به گزارش ایرنا، دور دوم سفر رییس جمهور و اعضای هیات ۲۲ و ۲۳ دیماه جاری به استان یزد انجام می شود و انتظار اقشار مختلف مردم استان به خصوص مناطق محروم بازدید آیت الله رییسی برای گره گشایی از مشکلات این مناطق است.
در آستانه این سفر دوم رییس جمهور و هیات وزیران به استان یزد، شماری از مردم و مسئولان شهرستان ابرکوه در گفت و گو با گزارشگر ایرنا ضمن قدردانی از تلاشهایی که تاکنون برای پیشرفت این منطقه کمتر توسعه یافته استان صورت گرفته، برخی از مطالبات و خواستههای خود را بیان کردند.
رضا عمیقی یکی از فعالان فرهنگی ابرکوه به وجود دهها اثر تاریخی و فرهنگی در این شهرستان اشاره و ضمن خیر مقدم به رییس جمهور و هیات دولت، ساماندهی و استفاده بهتر از آثار موجود برای جذب گردشگران و توسعه صنعت گردشگری را خواستار شد.
تامین آب شرب پایدار و ایجاد کمربند غربی شهرستان ابرکوه
فاطمه کارگر دیگر شهروند ابرکوهی به اهمیت گسترش فضاهای فرهنگی و ورزشی برای اقشار مختلف به خصوص نوجوانان و جوانان اشاره و تقویت آنها را در شهر و مناطق روستایی یک ضرورت و مطالبه مهم ذکر کرد.
همچنین رضا امیدواری به مشکل آب شرب مردم در شهر و مناطق روستایی ابرکوه اشاره کرد که باید در این خصوص همانند سایر مناطق استان موضوع به جد در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
حسین کارگر ابرکوهی که از فرهنگیان منطقه است به اهمیت ایجاد زیر ساختهای لازم برای استقرار صنایع پاک، سبز و کم آبخواه برای تولید و ایجاد اشتغال مولد و پایدار اشاره و پیگیری آن را توسط دولتمردان خواستار شد.
نفسیه رضایی هم گفت: ابرکوه یک شهر تاریخی و فرهنگی است و دارای آثار و ابنیه مختلف است و باید محور گردشگری قرار گیرد و فرصت بهرهگیری از آنها با حضور افراد علاقهمند بیش از گذشته فراهم شود.
همچنین امام جمعه ابرکوه ضمن خیر مقدم به رییس جمهور و هیات دولت که به استان یزد سفر میکنند به اهمیت حضور میدانی و بررسی مسایل و مشکلات از نزدیک و ارتباط صمیمی با شهروندان اشاره و از تلاشهای صورت گرفته قدردانی کرد.
حجتالاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: چنانچه قبلا در نماز جمعه و بین مردم شهرستان مطرح کردهام باز هم ابراز امیدواری میکنم که این سفر آغازی بر پایان رنج آب در استان یزد باشد که مسئله اصلی و راهبردی است .
ایجاد کنار گذر غربی شهرستان ابرکوه جزو مطالبات مهم و همیشگی مردم است که باید در این خصوص بیش از گذشته اقدام مناسب صورت گرفته و آرزوی شهروندان محقق شودوی اظهار کرد: در بخش فرهنگی اولویت اول را رسیدگی به دانشگاه فرهنگیان میدانم که این مرکز علمی و فرهنگی میتواند نقشی تاثیرگذار برای استمرار بخشی به انقلاب و آگاهی بخشی به نسل آینده انقلاب داشته باشد که در این خصوص لازم است دانش آموختگان این دانشگاه تعهد و التزام و اعتقاداتشان به نظام و ولایت محرز شود.
امام جمعه ابرکوه بیان کرد: همچنین فرهنگ عمومی استان دستخوش آسیب خرده فرهنگهای وارداتی شده و شایسته است برای اتباع بیگانه و اقلیتهای مذهبی بومی در استان خودشان فکر و تدبیری اتخاذ شود .
حسینی گفت: در بخش کشاورزی، وزارت جهاد اجازه ندهد قطبهای کشاورزی استان بیش از این آسیب ببینند و زمینه حمایت بیشتر برای استان به ویژه شهرستانهای ابرکوه و خاتم به عنوان قطب کشاورزی فراهم شود.
وی تصریح کرد: مددجویان همچنان در رنج معیشت هستند و بانکها همچنان برای پرداخت وام دستور ندارند و زندگی مردم استان قفل کرده و برای حل مشکل باید چارهاندیشی درست و قوی صورت گیرد.
همچنین فرماندار ابرکوه ضمن خیرمقدم به رییس جمهور و هیات دولت که استان یزد و مناطق مختلف سفر میکنند به اهم مطالبات مردم و مسئولان این شهرستان در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: امیدوارم دور دوم سفر رییس جمهور و اعضای هیات دولت همانند منشا خیر برای مردم باشد.
