به گزارش ایرنا، منصور مهرزاد روز چهارشنبه در نشست با پیشکسوتان و کارشناسان باستانشناسی کردستان در سنندج اظهار کرد: استان کردستان بهواسطه پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی که دارد آثار و محوطههای تاریخی بسیاری را از دوران پارینه سنگی تا ادوار متاخر در خود جای داده است.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم آنچه که از گذشتگان باقیمانده را نگهداری کنیم و مانند یک امانت به نسلهای بعدی انتقال دهیم، گفت: در این راستا و براساس برنامهریزیهای انجام شده بخش پژوهشهای باستانشناسی در استان تقویت میشود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان یادآور شد: با تقویت این حوزه قصد داریم به شیوهای هدفمند از علم باستانشناسی در راستای شناخت بهتر از پیشینیان، تقویت و بهرهگیری از تجربیات گذشتگان و اعتلای فرهنگی و تاریخی این مرز و بوم قدم برداریم.
مهرزاد همچنین به ساماندهی زیرساختهای باستانشناسی به ویژه بانک سفال و آرشیو مطالعات این بخش در استان اشاره و ابراز امیدواری کرد با بروزرسانی اطلاعات، هماهنگی، وحدت رویه و همسو کردن فعالیتها، علاوه بر تهیه اطلس باستانشناسی چشمانداز روشنی در این حوزه ترسیم شود.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما