به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «خبرنی» اردن، حادثه تیراندازی «زیف مویال» نگهبان سفارت رژیم صهیونیستی در امان در سال ۲۰۱۷ میلادی به کشته شدن دو اردنی به نام های «محمد الجواوده» و «بشار الحمارنه» و زخمی شدن یک راننده اردنی به نام «ماهر فارس محمد ابراهیم» منجرشد.
راننده اردنی که بر اثر اصابت گلوله دچار ۸۰ درصد معلولیت و از کار افتادگی شده بود، شکایتی را علیه سفارت رژیم صهیونیستی در کشور خود تنظیم و درخواست دریافت غرامت کرد.
در پی طرح این شکایت و بررسی آن، دادگاه سرانجام با صدور حکمی، سفارت رژیم صهیونیستی در امان را به پرداخت ۳۵۷ هزار دینار اردنی (۵۰۰ هزار دلار) محکوم کرد.
درپی این حادثه تنش در روابط امان و تل آویو شکل گرفت و کارکنان سفارت رژیم صهیونیستی در امان به سرزمین های اشغالی بازگشتند.
دولت اردن، بازگشت سفیر رژیم صهیونیستی به امان را منوط به آن دانست که قاتل دو شهروند اردنی محاکمه شود.
اعلام نتیجه دادگاه اردن مبنی بر لزوم پرداخت 500 هزار دلار غرامت به راننده اردنی را شاید بتوان اولین پس لرزه تنش جدیدی دانست که دیروز سه شنبه در روابط بین امان و تل آویو روی داد. دیروز پلیس رژیم صهیونیستی از ورود «غسان المجالی» سفیر اردن به مسجد الاقصی جلوگیری کرد؛ امری که باعث شد تا وزارت خارجه اردن سفیر رژیم صهیونیستی در امان را فرا بخواند.
وزارت خارجه اردن در بیانیه خود اعلام کرد که «سفیر اسرائیل را از اعتراض خود به اقدامات مداخله جویانه و غیرقابل قبول در امور مسجدالاقصی مطلع کردهایم».
ارتش رژیم اسرائیل عدم اخذ مجوز از سوی سفیر اردن پیش از این بازدید از مسجد الاقصی را دلیل این امر عنوان کرده است. این درحالی است که دولت اردن مسئولیت اداره اماکن مقدسه شهر قدس و مسجدالاقصی را در دست دارد.
اردن از سال ۱۹۹۴ با رژیم صهیونیستی در سطح سفیر مناسبات کامل دیپلماتیک دارد و سفارت این رژیم در امان در ۲۳ سال اخیر همواره فعال بوده است. این درحالی است که مردم و احزاب اردنی تاکنون بارها خواهان لغو معاهده سازش حکومت اردن با رژیم صهیونیستی و قطع روابط و اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از کشورشان شده اند.
نظر شما