در این بیانیه که نسخه ای از آن روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر یوم الله ۱۹ دی به عنوان پیشتازان جهاد و شهادت در راه استعلای کلمة الله و حمایت از مرجعیت شیعه، پاسداشت بصیرت بی بدیل مردم قهرمان قم شهر قیام و اقامه است،.
این بیانیه ادامه می دهد: نقش بی بدیل مرجع بصیر و فقیه مجاهد حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دامت برکاته در قیام خونین مردم قم در روز تاریخی و سرنوشت ساز نوزدهم دیماه سال ۱۳۵۶ علیه رژیم منحوس پهلوی که نقطه عطفی در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به شمار می رود، فراموش نشدنی و الگویی برای علما و فضلای مجاهد و انقلابی خواهد بود که در تاریخ پر افتخار حوزه علمیه قم می درخشد.
بیانیه حاکی است: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم ضمن قدرشناسی و تواضع در برابر عظمت امت حزب الله، از مردم هوشیار و انقلابی قم به جهت شرکت در مراسم دههٔ بصیرت و میثاق امت با ولایت که با راهپیمایی پرشور ۹ دی آغاز شد و با تجمع عظیم علما و مردم در حمایت از مرجعیت و مقام منیع ولایت ادامه و با دیدار و تشرف محضر نائب امام زمان ارواحنافداه امام خامنه ای عزیز مدظلهالعالی در سالگرد قیام ۱۹ دیماه و بهره مندی از منویات معظم له خاتمه یافت؛ تقدیر و تشکر می نماییم.
در روز نهم دی ماه سال ۸۸ مردم سراسر کشور در اعتراض به فتنه ایجاد شده توسط دشمنان اسلام پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری به خیابان ها آمدند و حضور حماسی خود را در دفاع از نظام و انقلاب به نمایش گذاشتند؛ نهم دی ماه از آن پس به نام روز میثاق امت با ولایت و از نهم تا ۱۹ دی ماه به نام دهه بصیرت نامگذاری شد.
قیام ۱۹ دی تجمع و راهپیمایی مردم و طلاب شهر قم در سال ۱۳۵۶ در اعتراض به مقاله ای علیه امام خمینی(ره) به عنوان مرجع شیعیان در روزنامه اطلاعات بود. این اعتراض از ۱۸ دی آغاز و تا ۲۰ دی به طول انجامید و اوج آن در ۱۹ دی رخ داد. قیام ۱۹ دی سرآغاز سلسه حرکتهای اعتراضآمیز مردم علیه نظام پادشاهی پهلوی است که منجر به انقلاب اسلامی ایران شد.
نظر شما