معاون استاندار لرستان: گفتمان سازی مظلومیت شهدای دانش آموز بروجرد ضروری است

بروجرد - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان با تاکید بر ضرورت گفتمان سازی مظلومیت شهادت ۶۸ دانش آموز شهید بروجرد گفت: این مسئله از ابعاد علمی و اندیشه ای و در فضای دانشگاهی باید مورد تبیین قرار گیرد تا به یک جریان اصلی و گفتمان تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، مجید منعمی روز سه شنبه در نخستین همایش ملی حقوق کودک در پرتو قواعد حقوق بشردوستانه با رویکرد تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز حمله موشکی بروجرد در ۲۰ دیماه ۱۳۶۵ که توسط دانشگاه آیت الله بروجردی در محل سالن همایش اداره ارشاد شهرستان بروجرد برگزار شد، اظهار داشت: ما در کسوت دولت با تمام توان از این گفتمان حمایت می کنیم تا این موضوع به بهترین شکل تبیین و به گفتمانی موثر در ابعاد بین المللی تبدیل شود.

وی افزود: عراق به عنوان ابزار دست استکبار جهانی با حمله موشکی در دیماه سال ۱۳۶۵ به مدرسه ای در بروجرد باعث شهادت ۶۸ دانش آموز شد، دانش آموزانی که درگیر جنگ نبودند و بطور مظلومانه ای به شهادت رسیدند.

منعمی بیان کرد: در اتفاقات اخیر برخی کشورهای غربی با داعیه حقوق بشر مدعی این هستند که جمهوری اسلامی حقوق بشر را رعایت نمی کند در حالیکه شهادت ۶۸ دانش آموز در حمله موشکی سال ۶۵ در بروجرد و تبیین این اقدام سندی برای این است که بگوییم ما مدعی حقوق بشر هستیم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان با اشاره به ضرورت پردازش و تبیین این مسئله از بعد علمی و اندیشه ای اضافه کرد: ادبیات این گفتمان سازی ابتدا باید در فضاهای دانشگاهی و در بین نخبگان صورت گیرد و در ادامه به گفتمان در بین مسوولان تبدیل شود، مسیری که هم اکنون با فراخوان دانشگاه آیت الله بروجردی در پذیرش مقالات علمی تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز حمله موشکی بروجرد انجام شده و بعنوان سندی رسمی پیگری می شود.

وی با اشاره به حمایت دولت از این مسیر گفت: مسئله از نظر تبیینی در جایگاه خوبی قرار دارد.

مدیر علمی و پژوهشی مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری گفت: شهرستان بروجرد در جنگ تحمیلی ۴۰ بار مورد حمله هوایی رژیم بعث قرار گرفت.

احمدرضا توحیدی بیان کرد: حمله به مراکز علمی، صنعتی، مسکونی، کشتی‌ها و پالایشگاه‌ها و مناطق ممنوعه و هواپیماهای غیر نظامی ایران در مجموع در تمام جنگ ها ممنوع است ولی در هشت سال دفاع مقدس بسیاری از این مراکز در ایران مورد حمله دشمن واقع شد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه جنگ هشت سال طول داشت و چندین قطعنامه صادر شد اما شورای امنیت هیچ‌گاه کشور عراق را متهم به تجاوز نکرد.

توحیدی ادامه داد: خصمانه بودن تجاوز دشمنان علیه ایران در دوران دفاع مقدس با بمباران مدرسه در بروجرد و شهادت ۶۸ کودک دانش آموز روشن است.

وی یادآور شد: شهادت مظلومانه کودکان در بروجرد و شهرهای مختلف ایران در دوران دفاع مقدس بارها اتفاق افتاد که نشان از خوی وحشی‌گری رژیم بعث عراق دارد.

مدیر علمی و پژوهشی مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری گفت: دشمن همچنین آزار و اذیت اسرا و آزادگان بارها به نمایش گذاشت و برخی از اسرا را با شیوه های مختلف به شهادت رساندند.

وی اضافه کرد: رژیم بعث عراق در بخش شیمیایی نیز فعالیت‌های را داشته که اثرات بسیار مخربی به جا گذاشت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان نیز در این همایش با تاکید بر اینکه پرونده شهادت ۶۸ دانش آموز بروجردی در حمله موشکی سال ۶۵ تا همیشه باز است، گفت: مجامع بین المللی نمی توانند تا همیشه سکوت کنند و یک روز باید به این جنایت پاسخ بدهند.

حجت الاسلام هبت اله هاشمی افزود: ما دنبال نبش قبر نیستیم اما در بیان و رسیدگی به مظلومیت این کودکان کوتاهی شده است، این مدرسه باید قبله می شد و حریم پیدا می کرد اما نشد و این کوتاهی ماست، ما دنبال پول و غرامت نیستیم رسوایی چهره دشمن و بازکردن پرونده ای که یک عمر بر خود اسم حقوق بشر را گذاشته است، مطالبه و خواسته ما است.

وی افزود: وقتی با دادن یک فراخوان علمی برای بزرگداشت این شهدای دانش آموز اینگونه با استقبال ندا پاسخ داده می شود و مقالات زیادی از سراسر کشور به آن می رسد یعنی اثرات این همایش ها و مقالات ماندگار می شود .

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان گفت: اثرات همین مقالات و سخنرانی های علمی جمع می شود و با اثرگذاری آنها بساط ظلم برای همیشه جمع می شود و پیروزی نزدیک است. این پیروزی جهادی می خواهد که از بروجرد آغاز شده است و پرچم آن در لرستان، ایران و جهان تداوم خواهد یافت .

نخستین همایش ملی حقوق کودک در پرتو قواعد حقوق بشردوستانه با رویکرد تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز حمله موشکی بروجرد در ۲۰ دیماه ۱۳۶۵، امروز سه شنبه توسط دانشگاه آیت الله بروجردی در محل سالن همایش اداره ارشاد شهرستان بروجرد برگزار شد.

مخاصمات مسلحانه؛ کودکان و مددکاری، آثار روانشناختی مخاصمات مسلحانه بر کودکان، حقوق کودک و مسوولیت های نهادهای ملی و بین المللی، حقوق کودکان در مخاصمات مسلحانه از دیدگاه اسلامی با محوریت ویژه تبیین ابعاد علمی شهادت ۶۸ دانش آموز بروجرد از محورهای این همایش بود که با حضور اساتید و پژوهشگران این حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha