گوید: این ‌قرارداد و مسائل پیرامون آن، چالش‌های آمریکا و متحدانش در کمک به اوکراین برای مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه را برجسته‌ می‌کند.

این گزارش مهمترین‌ چالش‌های پیش روی غرب را در کنار عواملی چون سرعت و تعداد، یافتن یک سامانه دفاعی اثر گذار برای مقابله با این پهپادها بر شمرده است.

سم بندت کارشناس حوزه پهپادی یک مرکز تحلیل‌های دریایی زیر نظر دولت آمریکا در این باره گفت: معتقدم که اوکراین به صدها سامانه ضد پهپادی برای استقرار در شهرهای بزرگ و نزدیک به تاسیسات و زیرساخت‌های مهم این کشور نیاز دارد.

وی همچنین با اشاره به استفاده سربازان اوکراینی از انواع تجهیزات از جمله سامانه‌های پدافندی موشکی برای دفع این پهپادها خاطر نشان کرد: اگر هزینه دفاع از حمله بیشتر باشد، به طور حتم دفاع کننده تحت فشار خواهد بود.

بدین ترتیب، اگرچه نیروهای نظامی اوکراین با استفاده از تجهیزات فعلی تعداد زیادی از این پهپادها را سرنگون کرده‌اند اما تاکنون هیچ سامانه‌ای قابلیت مقابله دفاعی همه‌جانبه‌ در برابر آن‌ها را نداشته است.

ولودیمیر زلنسکی نیز ماه گذشته در سخنرانی در کنگره آمریکا به این موضوع اذعان داشت و گفت که پهپادهایی که روسیه از آن‌ها استفاده می‌کند، یک تهدید برای زیرساخت‌های حیاتی اوکراین هستند.

چالش غرب برای ارسال فناوری ضد پهپادی کارآمد به اوکراین

ماه گذشته، ریچارد آست مدیر بخش فناوری سیستم‌های بدون سرنشین در اداره تحقیقات و مهندسی پنتاگون گفت که دفتر او در حال جست‌وجو در بخش‌های مختلف صنایع دفاعی برای یافتن راه‌حل این مشکل است.

این گزارش می‌افزاید: آمریکا و مقام‌های ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی)، از ارائه جزئیات درباره انواع سامانه‌های ضد پهپادی که ممکن است در آینده به اوکراین تحویل دهند، خودداری می‌کنند.

در همین رابطه، وال استریت ژورنال در این گزارش به برخی از انواع سامانه‌های ضد پهپادی غرب پرداخت و نوشت: برخی سامانه‌ها مانند ومپایر خود پهپادها را هدف قرار می‌دهند، برخی دیگر نیز با قرار گرفتن نزدیک پهپادها منفجر می‌شوند.

در این میان به فناوری‌های لیزری و مایکروویو آمریکا برای دفاع در برابر پهپادهای انفجاری نیز اشاره شده که به گفته این گزارش هیچ‌کدام برای مقابله با پهپادهای مورد استفاده روسیه کارایی ندارند.

یک خلبان سابق ارتش آمریکا، کارآمدترین فناوری برای نابودی پهپادهای انتحاری را مختل کردن پیام‌های رادیویی مخابره شده به پهپاد دانست اما تاکید کرد که در این مورد، پهپادهای مورد استفاده روسیه به گیرنده‌ رادیویی ضد اختلال مجهز هستند.

فورتم یک شرکت امنیت هوایی مستقر در یوتا نیز اعلام کرد به منظور مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه، این شرکت سامانه‌های شکارکننده پهپاد خود را که با استفاده از تور مخصوص، پهپادها را مهار می‌کند، ارتقا خواهد داد.

همچنین معاون بخش امنیت و دفاع یک شرکت صنایع راداری در هلند گفت که این شرکت با توجه به درخواست‌هایی که از سازمان‌های مختلف در اروپا برای مقابله با این تهدید خاص -پهپادهای انتحاری- دریافت کرده، به دنبال توسعه حسگرها برای ردیابی پهپادهای بزرگتر از جمله پهپادهای مورد استفاده روسیه است.

بنابر داده‌های شرکت ال۳هریس، سامانه‌های ضد پهپادی ومپایر از حسگرهای با دقت بالا برای ردیابی تهدیدها - از جمله هواپیماهای بدون سرنشین - استفاده کرده و سپس آنها را با مهمات هدایت‌شونده لیزری رهگیری می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha