به گزارش ایرنا، مجید کیانی روز چهارشنبه در نشست با رئیس اتاق تعاون ایران ضمن تشریح مزایا و تسهیلات قانونی منطقه آزاد ارس، اظهار داشت: امروز ارس خواستگاه فعالیت درحوزههای تجارت، صنعت و گردشگری است و تلاشمان بر این بوده در تمامی زمینهها توسعه بهصورت همگون انجام گیرد و در همین راستا اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است و عمده این موفقیتها مرهون حضور سرمایهگذاران و فعالین اقتصادی و توسعه صادرات است.
وی عنوان کرد: در سیاستهای پیشبینی شده منطقه آزاد ارس به عنوان هاب لجستیک معرفی شده و این نیازمند تامین و یا تکمیل زیرساختهای مورد نیاز این حوزه از جمله جاده، ریل و فرودگاه میباشد، از همینرو پیگیر بازگشایی جاده مسیر نخجوان به ارمنستان میباشیم و این مسیر با کوتاه کردن زمان و مسافت میتواند مهمترین نقش را از لحاظ کارایی و چابکی ایفا و جلفا را به بندر ترانس کاسپین متصل کند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به اینکه تاکنون نزدیک به ۳ هزار کشنده از طریق مرزهای منطقه آزاد ارس وارد کشور شده است، توضیح داد: جهت فعالسازی هاب لجستیک ارس و از طرفی با توجه به اینکه عمده محصولات تولیدی در این منطقه به روسیه صادر میشود، اکنون ارس نیازمند صدور مجوز پنج هزار کشنده پلاک ارس میباشد تا در مسیر کشورهای حوزه قفقاز از جمله ارمنستان، روسیه و گرجستان تردد داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشندههای با طول عمر زیر ۲ سال پلاک میشوند و به دنبال آنیم مجوز صدور پلاک ارس برای کشندههایی با پنج سال کارکرد نیز صادر شود.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران نیز در این دیدار گفت: با توجه به ظرفیتها و امکاناتی که در منطقه آزاد ارس وجود دارد، تلاش خواهیم کرد زمینه حضور و آشنایی شرکتهای روسی در منطقه آزاد ارس را فراهم کنیم، روسها از سرمایهگذاری و همکاری با ارس استقبال خواهند کرد.
وی اضافه کرد: طی تفاهمنامه فی مابین با یک شرکت تعاونی روسی دارنده بزرگترین فروشگاه زنجیرهای در روسیه با بیش از ۳۰ هزار شعبه فروشگاهی، امیدواریم در آینده این همکاری بهصورت سه جانبه و با مشارکت منطقه آزاد ارس ادامه یابد.
رئیس اتاق تعاون ایران با اعلام آمادگی جهت همکاری با سازمان منطقه آزاد ارس و فعالین اقتصادی آن، تاکید کرد: طی جلساتی که با کمسیونهای صادرات و کشاورزی خواهیم داشت از تعدادی از واحدهای تولیدی ارس جهت حضور در جلسه و معرفی محصولاتشان دعوت خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، حضور فعال ارس در نمایشگاههای تخصصی ترکیه، جذب دانشجویان ترکیه در پردیسهای بینالمللی ارس و ایجاد مناطق آزاد مشترک از دیگر مواردی بود که در این دیدار در خصوص آنها بحث و تبادل نظر شد.
منطقه آزاد ارس در محدوده ای به وسعت ۵۱ هزار هکتار در شمالغرب ایران در نقطه صفر مرزی در مجاورت با کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان استقرار یافته است.
بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی در منطقه آزاد ارس فعالیت دارند و به عنوان صنعتیترین منطقه آزاد کشور شناخته می شود.
نظر شما