محمد هادی زارع زاده افزود: یکی از اصلیترین نیازهای شهرستان ابرکوه مشکل کمبود آب شرب مردم است که باید از خارج حوزه استان برای این منطقه پیگیری و تامین لازم صورت گیرد.
وی اظهار کرد: تمدید مجوز و ایجاد زمینه لازم برای پالایشگاه گاز در شهرستا ابرکوه برای تحقق اهداف و برنامهها که نقش مهمی در توسعه منطقه دارد جزو مطالبات مهمی است که امیدواریم پیگیری و اقدام شود.
این مسئول بیان کرد: ایجاد کنار گذر غربی شهرستان ابرکوه جزو مطالبات مهم و همیشگی مردم است که باید در این خصوص بیش از گذشته اقدام مناسب صورت گرفته و آرزوی شهروندان محقق شود.
زارع زاده به ضرورت ایجاد زیرساخت لازم برای احداث منطقه ویژه اقتصادی شهرستان ابرکوه که یک مطالبه اساسی است اشاره و پیگیری و اجرای آن را توسط دولت خواستار شد که نقش مهمی در تحقق اهداف و خدمت به مردم دارد.
در استان یزد شهرستان ابرکوه جاذبههای منحصر به فردی دارد و یکی از شهرهای نمونه گردشگری ایران است، وجود ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی که سرو ۴۵۰۰ ساله آن به عنوان کهنسال ترین موجود زنده ایران، نمادی زنده از تاریخ کهن این شهر است.
از جمله تولیدات دستی ابرکوه میتوان از نمدمالی، گیوهدوزی ،گلیمبافی ، قفل سازی ،چنته بافی ، پاپیه ماشه ،منبت چوب ، معرق چوب ، مشبک چوب ،حجم سازی ، نگارگری ، نقاشی روی شیشه ، نقاشی روی پارچه ،قلمزنی روی مس ،چهلتکه دوزی و چرمدوزی نام برداز مجموع آثار تاریخی و طبیعی ابرکوه تاکنون ۱۴۵ اثر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است که سه اثر طبیعی، ۲ موزه مردمشناسی و گنجینه عبرت، خانه آقازاده (طرح پشت اسکناس ۲۰ هزار ریالی)، قلعههای تاریخی ، مسجد جامع ، گنبد عالی و بافت تاریخی ۱۶۲ هکتاری ابرکوه از جاذبه های دیدنی این شهر محسوب می شود و از ۱۶ شهر نمونه گردشگری کشور سه شهر آن ابرکوه ، میبد و تفت در استان یزد قرار دارد.
ابرکوه چندین درخت دیر زیست دارد که معروفترین آن سرو کهنسالی است که با عنوان مسن ترین موجود زنده ایران و دومین درخت کهنسال جهان، دومین اثر طبیعی کشور است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
دانشمندان قدمت سرو تاریخی ابرکوه را بیش از چهار هزار سال تخمین زدهاند، تنه این درخت چهار و نیم متر قطر دارد، محیط ساقه آن ۱۸ متر و ارتفاع درخت نیز حدود ۲۵ متر است و از جاذبه هایی محسوب می شود که مسافر و گردشگر داخلی و خارجی علاقه زیادی به دیدن آن دارند.
شهرستان ابرکوه هشت روستای هدف و نمونه گردشگری نیز به نام های شهرسب، هارونی، هک، به داف، فراغه، اسفند آباد ، کفه نصرتآباد و احمدآباد دارد که برخی آثار تاریخی در این روستاها مانند قلعه شهرسب در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
بخشی از جمعیت ۵۵ هزار نفری شهرستان ابرکوه را عشایر تشکیل میدهند، آنها در کنار یکجانشینان منطقه در خلق هنرهای دستی مشارکت دارند که علاوه بر عرضه در بازارهای استان یزد در جشنواره صنایعدستی سایر استانها نیز عرضه میشود.
از جمله تولیدات دستی میتوان از نمدمالی، گیوهدوزی ،گلیمبافی ، قفل سازی ،چنته بافی ، پاپیه ماشه ،منبت چوب ، معرق چوب ، مشبک چوب ،حجم سازی ، نگارگری ، نقاشی روی شیشه ، نقاشی روی پارچه ،قلمزنی روی مس ،چهلتکه دوزی و چرمدوزی نام برد.
سه صنایعدستی شهرستان ابرکوه شامل گیوه دوزی، قفلسازی و چنته بافی است که در فهرست آثار ناملموس ایران ثبت شد.
شهرستان ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری شهر یزد قرار دارد.
نظر شما