۲۹ دی ۱۴۰۱، ۳:۳۸
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85003216
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انگلیس خواستار حفظ وضعیت تاریخی موجود در بیت المقدس شد

نیویورک - ایرنا- نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت خواستار حفظ وضعیت تاریخی موجود در بیت المقدس  شد.

فرگوس اکرسلی دیپلمات انگلیسی روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین افزود: اسرائیلی ها و فلسطینی ها باید با انتشار بیانیه ها و اتخاذ سیاست‌های خود تعهد واقعی به صلح و امنیت و راهکار دو دولتی را نشان دهند.

این دیپلمات انگلیس در سازمان ملل بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی اضافه کرد: انگلیس با تمام اقدامات یکجانبه ای که دستیابی به صلح را دشوارتر می کند، چه این اقدامات توسط طرف فلسطینی و چه از سوی اسرائیلی ها انجام شود، مخالف است.

این مقام دولت انگلیس ادامه داد: این مخالفت شامل اقدامات دولت اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان فلسطین که در 6 ژانویه اعلام شد، می شود.

وی تصریح کرد: انگلیس از همه طرف ها می خواهد که به حفظ وضعیت تاریخی موجود در اماکن مقدس، بیت المقدس ادامه دهند و از رهبران هر دو طرف می خواهیم که فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز را ترویج کنند.

وی با حمایت همیشگی کشورش از رژیم صهیونیستی مدعی شد: اسرائیل همزمان با حفاظت از منافع امنیتی مشروع خود، باید حداکثر خویشتنداری را در استفاده از مهمات و سلاح های جنگی به کار گیرد.

این دیپلمات انگلیسی در عین حال گفت: در سه هفته اول سال جاری، 14 فلسطینی از جمله 3 کودک توسط نیروهای امنیتی اسرائیل کشته شده اند.

وی ادعا کرد: بازگرداندن ثبات و تامین صلح هنوز امکان پذیر است، اما نیازمند تلاش همه طرف ها و حرکت به سوی راهکار دو دولتی است.

بیش از ۹۰ کشور عضو سازمان ملل در این بیانیه ضمن ابراز نگرانی درباره اقدامات تل‌آویو علیه کرانه باختری، از این رژیم خواستند تا تحریم ها علیه تشکیلات خودگردان فلسطین را لغو کند.

۵۷ عضو سازمان همکاری اسلامی و ۳۷ کشور دیگر جهان از جمله ۲۷ کشور اروپایی مثل فرانسه، آلمان و ایتالیا و همچنین ژاپن، کره جنوبی، برزیل، مکزیک و آفریقای جنوبی این بیانیه را امضا کرده‌اند.

«استفانی ترمبلی» معاون سخنگوی سازمان ملل نیز روز دوشنبه به وقت محلی گفت: دبیرکل سازمان ملل از اقدامات اخیر اسرائیل علیه مقامات فلسطینی عمیقا نگران است.

وی با بیان اینکه "دبیرکل سازمان ملل بار دیگر از طرف‌ها می‌خواهد از اقدامات یکجانبه‌ای که اعتماد و مسیر از سرگیری روند سیاسی را تضعیف می‌کند، خودداری کنند"، به نقل از«آنتونیو گوترش» افزود: نباید نسبت به مقامات فلسطینی در رابطه با دیوان بین المللی دادگستری اقدام تلافی جویانه انجام داد.

مجمع عمومی سازمان با اکثریت آرا درخواست فلسطین برای صدور استفساریه حقوقی از سوی دیوان دادگستری بین المللی درخصوص ماهیت اشغالگری اسرائیل را تصویب کرد.

۸۷ کشور به این قطعنامه که ضمانت اجرایی ندارد، رای موافق، ۲۶ کشور رای مخالف و ۵۳ کشور رای ممتنع دادند اما کابینه رژیم صهیونیستی در واکنش به این مصوبه، تحریم علیه مسئولان تشکیلات خودگران فلسطین را تصویب کرد.

این ۸۷ کشور از دادگاه بین المللی لاهه خواسته اند که تعریفی درباره ماهیت اشغالگری ارائه دهد.

کابینه افراطی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اقداماتی را برای «مجازات فلسطینی‌ها» تصویب کرد که نوعی «انتقام گیری» تفسیر می‌شود؛ زیرا فلسطینی ها از بالاترین نهاد قضایی سازمان ملل خواسته اند تا نظر خود را درباره اشغالگری رژیم اسرائیل اعلام کند.

اگرچه احکام دیوان بین‌المللی دادگستری الزام‌آور نیست اما می‌تواند بر افکار جهانی تاثیرگذار باشد. این رفتار رژیم اسرائیل نشان‌دهنده رویه سختی است که کابینه جدید این رژیم تنها چند روز بعد از آغاز به کار، در قبال فلسطینی‌ها اتخاذ کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha