به گزارش ایرنا، المرزوقی در گفت وگو با شبکه "الجزیره" قطر اظهار کرد: تظاهرات امروز نشان داد که مردم تونس به دنبال یک نظام دمکراتیک غیر فردی هستند.
وی افزود: تظاهرات سالگرد انقلاب تونس نشان داد که همگی در مخالفت با کودتا و بازگشت به قانون انقلاب متفق القول هستند.
المرزوقی بدون نام بردن از کشوری خاص تنها گفت که برخی کشورهای منطقهای و جهانی برای به شکست کشاندن انقلاب تونس تلاش کردند.
وی تأکید کرد: انقلاب تونس همچنان ادامه و این امیدواری وجود دارد و انقلاب بار دیگر از نو آغاز خواهد شد.
شهروندان تونسی روز شنبه و در دوازدهمین سالروز سقوط زین العابدین بن علی به دعوت برخی از احزاب سیاسی مانند جنبش النهضه به خیابان ها آمدند.
در پایتخت این کشور تظاهر کنندگان مقابل وزارت کشور تجمع کردند و با سردادن شعارهایی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شدند.
نیروهای امنیتی تونس از نزدیک شدن تظاهر کنندگان به کاخ ریاست جمهوری جلوگیری کردند.
جنبش النهضه از تونسی ها خواسته بود با حضور گسترده در این تظاهرات اعتراضی اقدامات انجام شده توسط قیس سعید رئیس جمهوری این کشور در ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) و وخیم شدن اوضاع اقتصادی کشور را محکوم کنند.
این جنبش از تظاهرکنندگان خواست تا با شعارهای اعتراضی، از رئیس جمهور بخواهند کناره گیری و شرایط را برای برگزاری انتخابات زود هنگام فراهم کند.
قیس سعید جمعه شب و ساعاتی پیش از آغاز تظاهرات روز شنبه با حضور در خیابان هایی که قرار بود محل اجتماع تظاهرکنندگان باشد، گفت: این کشور جای مزدوران و خائنان نیست.
وی افزود: کسانی که کشور را متهم به وجود فضای پلیسی و دیکتاتوری می کنند، می خواهند این کشور را ویران کنند.
سعید از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد ۱۴۰۰) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
مخالفان سعید وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند اما قیس سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
انتخابات پارلمانی اخیر تونس که ۲۶ آذرماه زیر سایه تحریم آن از سوی ائتلاف ۱۲ حزب از جمله النهضه، قلب تونس، ائتلاف الکرامه، جریان مردم سالاری و آزاد برگزار شد و با حضور بسیار کمرنگ مردم روبرو شد.
هیأت عالی مستقل انتخابات تونس، میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی در این کشور را ۱۱.۲۲ درصد اعلام کرد.
راشد الغنوسی رئیس حزب اسلامگرای النهضه تونس گفت که مشارکت بسیار پایین در این انتخابات پارلمانی معتبرترین پاسخ مردم در رد مسیری است که قیس سعید رئیس جمهور آن را در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ آغاز کرد.
نظر شما