به گزارش ایرنا، رزمندگان یمنی سال گذشته در چنین روزی پس از بارها تذکر به سران ابوظبی در جریان عملیات ویژه «طوفان یمن» بطور همزمان با پهپاد و موشک سه تانکر حامل نفت در پالایشگاه نفت شرکت ادنوک در منطقه المصفح و محوطه ساختوسازهای جدید در فرودگاه بینالمللی ابوظبی را هدف قرار دادند. حملاتی که در عین ناباوری مقامات اماراتی و حامیان آنها انجام شد و سامانههای پدافند هوایی این کشور نیز نتوانستد عکس العمل مناسبی در مقابله با موشکها و پهپادهای یمنی از خود نشان دهند.
هرچند مقامات امارات سعی کردند که این حملات موشکی و پهپادی را ابتدا مخفی و سپس کم اهمیت جلوه دهند، ولی خبرهای منتشره از منابع مختلف عربی و غربی، حکایت از دقت و شدت این حمله داشت، به حدی که موجب تعطیلی برخی از شرکتهای خارجی فعال در امارات و فرار شهروندان غربی ساکن این کشور شد.
ترس و نگرانی از حملات موفق رزمندگان یمنی به امارات موجب شد تا مقامات این کشور برای تکرار نشدن حملات موشکی و پهپادی انصارالله به عمق خاک خود التماس کنند زیرا آنها به خوبی میدانستند که ادامه این روند، این کشور حاشیه خلیج فارس را با مشکلات فراوانی روبه رو خواهد کرد.
در پی این حمله، منابع یمنی اعلام کردند که دیپلماتهای ارشد امارات با دولت نجات ملی یمن تماس گرفته و «ملتمسانه» خواستار توقف عملیات نیروهای این کشور طی روزهای بعدی شدند. به گفته این منابع، دیپلماتهای اماراتی به مسئولان یمنی گفتند که در ازای توقف حملات یمن، نیروهای اماراتی نیز به صورت «تدریجی» از یمن خارج خواهند شد.
دولت نجات ملی یمن در صنعاء نیز در پاسخ به این درخواست تاکید کرد که فقط به یک شرط، عملیات تلافی جویانه موشکی و پهپادی خود علیه امارات را متوقف میکند و آن هم زمانی است که این کشور خیلی سریع از عرصه جنگ ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان علیه ملت یمن خارج شود.
حمله پهپادی ۲۷ دی سال ۱۴۰۰ نیروهای مسلح یمن به تاسیسات مهم امارات، یکی از گزینههایی بود که معادلات جنگ هفتساله علیه مردم مظلوم یمن را تغییر داد و موجب شد تا ابوظبی به تدریج نیروهای خود را از یمن خارج کند و تنها به سرمایهگذاری بر روی نیروهای مزدور خود در جنوب این کشور تکیه کند.
شاخص این حمله از این جهت نیز مورد توجه است که اشتباه محاسباتی امارات در اعتماد به آمریکا و دلبستگی به سلاحهای خریداری شده از واشنگتن و کشورهای غربی برای تامین امنیت خود را بیش از پیش عیان کرد زیرا به رغم هزینههای سرسامآور امارات در خرید تسلیحات و سامانه های پدافندی پیشرفته غربی و میزبانی از نیروهای آمریکایی، ابوظبی نتوانست حمله پهپادی و موشکی دولت نجات ملی یمن به عمق خاک و تاسیسات مهم اقتصادی خود را مهار کند و مغلوب قدرت نمایی نیروهای مسلح یمن شد.
از سوی دیگر، امارات که پیش از این حمله در خیانتی آشکار به جهان اسلام و مردم فلسطین با دشمن اشغالگر صهیونیستی توافق سازش موسوم به "توافق ابراهیم" و عادیسازی روابط را منعقد کرده بود، انتظار داشت تا برای دفاع از خود مورد حمایت «تل آویو» قرار گیرد و به همین منظور پس از حمله پهپادی و موشکی انصارالله به مراکز یاد شده در ابوظبی، دولت امارات اعلام کرد که قصد دارد برای تقویت سامانه پدافندی خود و مقابله با حملات آینده دولت نجات ملی یمن، سامانه پدافندی موسوم به "گنبدآهنین" را از رژیم صهیونیستی خریداری کند.
ابوظبی که تا پیش از این، در چارچوب توافق سازش ابراهیم رویای در اختیارگرفتن سلاحهای نظامی پیشرفته اسرائیلی و آمریکایی را در سر داشت و باتوجه به اینکه به رغم برخورداری از سامانههای پدافند هوایی غربی – شرقی نتوانست موشکها و پهپادهای یمنیها را رهگیری کند، به فکر خرید سامانه موسوم به "گنبد آهنین" از رژیم اسرائیل افتاد اما با پاسخ منفی این رژیم مواجه شد.
رسانههای صهیونیست همچون روزنامههای «معاریو» و «یسرائیل هیوم» در آن زمان فاش کردند که نهادهای امنیتی این رژیم مخالف فروش سامانه ضدهوایی گنبد آهنین به امارات هستند.
چند روز پس از حمله پهپادی و موشکی ارتش دولت نجات ملی یمن به عمق خاک امارات، روزنامه صهیونیستی معاریو اعلام کرد که نهادهای امنیتی رژیم اسرائیل نسبت به فروش فناوری و سامانههای پیشرفته به ویژه سامانههای ضدهوایی به شرکای جدید این رژیم (کشورهایی که روابط خود با تلآویو را عادیسازی کرده اند) هیچ تمایلی ندارند.
به نوشته این روزنامه، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از تصمیم قبلی خود در رابطه با مخالفت با فروش تجهیزات سایبری به امارات منصرف شد اما همچنان مخالف فروش سامانههای ضدهوایی به این کشور است.
روزنامه صهیونیست یسرائیل هیوم نیز آن زمان عنوان کرد که علت مخالفت نهادها و سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی با فروش سامانههای ضدهوایی و تجهیزات نظامی به دیگر کشورها، نگرانی از افشای فناوری و اطلاعات حساس است.
حمله پهپادی و موشکی ارتش دولت نجات ملی یمنه در چنین روزی به تاسیسات نفتی و فرودگاهی ابوظبی ضمن اینکه قدرت و توانمندی ارتش یمن و مقاومت این کشور را به رخ کشورهایی که در منطقه در راه خدمت به آمریکا و رژیم اسرائیل حرکت می کنند میکنند، کشید به این کشورها نشان داد که رژیم صهیونیستی و آمریکا خیرخواه کشورهای منطقه نیستند و همواره درصدد تضعیف کشورهای منطقه و توسعه هژمونی خود هستند و نباید به آنها متکی و خوشبین بود.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد اینکه امارات به رغم آنکه پس از حمله یاد شده اعلام کرد که نیروهای خود را از یمن خارج کرده است اما همچنان با حمایت از مزدوران خود به اشغال برخی از استانها و جزایر یمن ادامه میدهد و در این خصوص چندین بار هشدارهای لازم را از سوی مقامات دولت نجات ملی یمن و جنبش انصارالله این کشور دریافت کرده است.
در این پیوند، جنبش انصارالله یمن ۲۵ آذر امسال امارات را به عنوان عضو تأثیرگذار در ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان به حمله تهدید کرد و گفت که اشغاگری ابوظبی را با موشک و پهپاد پاسخ خواهد داد.
«عبدالله النعمی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در حساب توئیتری خود نوشت: امارات فکر میکند زرنگ است و اشغال برخی از استانها و جزایر یمن و تحویل آن به نیروهای اسرائیلی و انگلیسی و آمریکایی، برای اماراتی ها ارمغانی از موشکهای بالستیک و پهپاد را به همراه خواهد آورد.
این عضو ارشد جنبش انصارالله یمن از امارات خواست که در محاسبات و نقش ویرانگر خود در یمن تجدید نظر کند.
وی در این باره تاکید کرد: اگر ملت یمن تنها سلاحی که در دست داشته باشند، سنگ باشد، جنگی علیه امارات به راه خواهد انداخت که در محاسباتش در قبال یمن تجدید نظر کند.
النعمی اضافه کرد: اکنون که ما موشکهای بالستیک و پهپاد در اختیار داریم، این کشور کوچک (امارات) را مجبور خواهیم کرد که سرعقل بیاید و در برابر جهانیان [نسبت به مشارکت در حمله به یمن] توبه کند.
این مقام جنبش انصارالله یمن با بیان اینکه نیروهای مسلح یمن در آمادگی بسیار بالا به سر میبرند، تأکید کرد: نیروهای انصارالله در طول آتش بس چند ماه اخیر توانسته است، پیشرفهای ویژهای در زمینه ساخت تجهیزات نظامی به دست آورد و دشمن [ائتلاف متجاوز عربی] را در صورتی که بخواهد به محاصره و کشتار مردم یمن ادامه دهد، پشیمان خواهد کرد.
از اینرو مقامات ابوظبی باید درک کنند که نیروهای مسلح یمن و در راس آنها رزمندگان انصارالله نسبت به یکسال گذشته از قدرت و توانایی بیشتری برخوردار شدهاند و با در نظر گرفتن هشدارهای صنعا باید از تکرار اشتباهات خودداری کنند و موجب نشوند که حمله پهپادی و موشکی سال گذشته به تاسیسات نفتی و فرودگاهی ابوظبی تکرار شود.
امارات و عربستان باید بگذارند که مردم یمن سرنوشت خود را تعیین کنند و با اعمال قدرت نظامی و کشتار هزاران یمنی بیگناه به دنبال تحمیل نظرات خود به یمنیها نباشند و بدانند که یمنیها هیچگاه زیربار دولتهای دست نشانده نخواهند رفت و از کشور و شرف خود مقتدرانه دفاع خواهند کرد.
نظر شما