رئیس کمیسیون اروپا: باید در پی همکاری با چین باشیم

تهران – ایرنا – اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا گفت: اتحادیه اروپا باید به جای جدایی از چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، با این کشور در حوزه فناوری های پاک، در سطح برابر، همکاری و مبادلات بازرگانی داشته باشد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ فون درلاین در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، افزود: چین، تقویت نوآوری ها و تولید در حوزه فناوری های پاک را در اولویت اصلی برنامه پنج ساله خود قرار داده به گونه ای که در بخش هایی مانند ساخت خودروهای برقی و صفحات خورشیدی در جایگاه مسلط جهان، قرار گرفته است.

به گفته بالاترین مقام اتحادیه اروپا، رقابت در حوزه قطع انتشار گازهای گلخانه ای باید در سطح مساوی و برابر باشد، درحالی که دولت چین، یارانه زیادی در اختیار صنایع خود می گذارد و دسترسی شرکت های اتحادیه اروپا را به بازارهایش محدود می کند و چین شرکت های انرژی محور را با وعده هایی مانند فراهم کردن انرژی ارزان، هزینه پائین نیروی کار و مقررات سهل گیرانه، به انتقال تاسیسات خود به این کشور، ترغیب می کند.

فون درلاین گفت: از آنجا که هنوز به همکاری و مبادلات تجاری با چین، به ویژه در حوزه انتقال به فناوری های پاک نیازمند هستیم، باید به جای جدایی از این کشور، بر کاهش تهدیدها و مخاطرات آن تمرکز کنیم که به معنای کاربرد ابزارهای بازرگانی و دفاع داخلی اتحادیه اروپا مانند مقررات پرداخت یارانه های خارجی است که اخیرا به اجرا گذاشته شده است.

این مقام اروپایی هشدار داد: در صورتی که دریابیم یارانه ها در بازارهای تدارکاتی یا دیگر بازارهایمان اختلال ایجاد می کنند، در تحقیق در این باره تردید به خود راه نخواهیم داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شین هوا؛ تجارت خارجی چین در سال ۲۰۲۲ به رغم چالش های پیش روی این کشور از جمله مبارزه با همه گیری کرونا و شرایط سخت اقتصاد در سطح جهانی، با رشد همراه شده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

بر اساس این گزارش، واردات و صادرات این کشور با اتحادیه اروپا و ایالات متحده به ترتیب ۱۵، ۵.۶ و ۳.۷ درصد، با کشورهای طرح یک کمربند- یک جاده ۱۹.۴ درصد و با سایر اعضای مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای ۷.۵ درصد افزایش یافته است.

ارزش تجارت خارجی چین در سال ۲۰۲۲ به ۴۲.۰۷ تریلیون یوان رسید که در مقایسه با سال گذشته میلادی ۷.۷ درصد افزایش یافته است. صادرات چین در سال ۲۰۲۰ با ۱۰.۵ درصد افزایش به ۲۳.۹۷ تریلیون یوان و میزان واردات چین با ۴.۳ درصد افزایش به ۱۸.۱ تریلیون یوان رسیده است.

بر اساس گزارش اداره کل گمرک چین در بازه زمانی ۶ ساله پیاپی، اقتصاد چین با رشد همراه بوده و ارزش تجارت خارجی برای نخستین بار از ۴۰ تریلیون یوان فراتر رفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha