به گزارش ایرنا، حامد قادرزاده روز سهشنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کردستان در سنندج اظهار کرد: بی شک در شرایط کنونی اگر واحدهای تولیدی مورد حمایت قرار نگیرند شاهد استمرار فعالیت آنها نخواهیم بود و هزینه این مسئله برای جامعه زیاد خواهد بود.
وی افزود: عدهای به دنبال تضعیف توان و قدرت فعالان اقتصادی هستند و بیشتر پول نقد را در بازار به سمت فعالیتهای غیرتولیدی هدایت می کنند، بنابراین مهیا کردن شرایط سرمایه گذاری و حمایت از تولیدکنندگان فعلی در وضعیت کنونی امری ضروری است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: با توجه به اینکه در دین اسلام واحد تولیدی در معرض ورشکستگی، مشمول زکات میشود، این مسئله بیانگر آن است که باید هر کاری که نیاز است انجام شود تا فعالیت اقتصادی متوقف نشود.
قادرزاده با تاکید بر اینکه برای طرح های تولیدی در استان باید پیوست فرهنگی و سیاسی آن تهیه شود، گفت: در اجرای بسیاری از طرح ها تنها هزینه مادی مربوط به آنها مطرح نیست و باید منفعت هزینه اجتماعی هم مدنظر قرار گیرد.
اجرای ۷۲ درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید کردستان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با ارائه گزارش عملکردی از روند فعالیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، اظهار کرد: از ابتدای تشکیل این کارگروه تاکنون ۱۸۰ جلسه تشکیل و یک هزار و ۵۵۳ پرونده هم مطرح شده است.
بختیار خلیقی تعداد مصوبات این کارگروه را ۲ هزار و ۷۷۰ مورد خواند و ادامه داد: از مجموع مصوبات این کارگروه تاکنون ۲ هزار و پنج مصوبه به عبارتی ۷۲ درصد آن اجرایی شد.
وی با اشاره به اینکه ۷۶۵ مصوبه معادل ۲۸ درصد کل مصوبات این کارگروه در دست اقدام و پیگیری است، گفت: یک هزار و ۲۹۷ مصوبه انجام شده بانکی، ۵۴ مصوبه مالیاتی و مابقی هم مربوط به سایر مسائل پیش روی واحدهای تولیدی بوده که برطرف شده است.
در این جلسه کارگروه برای رفع مشکلات ۱۳ طرح تصمیم گیری شد و مصوباتی به تصویب رسید. یکی از این طرحها، طرح مجتمع خدمات رفاهی نگین رفاه زاگرس بود که به گفته مجری این مجتمع، تاکنون در ۳۰ جلسه کارگروه ملی و استانی، مشکلات آن مطرح شده است.
لزوم تعیین تکلیف طرح سرمایهگذاری مجتمع رفاهی در استان بعد از گذشت ۱۰ سال
قادری، سرمایهگذار این مجتمع با اشاره به اینکه چهار استاندار و سه رییس جمهور در کشور تغییر کرده و در جلساتی با حضور این مسئولان مصوباتی برای پرداخت تسهیلات و اجرای سریع این طرح مطرح شد، اظهار کرد: ما آمادگی اجرای طرح و سرمایه گذاری در آن را داریم و در مقابل هم خواهان حمایت از سوی مسئولان و رفع بلاتکلیفی هستیم.
وی ادامه داد: ۱۵ آیتم طراحی شده در این مجتمع را که در اوایل دهه ۹۰ با ۱۶ میلیارد تومان می توانستیم اجرایی کنیم اکنون با حدود یک هزار میلیارد تومان هم به سختی قابلیت اجرا شدن دارد.
این سرمایه گذار گفت: ما نقشی در ایجاد گرانی و تورم نداشته و نداریم ولی با این وجود هم در چنین شرایطی حاضر به فعالیت اقتصادی هستیم.
مدیر امور شعب بانک سپه کردستان در این جلسه بیان کرد: تاکنون سه میلیارد تومان به طرح مجتمع رفاهی پرداخت کردیم که طبق قانون عملیات بانکی باید تقسیط آن انجام شود سپس امکان امهال وام مقدور است.
محمد یوسفی با بیان اینکه از نظر کارشناسان این بانک طرح مجتمع رفاهی توجیه اقتصادی ندارد، افزود: اگر طرح توجیه داشته باشد وام تصویب شده برای این سرمایه گذار به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان را پرداخت خواهیم کرد.
معاون سازمان بازرسی استان کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه پرونده مربوط به طرح مجتمع رفاهی نگین رفاه زاگرس در این سازمان تشکیل شده است، اظهار کرد: این طرح و وام مورد تقاضای آن در کارگروه ملی رفع موانع تولید مصوب شده است.
شهامت با اشاره به اینکه افزون بر ۱۰ سال از مطرح شدن این طرح در استان می گذرد، افزود: با استفاده از کارشناسان خبره بانکی در حال بررسی وضعیت این طرح در استان هستیم.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری استانداری کردستان هم در این جلسه بیان کرد: ۱۷ هزار مترمربع زمین در مسیر کریدور شمال به جنوب که در آن مجتمع های رفاهی وجود ندارد، به این طرح اختصاص پیدا کرده است.
سیدکمال حسینی با اشاره به اینکه در این مسیر باتوجه به اجرای منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه- مریوان وجود مجتمع رفاهی نیازی اساسی است، افزود: سال ۱۳۹۵ این طرح به عنوان یکی از طرح های اولویت دار بخش گردشگری استان مطرح شد.
بیشترین وقت این جلسه در بین طرح های مطرح شده به مجتمع رفاهی اختصاص یافت که مصوب شد سرمایه گذار اقدام به تعیین تکلیف اقساط وام دریافت شده از بانک سپه کند تا مصوبه سفر رییس جمهور در ارتباط با این طرح لازم الاجرا شود.
نظر شما