ادعای نشریه انگلیسی درباره تجدید نظر تمرکز لندن درخصوص مذاکرات هسته‌ای

لندن – ایرنا – یک نشریه انگلیسی با انتشار گزارشی به نقل از منابع دولت لندن ادعا کرد که این کشور در پی اعدام علیرضا اکبری جاسوس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس در ایران، در حال تجدید درباره تمرکزش پیرامون مذاکرات هسته‌ای است.

هفته‌نامه ساندی تلگراف بامداد یکشنبه گزارش داد که مقام دولت لندن ادعا کرده است که «چشم‌انداز» روند مذاکرات به طور قابل توجهی تغییر کرده و انگلیس در حال بررسی گزینه‌های خود در این رابطه است.

این نشریه انگلیسی به نقل از این مقام که نامش فاش نشد ، نوشت: «در طول مدتی که ما با آن (مذاکرات هسته‌ای) سروکار داشتیم، چشم‌انداز و جریان به طور کامل تغییر کرده است – این مساله عمدتاً به دلیل رفتار رژیم ایران است». وی افزود که «تمام گزینه‌ها» در پی اعدام اکبری در دست بررسی است.

اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری، محکوم به افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در روز شنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۱ با واکنش‌های مداخله‌جویانه مقام‌های لندن مواجه شد. نخست وزیر، وزیر امور خارجه و شماری از نمایندگان طرفدار رژیم صهیونیستی و گروهک تروریستی منافقین، به واسطه تابعیت مضاعف نامبرده و با گرفتن ژست بشردوستی، اجرای حکم دادگاه ایران را محکوم کرده و برلزوم تشدید فشارها علیه ایران تاکید کردند.

جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در اظهاراتی مداخله‌جویانه با اشاره به احضار کاردار سفارت کشورمان در لندن ادعا کرد که اقدام ایران بی‌پاسخ نمی‌ماند. ساعاتی بعد وی از تحریم دادستان کل ایران خبر داد و متعاقبا در توئیتی اعلام کرد که سفیر لندن را برای رایزنی از تهران فراخوانده است. کلورلی مدعی شد که پاسخ لندن به اعدام اکبری محدود به این اقدامات نخواهد بود.

بر اساس گزارش ساندی تلگراف، کلورلی قرار است روز دوشنبه راهی واشنگتن شود و با همتای آمریکایی خود دیدار کند. این نشریه انگلیسی نوشت که دو طرف درباره ایران تبادل‌نظر خواهند کرد.

ادعای ساندی تلگراف درباره تجدید نظر لندن پیرامون مذاکرات هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات درباره از سرگیری اجرای کامل برجام، پس از ماه‌ها رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک به مرحله‌ای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم‌ها به صورت حداکثری رفع و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha