«محمد اسکندری» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سیاستهای دولت مردمی اکنون در مناطق روستایی از طریق جلب مشارکت اهالی برای توسعه اقتصادی، هدایت سرمایهگذاران به مناطق روستایی، استفاده از ظرفیت خیران و تزریق اعتبار دولتی دنبال میشود و برنامههای گسترده دیگری نیز برای تقویت اقتصاد این مناطق وجود دارد.
تاکید بر درآمدزایی دهیاریها با اعطای تسهیلات هشت درصدی
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی بر درآمدزایی دهیاریها تاکید کرد و گفت: در همین زمینه طرحی برای اعطای تسهیلات هشت درصدی از طریق پستبانک به دهیاریهای استان آماده شده است که بر اساس آن دهیاریها با ۱۰ درصد آورده و ۹۰ درصد تسهیلات میتوانند نسبت به سرمایهگذاری و درآمدزایی اقدام کنند.
«اسکندری» افزود: درآمدزایی دهیاریها در کنار واریز اعتبارات دولتی میتواند یک پشتوانه مالی برای دهیاران ایجاد کرده و آنها را از اتکای صرف به منابع دولتی فارغ کند؛ علاوه بر آن خرید ۷۰ به ۳۰ ماشینآلات از سوی دهیاریها و تعاونیهای روستایی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی در مورد روند توسعه در روستاهای فاقد دهیاری نیز بیان کرد: اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده روستاهای فاقد دهیاری به حساب فرمانداریهای استان واریز میشود و پس از تشکیل کمیته برنامهریزی شهرستان، به طرحهای اولویتدار اختصاص مییابد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی: هفته گذشته ۱۲ طرح موثر روستایی با ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار برای روستاهای فاقد دهیاری مراغه مصوب شدوی اضافه کرد: هفته گذشته ۱۲ طرح موثر روستایی با ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار برای روستاهای فاقد دهیاری مراغه مصوب شد که انعقاد تفاهمنامهها و عملیات اجرایی آنها به سرعت انجام میشود.
هدف نهایی مهاجرت معکوس روستاییان است
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی به اجرای دورههای حکمرانی روستایی، توانمندسازی دهیاران، توانمندسازی مسئولان مالی و فنی و همچنین آموزش اعضای شوراهای اسلامی روستاها در سطح استان اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر آنها، توسعه زیرساختها و اشتغال روستایی نیز در دستور کار قرار دارد و هدف نهایی مهاجرت معکوس روستاییان است.
به گزارش ایرنا «اسکندری» مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجانشرقی پیش از این افزایش تزریق اعتبار به دهیاریهای استان در سال جاری را تا ۴۵۰ میلیارد تومان پیشبینی کرده بود.
آذربایجانشرقی سههزار و ۷۶ روستا دارد که ۳۴۹ مورد از آنها فاقد سکنه است و ۲ هزار و ۲۰ روستا نیز از جمعیت بالای ۲۰ خانوار برخوردار میباشد؛ سال گذشته ۳۵۴ میلیارد تومان اعتبار به دهیارهای استان تزریق شده بود.
نظر شما