به گزارش ایرنا، وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب ۲۰ دی ماه روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان «سلطان سکه رفت، سلطان نان آمد /طرح هوشمندسازی یارانه نان شکست خورد؟» توضیح داد: این روزنامه مدعی است که سید محمد جلال مشاورز وزیر اقتصاد بیان کرده است که ۵ هزار تن آرد در نانواییها گم میشود که معادل ۵۰ میلیون عدد نان لواش است؛ این در حالی است که مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به احصای انحراف ۵ هزار تنی آرد نانواییها با اجرای فاز اول هوشمندسازی توزیع آرد و نان، این عدد را ۲۵درصد مصارف روزانه آرد نانواییها اعلام کرده و گفته است: انحراف ۵ هزار تنی آرد از شبکه نانواییها حذف میشود.
در حقیقت دولت سیزدهم به دلیل انحراف همیشگی اقتصاد بخش آرد و نان در دولتهای قبل که به دلیل اختصاص ارز ترجیحی به آرد نانواییها رخ می داد؛ تصمیم گرفت با اجرای طرح هوشمندسازی توزیع آرد و نان، این انحراف را به حداقل کاهش دهد.
دولت با اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی توزیع آرد و نان در کشور و با حاکمیت دادهها و سامانههای طراحی شده، متوجه انحراف ۵ هزار تنی آرد از شبکه نانواییها شد؛ اما تلاش دارد تا با اجرای فاز دوم طرح که به صورت آزمایشی در برخی مناطق کشور اجرا شده است و به زودی در سراسر کشور اجرا خواهد شد، این انحراف به طور کامل از بین برود. البته این رقم حدود ۲۵ درصد مصارف روزانه است و این انحراف ۲۵ درصدی براساس دادههای هوشمند به دست آمده است، اما ریشه تاریخی آن، نرخ ترجیحی آرد نانوایی و گندم و همچنین اقتصاد ضعیف زنجیره آرد و نان در کشور است و دولت امیدوار است با اجرای طرح دولت در هوشمندسازی آرد و نان این انحراف از بین برود.
همچنین در حال حاضر حدود ۹۸ درصد نانواییهای کشور زیر پوشش سامانه توزیع هوشمند آرد و نان قرار گرفتهاند و فقط یک تا دو درصد از نانواییها به دلیل مشکلات فنی و حقوقی، امکان نصب کارتخوان هوشمند نان را نداشتهاند که آن هم به زودی برطرف میشود.
در فاز دوم، اولاً تخصیص آرد به خبازیها براساس عملکرد تولید و فروش نان آنها خواهد بود و کمکهزینهای که بابت افزایش هزینه به نانواییها پرداخت میشود، افزایش خواهد یافت، چون دولت قصد ندارد قیمت نان را برای مردم افزایش دهد، اما در عین حال تأکید دارد جبران هزینه نانواییها انجام شود.
نکته دیگر اینکه چندین دهه است در کشور ما اقتصاد زنجیره نان به دلیل وجوه اجتماعی و نرخ ترجیحی آرد نانواییها دچار مشکل است و دولت قصد دارد با هوشمندسازی آرد، این انحراف را به حداقل کاهش دهد. دولت قصد ندارد به هیچ وجه نان را برای مردم سهمیهبندی کند و یا افزایش قیمتی در نان مصرفی مردم داشته باشد.
نظر شما