۲۸ دی ۱۴۰۱، ۲۰:۱۶
کد خبر: 85002894
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بنیان جدید برای اکتشافات فضایی آمریکا و ژاپن

۲۸ دی ۱۴۰۱، ۲۰:۱۶
کد خبر: 85002894
بنیان جدید برای اکتشافات فضایی آمریکا و ژاپن

تهران- ایرنا- از قراردادن یک فضانورد ژاپنی بر روی ماه گرفته تا توسعه ایستگاه فضایی «دروازه قمری»، فهرستی از پروژه‌های فضایی جاه‌طلبانه مشترکی است که قرار است توکیو و واشنگتن بر روی آن کار کنند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از ژاپن‌تایمز، براساس چارچوبی که هفته گذشته بین مقامات آمریکا و ژاپن به امضا رسید، قرار است همکاری دوجانبه آنها برای اکتشافات فضایی و اعزام انسان به فضا گسترش یابد.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفت که پیمان جدید دو کشور، مشارکت فضایی را «به ارتفاعات جدیدی» خواهد برد. بلینکن تاکید کرد این توافق باعث تقویت همکاری در زمینه‌هایی مانند فناوری فضایی، عملیات فضایی و اکتشاف از جمله در ماه؛ و همچنین علم و فناوری هوانوردی خواهد شد.

اگرچه مقامات هیچ ابتکار جدیدی را اعلام نکردند، اما به نظر می‌رسد این توافقنامه - که متن آن منتشر نشده- بر افزایش کارایی بین ناسا و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA)، به‌ویژه در برنامه چندملیتی «آرتمیس» به رهبری آمریکا متمرکز است. این برنامه به منظور بازگرداندن فضانوردان به ماه در اوایل سال ۲۰۲۵ و ایجاد زمینه یک حضور پایدار در آنجا برای آماده‌سازی ماموریت‌ها به مریخ و تسهیل اکتشافات اعماق فضا خواهد بود.

اسکات پیس، کارشناس سیاست فضایی در دانشگاه جورج واشنگتن، می‌گوید این پیمان همچنین به ساده کردن روند مذاکرات و معاملات دوجانبه آینده که تحت این چارچوب قرار می‌گیرند، کمک خواهد کرد.

کارشناسانی مانند سیجی سوگیتا، دانشمند علوم سیاره‌ای در دانشگاه توکیو، می‌گویند که این قرارداد اکتشافات فضایی، ژاپن و آمریکا را قادر می‌سازد تا به مرزهای جدیدی دست یابند، زیرا در مقابل فعالیت‌های فضایی در مدار پایین زمین، پایه و اساس همکاری را در فضای بیرونی ایجاد می‌کنند مانند مواردی که در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) انجام می‌شد.

این قرارداد که بر «دسترسی آزاد به فضا» و همچنین «تضمین ایمنی مأموریت» تأکید دارد، در زمان مهمی برای هر دو کشور به امضا رسیده، زیرا آنها خود را در یک رقابت ژئواستراتژیک با چین می‌بینند. پکن به سرعت در حال پیشرفت توانایی‌های فضایی خود است تا بتواند از واشنگتن به عنوان قدرت مسلط در فضا پیشی بگیرد.

ژاپن و آمریکا چندین دهه در پروژه‌های فضایی با یکدیگر همکاری داشته و از دهه ۱۹۸۰ با یکدیگر و با دیگر کشورها در ایستگاه فضایی بین‌المللی کار کرده‌اند. دو کشور اخیراً توافق کرده‌اند که تا پایان عملیات ایستگاه فضایی جدید تا سال ۲۰۳۰، به مشارکت در این برنامه ادامه دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha