بیش‌از ۲ هزار تن میوه گرمسیری "گواوا" در سیستان و بلوچستان برداشت شد 

زاهدان- ایرنا- مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش‌از ۲ هزار و ۲۰۰ تن میوه گرمسیری "گواوا" از سطح۶۴۰ هکتار از باغات جنوب این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت "گواوا" تا اوایل فروردین سال آینده ادامه دارد اظهارداشت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش‌از سه هزار و ۹۰۰ تن از این محصول در جنوب سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی بیان کرد: "گواوا" معروف به زیتون محلی، میوهای منحصر به مناطق گرمسیری است که عمدتا در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، سرباز و کنارک این استان تولید و برداشت می‌شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: درختچه‌های گواوا در اوایل بهمن به گل می‌نشینند و گل‌هایشان بسیار خوشبوست، همچنین پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است.
وی با اشاره به خواص گواوا اظهارداشت: گواوا دارای خواص زیادی برای سلامتی است از جمله کمک به تنظیم سطح قند و فشار خون،درمان بیماری گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن،بهبود سلامت پوست،درمان سرفه و جبران کمبود ویتامین c و به خاطر داشتن مواد معدنی و ویتامین‌ها به بالابردن انرژی کمک می‌کند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه‌های گرمسیری کشور است به طوریکه در تولید برخی میوه‌ها در ایران بی‌رقیب است.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است.
موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی نیز از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب می‌شود که از نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز هست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha